Jump to content

Αυγό μελάτο

Ballerond

Recommended Posts

Ντάξει, δεν έχω τίποτα να πω, στο είπα και χτες. Είναι τέλειο, είναι bizzaro, είναι άπαιχτο και πιστεύω (ταπεινή μου άποψη, δηλαδή) πως εδώ ακριβώς είναι η "φωνή" σου. Σπουδαίο φλασάκι, δεν μπορώ να του προσάψω τίποτα.

• Like 1

ΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΟΥΧΟΥΧΟΥ! :worshippy:  :rofl2:

Διήγημα τρόμου με τίτλο "Αυγό μελάτο"; Δεν περιγράφω άλλο!

Αρκετά καλογραμμένο, ζωντανό, αστείο και πρωτότυπο. Τι, ήθελες και να τρομάξω, δηλαδή; :lol:

(Η μανδάμ ζαμπονοτυρόπιτα ποια είναι; )

Κάπου έχουμε εδώ μέσα έναν κουραμπιέ-πεντάλφα, του dagoncult, δε θυμάμαι τώρα ακριβώς τίτλο, αλλά ψάξε να τον βρεις, να ανοίξετε μαζί ζαχαροπλαστείο.

• Like 3

Η κυρία ζαμπονοτυρόπιτα είναι η Ευθυμία :D :D :D

Το περίμενα :rofl2: :rofl2: .

Να και το επιδόρπιο.

• Like 1

Ρε συ Γιάννη, μια ερωτησούλα μόνο και καθάρισες: σαλτσούλα είχε η ζαμπονοτυρόπιτα; Γιατί αν δεν είχε, να παρεξηγηθώ.  :starwars:

• Like 2

Γέλιο είχε αυτό, μ' αρέσει που προήλθε από τρομοπρόκληση! Με έκανες και γέλασα με την καρδιά μου παρότι υπό ένα άλλο πρίσμα η ιδέα θα μπορούσε να είναι τρομακτική.

Naroualis να υποθέσω ότι την προτιμάς με σατσούλα; Συμφωνώ στην προτίμηση.

• Like 2

Yπέροχο, καλογραμμένο, αστείο φλασάκι που τα είχε όλα! Αξιομνημόνευτους χαρακτήρες( κυρία ζαμπονοτυροπιτα FTW! ) γέλιο, αίμα...ήταν λες και διάβαζα κάποια σελίδα από το σενάριο του "Ash Vs Evil Dead" (παρεπιπτόντως η πρεμιέρα της δεύτερης σαιζόν τα έσπασε! ) Γιάννη, δεν χρειάζονται περισότερα σχόλια, εξαίσιο!

Υ.Γ. Άσε που με κέρδισε έτσι και άλλιώς με μια λέξη που περιείχε.... "Ρ' Λύε, Κθούλου φθούι φτανγκ!!!" :lol:

• Like 1

Γέλιο είχε αυτό, μ' αρέσει που προήλθε από τρομοπρόκληση! Με έκανες και γέλασα με την καρδιά μου παρότι υπό ένα άλλο πρίσμα η ιδέα θα μπορούσε να είναι τρομακτική.

Naroualis να υποθέσω ότι την προτιμάς με σατσούλα; Συμφωνώ στην προτίμηση.

Μα, ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς σάλτσα; Επιτέλους, έχει παρέλθει ο εικοστός αιών! Είμεθα πια πολιτισμένοι! Χωρίς σάλτσα θα ήτο βαρβαρότης!

• Like 4

Δυστυχώς είμεθα ακόμη βαρβαροι! Την τελευταία φορά που ζήτησα μία τοιαύτην τερψιλαρύγγιο λιχουδιάν μου απευθύνθη η ερώτησις με ή άνευ σάλτσας!

Πάει τον κολάσαμε τον συγγραφέα μας για τα καλά με τη ζαμπονοτυρόπιτα, θα τρέχει σε φούρνο να βγάλει το άχτι του!

• Like 1

Έχω τσακίσει ήδη μία για πρωινό!! :D

Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε και διασκεδάσατε ;)

• Like 1

Ε βέβαια με τέτοια νοητική πίεση πως να την αποφύγεις τη ζαμπονοτυρόπιτα σήμερα; Είναι και νόστιμες οι άτιμες!

Πάντως αυτό που έγραψες για τον τύπο που έκανε κινήσεις λες και άκουγε ορχηστρική μουσική το κάνω και γω αν και όχι δημοσίως!

• Like 1

Αν μπορείς να γράφεις τέτοια φλασάκια γιατί δεν το κάνεις πιο συχνά, να γελάμε κι εμείς λίγο περισσότερο (στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε);
Πολύ καλό, αλλά έχω μία ένσταση: Τα αυγά θα τα προτιμούσα μάτια με μπέικον (με το μπέικον να σχηματίζει μύτη και σαρδόνιο χαμόγελο).

• Like 2

Θα εκδόσω φλασοσυλλογή με όλες τις παραλλαγές! Μπέικον, μανιτάρια, πιπεριές κτλ :p

• Like 3

Ε βέβαια με τέτοια νοητική πίεση πως να την αποφύγεις τη ζαμπονοτυρόπιτα σήμερα; Είναι και νόστιμες οι άτιμες!

Πάντως αυτό που έγραψες για τον τύπο που έκανε κινήσεις λες και άκουγε ορχηστρική μουσική το κάνω και γω αν και όχι δημοσίως!

Eγώ φίλε μου William, κάθε φορά που ακούω μουσική με ακουστικά από το κινητό όταν περπατάω στον δρόμο, δίνω ρεσιτάλ air drumming! :lol: :band:

• Like 1

• 2 weeks later...

Κι ενώ διαβάζω και γελώ, έρχονται και μου λένε: "ΤΙ ΓΕΛΑΣ ΕΤΣΙ ΕΣΥ; ΑΥΓΑ ΣΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝΕ;"

Ποιές είναι οι δύο που βοηθάνε το τέρας /έμβρυο /whatever να γεννηθεί; ΠΟΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ;

• Like 4

Κι ενώ διαβάζω και γελώ, έρχονται και μου λένε: "ΤΙ ΓΕΛΑΣ ΕΤΣΙ ΕΣΥ; ΑΥΓΑ ΣΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝΕ;"

Ποιές είναι οι δύο που βοηθάνε το τέρας /έμβρυο /whatever να γεννηθεί; ΠΟΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ;

Θα το αφήσω στην φαντασία του κοινού που βρίσκοταν εκεί :D :D :D

• Like 1

Από το σημερινό View New Content.

attachicon.gif2016-10-13.png

Ρε συ, "αυγό" ήταν το θέμα του write-in  :lol: .

Καμιά πρωτοτυπία όμως στους τίτλους. Δε μπορούσατε να βάλετε έστω ένα "ομελέτα", ένα "μπεσαμέλ", ένα "η μοίρα που αυγοκόβει τις ψυχές", κάτι.

• Like 3

Ενδιαφέρουσα ιστορία. Καλή αφήγηση και νομίζει  είναι καλό παράδειγμα του πώς η πρωτοπρόσωπη αφήγηση  μπορεί να κάνει ένα διήγηα πιο ζώντανο.  Και στο τελείωμα της  μας βγήκε αρκετά σουρέαλ αν και   έχω δει ή διαβάσει κι άλλες φορές παρόμοια σκηνικά.  Πέρασα καλά όμως και αυτό έχει σημασία γιατί αυτός ήτανε και ο σκοπός του διηγήματος άλλωστε. Πάντως, πρέπει να ομολογήσω, ήταν μεγάλο ρίσκο να γράψεις τόσο meta διήγημα.

Υ.Γ Κάτι που μου έμεινε σαν απορία είναι το τι ακριβώς είναι αυτή  ζαμπονοτυρόπιτα που αναλύεται τόσο και τόσο  παρακάτω στα σχόλια. Έχετε δοκιμασει να φάτε ζαμπονοκασερόπιτα; Νομίζω είναι πιο  γευστικός ο συνδιασμός αν και γενικά γούστα είναι αυτά... :devil2:

Edited by jjohn
  • Like 1

Από το σημερινό View New Content.

attachicon.gif2016-10-13.png

Ρε συ, "αυγό" ήταν το θέμα του write-in  :lol: .

Καμιά πρωτοτυπία όμως στους τίτλους. Δε μπορούσατε να βάλετε έστω ένα "ομελέτα", ένα "μπεσαμέλ", ένα "η μοίρα που αυγοκόβει τις ψυχές", κάτι.

Χμ, και αυγό ήταν η λύση σε ένα από τα τρία αινίγματα στο κεφάλαιο του βιβλίου που διάβαζα χθες βράδυ...

edit: Α, ναι, εδώ μιλάμε για το διήγημα του Ballerond (το ξέχασα για μια στιγμή) !

Ωραίο ήταν, και μου άρεσε που, ενώ έκοψε την πλάκα στη μέση και σοβάρεψαν ανατριχιαστικά τα πράγματα, την ξαναθυμήθηκε στο τέλος. Αγαπημένη ατάκα «Όλα καλά παιδιά, μην αγχώνεστε! Συνεχίστε να γράφετε! Εμείς εδώ αράζουμε, τρώμε αυγά και λιποθυμάμε!»

Α, δεν πάει άλλο! Την επόμενη φορά στο Φantasticon να φοράμε όλοι καρτελάκια με την επιγραφή sff.gr! (Ήμουν η ανυποψίαστη που ήρθε χωρίς λάπτοπ, αν πρόσεξες).

Edited by Cassandra Gotha
  • Like 2

• 4 weeks later...

Ευφάνταστο, πρωτότυπο και φλασάκι τρόμου. Σίγουρα το διασκέδασα και μπράβο σου :D

• Like 1

• 2 weeks later...

Όταν διάβασα ότι το διήγημα το έγραψες για διαγωνισμό με θέμα "αυγό" κι ύστερα ξεκίνησα να διαβάζω την ιστορία, μου φαινόταν ότι δεν θα σου έβγαινε κάτι καλό και πως "το αυγό" θα ήταν άκυρο σε σχέση με τα άλλα, απλά και μόνο για να το αναφέρεις. Παρ' όλ' αυτά μπόρεσες και το έκανες ένα με την ιστορία και τελικά βγήκε κάτι πολύ ωραίο και διασκεδαστικό. Μου άρεσε και αυτή η δόση χιούμορ που είχε το διήγημα. Πολύ ωραίο!

• Like 1

• 5 months later...

Ρε φιλαράκι δε με λες μήπως αυτός με τον φραπέ ήμουν εγώ που ήρθα από Θεσσαλονίκη ;  :fishing_h4h:

Σοβαρά δεν μπορώ να καταλάβω πως μπόρεσες και έγραψες αυτό το κείμενο στον χρόνο που είχαμε. Εγώ άλλαξα τρεις φορές ιδέα και στο τέλος τα παράτησα. Άξιος.

Το λοιπόν...μου άρεσε πολύ

1) ο χαρακτήρας καθημερινός τύπος, εγώ, εσύ, αυτός. Ταυτίζεσαι αμέσως. Λίγο μου ξένισε που στο τέλος γυρνάει πάλι σε Bizzaro/κωμική η κατάσταση γιατί θεώρησα πως έδωσες άψογα την μεταφορά από "πλάκα με κανς" σε "βοήθειααα!" βέβαια ίσως να είναι και θέμα προσωπικού γούστου.

2) Μου άρεσε πάρα πολύ το θέμα. Θεωρώ πως το κείμενο πρέπει πάντα να έχει ένα βαθύτερο νόημα. Ένα κρυφό...μανιφέστο να το πώ;....προβληματισμό;... του συγγραφέα. Το κείμενό σου ήταν χτισμένο γύρο σε τέτοιο μοτίβο (νομίζω) και το λατρεύω όταν γίνεται αυτό.

Ένα δύο μικροξινίλες μου βγήκαν αλλά δεν αξίζουν να τις πω...πως τα κατάφερες ρε θηρίο; Μπράβο  :hi:

• Like 1