Rikochet Posted May 3, 2005 Share Posted May 3, 2005 Προϊόν απίστευτου εκνευρισμού. Ίσως είναι λίγο ωμό, αλλά με βοήθησε να ξεσπάσω. Επίσης, δεν είναι και τόσο λογοτεχνικό. Oh well... Ο Μισάνθρωπος Έφτυσε αίμα στα μούτρα των ανόητων που είχαν μαζευτεί απο πάνω του. Έκαναν πως τους ένοιαζε. «Κάντε στην άκρη!» σφύριξε, και προσπάθησε να σηκωθεί. Δεν μπόρεσε. Με μια γρήγορη ματιά, ανακάλυψε την πηγή του πόνου που τον τσάκιζε. Ένα μαχαίρι ήταν καρφωμένο στο μπράτσο του. Έσφιξε τα δόντια, και προσπάθησε να το αγνοήσει. Το πλήθος απο πάνω του ήταν ασφυκτικό. Πρόσωπα ιδρωμένα, που όλα είχαν κολλημένα επάνω τους την έκφραση του προσποιητού ενδιαφέροντος. Ήξερε πως, στην πραγματικότητα, κανείς δεν νοιαζόταν για αυτόν. Αλλα ήταν όλοι τους περίεργοι. Στον Διάβολο να πάει και η περιέργεια τους! Τον έπνιγαν. Ήθελε χώρο να αναπνεύσει, αλλά με κάθε ανάσα η μπόχα τους πλημμύριζε τα ρουθούνια του. Τους μισούσε. Όχι μόνο αυτούς. Κάθε ανόητο που βάραινε τον πλανήτη με την άκρατη ηλιθιότητα του. Είναι παράσιτα. Το αίμα μούσκεψε το μανίκι του. Ένιωσε ζαλάδα. Προσπάθησε να σκεφτεί καθαρά, και να αναπνεύσει λίγο αέρα. Πάλι η δυσωδία αυτών των δίποδων ζώων ήρθε ως απάντηση. Η ζαλάδα μετατράπηκε σε ναυτία Ξέρασε. Ένας μαλάκας έφερε το πρόσωπο του κολλητά με το δικό του. «Είσαι καλά φίλε;» ρώτησε. «Φυσικά και δεν είμαι καλά!» αποκρίθηκε εκείνος, σκουπίζοντας τα ξερατά απο το μανίκι του. Διάβολε, με ρωτάει αν είμαι καλά! Με το καλό του χέρι, χτύπησε τον άντρα μπροστά του. Η μύτη του έσπασε. Έπεσε κάτω και άρχισε να κλαίει και να βογγά. Η σκέψη του άρχισε να θολώνει. Τα πρόσωπα γύρω του τον κύκλωναν απο παντού, ρώταγαν, φώναζαν, έφτυναν. Και αυτή η βρώμα... Έγειρε το κεφάλι πίσω, και έκλεισε τα μάτια του. Πρωτού να περάσουν πέντε λεπτά, ήταν νεκρός. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Blackcloak Posted May 3, 2005 Share Posted May 3, 2005 Κάπως ξεκάρφωτο Riko, αν και καλή περιγραφή. Γιατί τα κάνει όμως αυτά ο τύπος; Αν είναι σε άσχημη κατάσταση είναι πιο λογικό. Πιο μισάνθρωπος θα ήταν αν ήταν ο άλλος σε άσχημη κατάσταση και τον κλώτσαγε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
King_Volsung Posted May 3, 2005 Share Posted May 3, 2005 Κάπως ξεκάρφωτο Riko, αν και καλή περιγραφή. Ό,τι λέει ο μίστερ... Πάντως μπορώ να πω πως μου παρακίνησε πολύ την περιέργεια... περιμένω περισσότερες πληροφορίες για τον τύπο! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μελδόκιος Posted May 3, 2005 Share Posted May 3, 2005 (edited) Τα είπαμε με το ρίκο και στο εμεσένι. Όντως μου φάνηκε ωμό, κυρίως γιατί περισσότερο εκφράζει μια άποψη/συναίσθημα με πάθος, χωρίς να δίνει βάρος σε στοιχεία που θα το έκαναν λογοτεχνικότερο, από την άποψη της εξιστόρησης, της πλοκής και της σκιαγράφησης του χαρακτήρα. Συνήθως τα ποίματα έχουν αυτή την αμεσότητα και προσπαθούν έτσι να μεταδώσουν αυτό που θέλουν. Πάντως κατεφέρνεις καλά να πεις αυτό που θέλεις. Edited May 3, 2005 by Μελδόκιος Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Βάρδος Posted May 3, 2005 Share Posted May 3, 2005 Καλό είναι, ως σκηνή. Αλλά, αφού δεν αποτελεί μέρος κάποιας ιστορίας, γιατί να μας νοιάζουν όλα αυτά; Δεν ξέρουμε την κατάσταση τα, κίνητρα κτλ. Πάντως, είναι καλογραμμένο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted May 5, 2005 Share Posted May 5, 2005 Egw pantos... ... sxedon ton fobi8ika.... Einai san na eida to proswpo tou tupou me ta frudia pros ta katw kai na einai 8umwmenos alla kai kourasmenos apo tis kakouxies pou exei perasei !!! DAMN ... Polu misos !!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drowvarius Posted May 5, 2005 Share Posted May 5, 2005 Ρίκο, για μία ακόμη φορά με εκπλήσσει ο τρόπος γραφής σου. Η περιγραφή ήταν πολύ ζωντανή. Το κείμενο ήταν καλογραμμένο. Εγώ, στο πρόσωπο του ήρωα, δεν βρήκα μίσος αλλά απόγνωση με τους ανθρώπους. Βρήκα εκνευρισμό, αλλά όχι μίσος. Μου άρεσε αρκετά. Για άλλη μία φορά, μπράβο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elsanor Posted May 8, 2005 Share Posted May 8, 2005 Φοβερός Riko! Θα συμφωνήσω με τον Μελδόκιο, δεν με πολυενδιαφέρει σε αυτό το σημείο η πλοκή ή η ιστορία, όσο το συναίσθημα αυτό καθαυτό. Γιατί, ας μην ξεχνάμε, τα συναισθήματα όπως και η λογική είναι ο πηλός από τον οποίο φτιάχνεται η λογοτεχνία σε μεγάλο βαθμό. Ο καθένας από εμάς θα μπορούσε να είναι εκείνος ο άντρας (και γιατί όχι και ο ίδιος ο συγγραφέας). Απλά με μία τέτοια περιγραφή μπορείς να προσδώσεις ένα συναίσθημα στον άλλο περιγράφοντάς το κάπως καλύτερα. Μου φάνηκε κάτι σαν κραυγή για επικοινωνία θέλοντας να μεταδώσει το συναίσθημα "οργή-αηδία-φόβος" κάπως καλύτερα από το να χρησιμοποιούσε μόνο αυτές τις τρεις λέξεις... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted May 15, 2005 Share Posted May 15, 2005 Δε χρειάζεται άλλη λεπτομέρεια πάνω στην πλοκή της ιστορίας: είναι εξαιρετική και αποδίδει το νόημά της τέλεια χωρίς να προστεθεί ούτε μία λέξη! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts