BHMoth Posted December 26, 2016 Share Posted December 26, 2016 (edited) Όνομα Συγγραφέα: Γιάννης Είδος: Φαντασία Βία: Όχι Σεξ: Όχι Αριθμός Λέξεων: 1440 Αυτοτελής: 1ο Μέρος Η Γερασμένη Φρουρά - Μια Ανορθόδοξη Προσέγγιση (1ο Μέρος) Η Γερασμένη Φρουρά.pdf Edited December 26, 2016 by BHMoth Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solonor Posted December 26, 2016 Share Posted December 26, 2016 Θα ήθελα να το διαβάσω, αλλά η σελιδοποίηση μου έφερε πονοκέφαλο. Οι λίγες γραμμές που διάβασα μου φάνηκαν ενδιαφέρουσες. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitsos Posted December 26, 2016 Share Posted December 26, 2016 Κάποιες φορές ο Αντώνης έχει δίκιο (χεχε). Αν θες άλλαξε λίγο τη μορφοποίηση για να διαβάσω κι εγώ ο γεροπαράξενος. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BHMoth Posted December 26, 2016 Author Share Posted December 26, 2016 Ωχ... όντως κάτι πήγε στραβά όταν το μετέτρεπα σε pdf... συγνώμη για τον πονοκέφαλο Ξανανέβασα το αρχείο με καλύτερη σελιδοποίηση ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ballerond Posted December 26, 2016 Share Posted December 26, 2016 Καλημέρα φίλε μου και χρόνια πολλά. Όλο αυτό που έγραψες μοιάζει με εισαγωγή, προφανώς, σε κάτι πολύ μεγαλύτερο (λες εξ' άλλου ότι είναι και 1ο μέρος), καθώς δεν γίνεται τίποτα πέρα από μία αδιάκοπη παρουσίαση πληροφοριών. Είνα καλογραμμένο, ωραίες περιγραφές, πειστικές αλλά αν θες την γνώμη μου, too much info για αρχή. Παρουσιάζεις πάρα πολλά πράγματα για κάποιον που μόλις γνωρίσαμε. Αν πρόκειται για μεγάλο έργο (έτσι μου μοιάζει) τότε θα πρότεινα να μας τα δώσεις αυτά σιγά σιγά. Κάπου κουράστηκα. Εκεί με τα μαχαίρια και τον μπαμπά του κτλ. απλά προχωρούσα να δω τι θα γίνει. Φαντάσου ότι έτσι μπορεί να νιώσει κι ο αναγνώστης. Πάρα πολλές πληροφορίες για τις πρώτες 4 σελίδες χωρίς σχεδόν καθόλου δράση. Πάντως είναι πολύ υποσχόμενο, φαίνεται ότι έχεις ρίξει δουλειά, οπότε περιμένουμε την συνέχεια 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitsos Posted December 26, 2016 Share Posted December 26, 2016 Ok, ξεκίνημα μιας αρκετά μεγάλης (φαντάζομαι) ιστορίας. Το είδος στο οποίο αυτή ανήκει, νομίζω πως είναι ξεκάθαρο από τις πρώτες γραμμές. Η μικρή εισαγωγή στον κεντρικό ήρωα είναι αρκετά ικανοποιητική, θαρρώ. Πιστεύω όμως πως τα στιλέτα περιγράφονται με πάρα πολύ μεγάλη λεπτομέρεια και ίσως εδώ να υπάρχει ένα θεματάκι. Αν όμως υπάρχει σοβαρός λόγος για τον οποίο ο αναγνώστης θα πρέπει να τα βλέπει στο μυαλό του καθαρά από την αρχή, τότε όλα καλά. Ως εισαγωγή θα μπορούσε να σου κεντρίσει τo ενδιαφέρον αν και λείπει το ξάφνιασμα ή αν θες η δυνατή σκηνή που θα σε αιχμαλωτίσει από τις πρώτες γραμμές. Παρόλο που ο ήρωας χάνεται για λίγο στις σκέψεις του, ώστε να πληροφορηθεί ο αναγνώστης δυο τρία πραγματάκια για κόσμο – συνήθειες – θέση του ήρωα στο στερέωμα - συμβούλιο – αποστολή (που δεν γνωρίζει ούτε ο Όλστερ) κτλ, υπάρχει ικανοποιητική κίνηση στο κείμενο (με κάρο ή χωρίς). Με δυο λόγια, το κείμενο για το μέγεθός του είναι αρκετά καλό και στρωτό. Δουλεύει καλά στο να μας περιγράψει ελαφρώς τον βασικό ήρωα και δυο τρία ακόμα πραγματάκια. Όμως σε μεγαλύτερη έκταση πιστεύω πως πρέπει να κρατήσεις λιτές τις περιγραφές σου ώστε να μην κουράζεται ο αναγνώστης και χάνει την συγκέντρωσή του. Αυτά προς το παρόν. Συγνώμη αν κούρασα. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BHMoth Posted December 26, 2016 Author Share Posted December 26, 2016 Ευχαριστώ για το feedback! Για να είμαι ειλικρινής δεν γνωρίζω ακόμα πόσο μεγάλη θα βγεί η ιστορία. Υπάρχουν κάποια κομβικά σημεία και χαρακτήρες στο timeline που έχω σκεφτεί και θα ήθελα να καλύψω, αλλά προς το παρόν, κάποια πράγματα είναι κάπως "ρευστά". Δεν ξέρω αν κάνω καλά σε αυτό το κομμάτι. Θα δείξει =] Στα του γραψίματος τώρα. Είναι αλήθεια ότι το παράκανα λίγο στο σημείο που περιέργραφα τα στιλέτα.. χεχε, και όπως έχω σκεφτεί τη συνέχεια δεν διαδραματίζουν κάποιο ιδιέταιρο ρόλο. Λειτουργούν ως σημείο αναφοράς σε κάποιες "σκηνές", αλλά τίποτα το ιδιαίτερο πέρα από αυτό. Ο όγκος των πληροφοριών νομίζω είναι καλός (ίσως κάτι λιγότερο να μην πείραζε) για αυτό που εξυπηρετεί το κείμενο, κάτι που ίσως να φαίνονταν καλύτερα αν υπήρχε κ το 2ο μέρος. Είναι αρκετά φλατ (συγκίνιση 0) αλλά δεν μπορούσα να σκεφτώ κάτι γκράντε για εισαγωγή. Η συνέχεια επικεντρώνεται περισσότερο στην ιστορία που διαδραματίζεται σε "πραγματικό χρόνο" παρά στο background/lore του κόσμου, οπότε νομίζω θα ισορροπήσει λιγο Ευχαριστώ και πάλι για το feedback 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Twinss Risen Posted December 28, 2016 Share Posted December 28, 2016 Βλέπω πως δεν άρεσε σε όλους η λεπτομερής περιγραφή των στιλέτων και, αν και εμένα δεν με χάλασε, θα συμφωνήσω πως αν δεν παίξουν κάποιον ιδιαίτερο ρόλο (η εμφάνιση τους συγκεκριμένα), τότε ίσως να μην χρειάζεται τόση πολύ λεπτομέρεια για την εμφάνιση τους. Πάντως μου άρεσε πως κύλησες την ιστορία από τα στιλέτα σε λίγο background story των προγόνων του. Θα συμφωνήσω πως δεν υπάρχει κάτι το συνταρακτικό για τις πρώτες αυτές σελίδες (Κρίσιμη Σκηνή κτλ) και κάποιες φορές ίσως χρειάζεται λίγο background του πρωταγωνιστή για να μπούμε πιο εις βάθος στην ιστορία... Έχε υπόψην σου όμως ότι πλέον οι άνθρωποι με την πολύ μικρή διάρκεια προσοχής που έχουν (έχουν συνηθίσει τα χρώματα και την βιασύνη των χολιγουντιανών ταινιών) μπορεί να μην έχουν την υπομονή στο να διαβάσουν πρώτα όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζεται να γνωρίζουν για τον κόσμο που έχεις δημιουργήσει, για τον πρωταγωνιστή σου κτλ. Άμα θέλεις να βάλεις λίγο suspense στην ιστορία θα μπορούσες να το κάνεις με τέτοιο τρόπο ώστε κάτι να πάει στραβά πριν μπορέσει ο ήρωας να μπει στο Φαράγγι της Σιδερόπετρας, ή κάτι να συμβεί εκεί πέρα... Άμα αφαιρέσεις και την πολύ λεπτομέρεια σχετικά με την εμφάνιση των στιλέτων, τότε το όποιο suspense θα μπορούσες να προσθέσεις, θα δώσει την συγκίνηση, το κίνητρο και πάνω απ'όλα την περιέργεια σε κάποιον για να συνεχίσει να διαβάζει. Οπότε, αν εξαιρέσουμε αυτή την έλλειψη "συγκίνησης", η ιστορία είναι πολύ όμορφα γραμμένη, και κυλάει πολύ ωραία. Ο χαρακτήρας φαίνεται ενδιαφέρων αλλά ακόμη δεν έχω αρκετά στοιχεία για να ταυτιστώ μαζί του ή για να τον "συμπαθήσω"... ίσως εγώ είμαι δύσκολος άνθρωπος χαχα... Συνήθως σε βιβλία που έχουν να κάνουν με διπλωματία, αστυνομικές υποθέσεις (άσχετο του είδους σου, αλλά στο φέρνω ως παράδειγμα) είμαι αρκετά καχύποπτη. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WILLIAM Posted October 23, 2022 Share Posted October 23, 2022 Μου αρέσει, δεν είναι ένα αυτοτελές έργο και δεν θα το κρίνω σαν τέτοιο. Σαν εισαγωγή σε μια μεγάλη ιστορία θα είχε ίσως ανάγκη από λίγη δράση αλλά μπορώ να πω ότι μου κινεί την περιέργεια. Θα ήθελα να διαβάσω το ολοκληρωμένο έργο που ακολουθεί. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts