Ballerond Posted March 12, 2017 Share Posted March 12, 2017 Όνομα Συγγραφέα: ΜπαλερόντιουςΕίδος: Comedy Fantasy I guess. Και λίγο από παραμύθι.Βία; Μπα, ούτε καν.Σεξ; Όχι λέμε, τι το κάναμε εδώ ιστορία της Αταλάντης;Αριθμός Λέξεων: 2813Αυτοτελής; Και ναι και όχιΣχόλια: Είναι η συμμετοχή μου για το WriteIn Short Story Live #4 . Το θέμα που μου έτυχε ήταν "Μία εποχή στην Κόλαση" που είναι τίτλος βιβλίου του Αρθούρου Ρεμπώ (δεν το έχω διαβάσει). Ξεκίνησα με κάτι που θα έμοιαζε με φιλοσοφικό fantasy αλλά κάπου στις 2000 λέξεις η μπάλα χανόταν, χρόνο δεν είχα, εκτός θέματος έβγαινα και το παράτησα. Έτσι, κατέφυγα στην κλασική για εμένα λύση, χιουμοριστικό / σαρκαστικό φάντασυ. Θυμίζει αρκετά παραμύθι για μεγάλα παιδιά, ίσως και λίγο ανάλαφρα γραμμένο. Εγώ το χάρηκα πάντως, γιατί μου βγήκε αβίαστα. Ελπίζω να το απολαύσετε ;) Αρχείο: Από τα λαζάνια στα καζάνια.doc Από τα λαζάνια στα καζάνια.pdf 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morfeas Posted March 13, 2017 Share Posted March 13, 2017 Απ' τα σαλόνια στα αλώνια. Όχι που θα τη γλίτωναν οι εποχές. Πολύ ευφάνταστη χρήση του θέματος, γέλασα σε πολλά σημεία και γενικά το χάρηκα. Εντάξει, η Άνοιξή σου ξεπήδησε από κάποιο επεισόδιο του shopping star, παραδέξου το, δεν είν' ντροπή Νομίζω ότι θα μπορούσα να το φανταστώ ως παιδικό παραμυθάκι, τύπου τριβιζά, αν και θέλει λίγο καθάρισμα στο τέλος, μια παραπάνω διευκρίνηση, εκτός αν έχεις ήδη έτοιμο το σίκουελ. Nice job, πάντως, από τα πιο αστεία κωμικά σου κείμενα κατά τη γνώμη μου. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkets Posted March 13, 2017 Share Posted March 13, 2017 Πολύ ωραίο παραμύθι. Λάτρεψα bimbo-άνοιξη και δημόσιο υπάλληλο-σκελετό και αναμένω το σίκουελ, γιατί δεν μπορείς να μας αφήσεις έτσι (επίσης μπράβο, όχι μπράβο που γράφεις το κτήριο με η) Καλή επιτυχία! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted March 16, 2017 Share Posted March 16, 2017 (edited) Γιατί το Φθινόπωρο να είναι κακό; Είναι πολύ γλυκιά εποχή, κάνεις λάθος. σελίδα 5: νομίζω πως βρήκα το πρώτο "ότι" του κειμένου που είναι πραγματικό, και όχι "ό,τι" μεταμφιεσμένο. ("Το ότι θα την έβαζαν σε ένα τέτοιο βρωμερό καζάνι, ήταν αρκετό.") Συγνώμη, δεν έχω σχόλια. edit αφού ήπια όλο τον καφέ μου (δεν έχω κοιμηθεί, μωρέ) : Λοιπόν, το πρόβλημα είναι ότι η πλοκή δεν με έπεισε. Τη βρήκα κάπως προσχηματική. Δηλαδή, όλα αυτά επειδή καθυστέρησε λίγο η καημένη; Σαν οικοδόμημα ήταν, γενικά, αστεθές. Τα λουλούδια, για παράδειγμα, ίσως δεν θα έπρεπε να φυτρώσουν καν στην κόλαση, (εκεί η Άνοιξη θα φαινόταν και λίγο αθώα, ότι δεν μπορούσε να φανταστεί μέρος στον κόσμο όπου δεν θα γινόταν δεκτή ακνονικά, με όλα της τα συμπράγκαλα). Αν είχε πιο γερές βάσεις, θα έπιανε η πλάκα. (πω, πρέπει να κοιμηθώ, ελπίζω να μην έγραψα ασυναρτησίες, αλλά δεν ήθελα να το αφήσω έτσι το πραγματάκι που έφτιαξες, κι ας το κακολόγησες στο τόπικ του παιχνιδιού. Ήθελα να σου πω γιατί δεν με έψησε). Edited March 16, 2017 by Cassandra Gotha 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elgalla Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 Γιάννη, την καλημέρα μου. Εφευρετική η κυριολεκτική ερμηνεία του τίτλου, ένιωσα σαν να έβλεπα επεισόδιο καρτούν τύπου Ever After High ή Monster High κι αν τολμήσεις να αναρωτηθείς γιατί τα ξέρω αυτά δεν θα σου ξαναμιλήσω. Ευχάριστο ήταν, εύπεπτο ήταν, πλακίτσα είχε, τα κακόμοιρα τα ό,τι τα σκότωσες όλα, αλλά να ένας απλός τρόπος να τα θυμάσαι για πάντα: - παίρνει κόμμα όταν μπορεί να αντικατασταθεί με το "οτιδήποτε": ό,τι (= οτιδήποτε) κι αν πω, δεν θα με πιστέψεις - δεν παίρνει κόμμα όταν μπορείς να αντικατασταθεί με το "πως": έμαθα ότι ( = πως) με θάβεις πίσω απ' την πλάτη μου Δεν έχω και πολλά να σου πω, καλά πέρασα με την ιστορία, είχε ωραία σημεία, χρειάζεται το γυάλισμά της, αλλά για τις λίγες ώρες γραψίματος που σου πήρε τη βρίσκω μια χαρά. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elli Sketo Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 Γιάννη καλησπέρα! Μου άρεσε η ιστορία σου, αν και βρήκα λίγο περίεργη την πλοκή (γιατί ο Χρόνος να στείλει ένα από τα παιδιά του στην Κόλαση; a little overreacting μου έκανε) Οι περιγραφές σου όπως πάντα με βάζουν στην ιστορία σου και τις βρήκα πολύ πετυχημένες Από την άλλη οι χαρακτήρες σου δεν με κέρδισαν - με μοναδική εξαίρεση τον Σκελετό στην αρχή. Γενικά όμορφη εκτέλεση αν και χρειάζεται μερικές πινελιές ώστε να ξεχωρίσει. Μου άρεσε ό,τι έκανες στο "Μια εποχή στην Κόλαση" - και ας διαφωνούν τα fangirls του Ρεμπώ. Ο τύπος πραγματικά μου σπάει τα νεύρα. Γενικά ήσουν καλογραμμένος και ευχαριστήθηκα Καλή επιτυχία!!! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SymphonyX13 Posted March 19, 2017 Share Posted March 19, 2017 Η κυριολεξία με την οποία έχεις χρησιμοποιήσει τον τίτλο μου άρεσε πολύ. Όπως μου άρεσε και η ίδια η ιστορία, που είναι στα γνωστά στάνταρ των χιουμοριστικών ιστοριών που μας έχεις συνηθίσει. Γέλασα πολύ σε σημεία και αναρωτήθηκα αν έχει πέσει στα χέρια σου το βιβλιαράκι του Αρκά με τον Φλεβάρη, που διάβασα πολύ πρόσφατα! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rhialto Posted March 19, 2017 Share Posted March 19, 2017 Έπαιξες δημιουργικά με το θέμα που σου δόθηκε και δημιούργησες κάποιες ξεκαρδιστικές σκηνές. Το κείμενο έχει κάποια μικρά λαθάκια στις εκφράσεις του π.χ Συν τοις άλλοις, της είχε πάρει και τους μήνες της τους οποίος θα αναλάμβανε να «τρέξει» το Καλοκαίρι (πρόγραμμα είναι και θα το τρέξει;) καθώς και μερικές ασυνέπειες χαρακτήρα Η φωνή έμοιαζε βγαλμένη από τους χειρότερους εφιάλτες της. Βραχνή, απότομη κι επιβλητική. Οι τρίχες στο σβέρκο της σηκώθηκαν όρθιες και πλέον δεν μπορούσε να κάνει ούτε βήμα. «Ε... εγώ είμαι. Η Άνοιξη. Γεια σας. Τι κάνετε;» Μπράβο ηλίθια, σκέφτηκε. Σε λίγο θα τον ρωτήσεις και πώς πίνει το τσάι του. «Όποια κι αν είσαι, ήρθε η ώρα να τιμωρηθείς για τις αμαρτίες σου. Να καείς στις άσβηστες φλόγες της Κολάσεως. Να-» «Ναι, ναι, ξέρετε μου τα είπε αυτά και το παλικάρι με τα κόκαλα απέξω… Από τη μία έχει φοβηθεί τόσο πολύ από την άλλη συμπεριφέρεται λες και βαριέται… Σαν τελευταίο σχόλιο, έχω να πω πως ο τίτλος ήταν πολύ πετυχημένος 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ballerond Posted March 19, 2017 Author Share Posted March 19, 2017 Ευχαριστώ παιδιά για τα σχόλια και χαίρομαι που σας διασκέδασε ;) Η αλήθεια είναι ότι πιάστηκα από την κυριολεξία του θέματος και τον τίτλο κι έβγαλα ένα αστείο, ακατέργαστο κείμενο με λίγα λαθάκια. Και πάλι ευχαριστώ 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silvertooth Posted March 20, 2017 Share Posted March 20, 2017 (edited) Αυτό το διήγημα με αφήνει με κάπως ανάμεικτα συναισθήματα. Από τη μία έχει ομαλή γραφή, με κάποια ωραία στοιχεία χιούμορ και η πρωταγωνίστρια έχει φάση. Μου άρεσε η σκηνή που φυτρώνουν λουλουδάκια στον διάβολο και η εικόνα με το Καλοκαίρι και τον Χειμώνα να έχουν τρελάνει τους ανθρώπους με τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Από την άλλη, μου φάνηκε λίγο υπερβολικό - παρότι κωμωδία - το ότι φαίνονταν σε όλους τόσο υπερβολικές οι αντιδράσεις της Άνοιξης, λες και δεν είχαν ξαναδεί άνθρωπο να είναι στον κόσμο του (ή κάποιον να ουρλιάζει στην κόλαση). Χαλάει κάπως το κωμικό της υπόθεσης να θεωρούν όλοι την πρωταγωνίστρια ηλίθια - τη στιγμή που και οι υπόλοιποι δεν έδειχναν ιδιαίτερα εξυπνότεροι - και χαλάει και την πρωταγωνίστρια. Επίσης, το Φθινόπωρο γιατί ήταν τόσο κακό; Ήταν πάντως μια αξιοπρεπής προσπάθεια με αρκετά έξυπνα σημεία και χιούμορ και καλή αξιοποίηση του θέματος Edited March 20, 2017 by Silvertooth Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts