elgalla Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 Όνομα Συγγραφέα: Αταλάντη ΕυριπίδουΕίδος ποιήματος: Beat; Υποθέτω πως ναι, τους μελετάω αρκετά τελευταία.Αριθμός Στίχων: 24Σχόλια: Ήθελα να γράψω από καιρό κάτι τέτοιο, είναι περισσότερο άσκηση παρά οτιδήποτε άλλο, αν και μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένη από το τελικό αποτέλεσμα. Η απάντηση στην ερώτηση "πόσο μαζόχα είσαι" είναι "πολύ".Αρχείο: Ανούσιες αναλύσεις άβουλων ανθρώπων άηχα αναβλύζουν από ανάσες αγχωμένες. Βήματα βουίζουν, βουλιάζοντας βαθιά. Βορβορώδης βυθός γαργαλάει γόνατα γυμνά, γεμάτα γάγγραινα. Γιατί δεν δραπετεύουν; Δεν δοκιμάζονται, δεν διαλύουν δεσμά δεμένα ελαφρά. Ελεύθεροι είλωτες ελεύθερα ελεγχόμενοι, ζηλόφθονοι ζητιάνοι ζωών ζαρωμένων, ζητούν ζέστη ηλεκτρική. Ηλίθιοι ηγεμόνες ηττημένων ηθών θανατώνουν θαύματα, θαυμάζουν θανάτους, θυσιάζουν ικέτες. Ιερουργούν ισόβια ιεροτελεστίες ιλαρές, ιχνογραφούν καρκινώματα καρβουνιασμένων κόσμων. Κενά καύκαλα λιμασμένων Λωτοφάγων. Λαξεύουν λαιμητόμους, λουστράρουν λεπίδες, μακελεύουν μαραμένους μίσχους μαζεύοντας μαράζι μελανό – νομοταγείς νεκροί. Ξεθάβουν ξέφτια ξηλωμένων ξοάνων, ξεριζώνουν οάσεις, οικειοθελώς οριοθετούν όνειρα, ορέγονται οθόνες πλαστικές. Παζαρεύουν πίστη, πουλούν πικρές πανάκειες, ράθυμα ρητορεύουν ραγισμένες ραψωδίες. Σαβανωμένη σελήνη στάζει σαπίλα στο στερέωμα. Τεχνοκράτες τελετάρχες, ταξινομούν τις τέρψεις τους, υπνοβατούν φορώντας φθαρμένα φορέματα, φθονώντας φιλιά. Χαμογελούν χαιρέκακα, χαρίζουν χολή, ψιθυρίζουν ψεύτικους ψαλμούς. Ωμοβόροι ωχαδερφιστές, ωχρόφαια ωρύονται. 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 Πολύ, όντως (είναι και η δική μου απάντηση στην αρχική ερώτηση). Επειδή δεν έχω τόσο υπόψη το συγκεκριμένο είδος ποίησης, δεν θα πω πολλά, αλλά μονάχα ότι εικάζω πως το έχεις κάνει μάλλον πετυχημένα. Επειδή κάθε γράμμα, κάθε λέξη, έχει ένα νόημα, δεν είναι εκεί απλά και μόνο για το αρχικό της. Το πόσο απαισιόδοξο είναι το θέμα σου δεν σχολιάζεται, προφανώς. Δεδομένης της μορφής του ποιήματος, ο τίτλος είναι πολύ ταιριαστός. (Ατιτλώ, ατιτλείς, ατιτλεί;) Όντως, άσκηση θα το χαρακτήριζα και εγώ. Θα το προτιμούσα (θεματικά) ίσως περισσότερο στο χάσιμο και στην ποιητική εικόνα (ή τα θραύσματα ποιητικών εικόνων) και λιγότερο -δεν τολμώ να πω διδακτικό, γιατί δεν είναι, αλλά λιγότερο καταδεικτικό ή/ και περιγραφικό μιας ήδη γνωστής ζοφερής κατάστασης. Κοντολογίς, μια χαρά ήταν. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WILLIAM Posted December 3, 2016 Share Posted December 3, 2016 Αν σου πω ότι είναι σαν να περιγράφεις εφιάλτη τι θα πεις; Μου άφησε μια αίσθηση τέτοια. Αρκετά δύσκολο αυτό που έκανες πράγματι. Έχεις δοκιμάσει ποτέ να γράψεις ένα ποίημα που το πρώτο γράμμα κάθε στίχου να σχηματίζει μια φράση; 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elgalla Posted December 3, 2016 Author Share Posted December 3, 2016 Σαν ακροστοιχίδα εννοείς; Όχι, δεν έχω δοκιμάσει κάτι τέτοιο, αλλά ακούγεται ενδιαφέρουσα πρόκληση. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WILLIAM Posted December 3, 2016 Share Posted December 3, 2016 Ναι ας πούμε κάθετα να διαβάζεις το πρώτο γράμμα του κάθε στίχου και να λέει μια φράση, λόγου χάρη: Αφιερωμένο στην όμορφη Πυργοδέσποινα. Είναι αρκετά δύσκολο ειδικά αν έχεις και κανα από τα πιο ασυνήθιστα γράμματα στη φράση. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eLisa Posted March 25, 2017 Share Posted March 25, 2017 ΓοητευμένΗ. από το Γ έως το Η, γιατί όλα τα υπόλοιπα τα φυλάω για τα σπουδαιότερα που με έχεις κάνει να προσμένω, με τόση αισιοδοξία... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elgalla Posted March 25, 2017 Author Share Posted March 25, 2017 Ω! Ευχαριστώ πολύ! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts