Jump to content

ΣΑ #5 (Απαντήσεις και Σχολιασμοί)

Ιρμάντα

Recommended Posts

732448faa5570181d96009e5841ec590.jpg.....χμχμ.....

Ξέρετε τι κάνουμε εδώ, ε;

Η άσκησή μας βρίσκεται εδώ http://community.sff.gr/topic/17106-%CF%83%CE%B1-5-fairy-tales-retold/

και ανεβάζουμε απαντήσεις και σχόλια μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή, 14/04.

Σας περιμένουμε όλους!

• Like 1

Τούτο το παραμυθάκι μου άρεσε πολύ, έως πάρα πολύ, και είχε ελάχιστες, έως καμία, αδυναμία.

Πρώτον λάτρεψα τη γλώσσα. Κρομμύδι. Μα, κρομμύδι; Αγαπώ.

Δεύτερον το πάντρεμα των παραμυθιών. Πολύ δυνατό και αβίαστο. Το αβίαστο είναι ο στόχος της άσκησης αυτής. Τα παραμύθια τα ξέρουμε, και έχουμε διαβάσει και διαφορετικές εκδοχές τους. Πώς τα παντρεύεις μεταξύ τους όμως;

Η χρήση της τράπουλας. Εδώ έχω μία ένσταση, αν θέλω να γκρινιάζω για κάτι καλά και σώνει. Δεν τα αναφέρεις πουθενά ως τράπουλα, παρά ως χαρτιά. Καμία αντίρρηση, αλλά αργούμε να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται. Θα μπορούσες πχ. να πεις, «είχε η δράκαινα στο σεντούκι κάτι χαρτιά που τα ‘στρωνε και έβλεπε τι γένεται. Πάει να τα στρώσει να ιδεί πού επήγε η Ανθούσα, πουθενά τα χαρτιά. Ψάχνει από δω, ψάχνει από κει, α, σου λέει. Θα μου τ’ άρπαξε να ιδείς η ψυχοκόρη».

Λέμε τώρα. Και έτσι έχουμε και χρήση των χαρτιών ίσως (κάπως) αρτιότερη σύμφωνα με αυτό που ζητήθηκε, και ακόμη ένα βήμα όσον αφορά στην αποκάλυψη του πού πήγε η αιχμάλωτη.

Πάντως γενικά, εξαιρετική ιστορία. Μπράβο.

Πείτε μπράβο παιδάκια στη συμμαθήτριά σας!

• Like 3

(Αναφωνεί με εκνευριστικό τόνο που θυμίζει δεκάχρονο σε παροξυσμό)

"ΜΠΡΑΒΟ ΑΤΑΛΑΝΤΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!!!!"

• Like 2

• 2 weeks later...

'Αλλη μια ανάγνωση έκανα σε αυτό το παραμύθι, και ήταν εξίσου απολαυστική με την πρώτη. Υπέροχη γραφή και χρήση της γλώσσας. Είναι λες και διαβάζεις παραδοσιακό παραμύθι που έχει διαδοθεί από στόμα σε στόμα. Πολύ καλός συνδιασμός των δύο παραμυθιών, ενώ το ότι δεν χρησιμοποιείται επακριβώς το ζητούμενο μαγικό αντικείμενο, είναι το μόνο που θα μπορούσα να παρατηρήσω.

"ΜΠΡΑΑΑΒΟ ΑΤΑΛΑΝΤΗΗΗΗΗΗ!!!" :lol:

Υ.Γ. Ελπίζω να διαβάσουμε και τα υπόλοιπα παραμύθια, αφού είναι υπερβολικά ήσυχο το τόπικ εδώ και πολύ καιρό, και έμειναν λίγες μέρες...

• Like 2

Θέλω να πιστεύω πως θα "πλακώσουν" όλοι την τελευταία εβδομάδα!

• Like 2

Εγώ λέω να κάνω την επανάσταση μου και να μην γράψω.

Έτσι γιατί μπορώ....

Τι εννοείς Ειρήνην δεν μπορώ; Α-ου-αααααααααααααααααααα

ΦΥΣΙΚΆ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊΣ!

Τι έγινε, βρήκατε ευκαιρία που δουλεύει η δασκαλίτσα long hours τελευταία; Για να βγάλω τη βέργα μου!

Παιδιά, χωρίς πλακα, θα δοθεί παράταση σε αυτό. Δεν θα μου αφήσετε ανεκμετάλλευτα τόσο νόστιμα πακετάκια! Άντε!

• Like 2

• 2 weeks later...

Μια ιστορία δέκα λεπτών ενώ τα έχω πιει. Η ιδέα έχει αναφερθεί ποια είναι και βασικά ούτε καν καλή σύνδεση με το γριμόριο δεν έκανα. Κλάι-μαιν όμως. Έφυγε η υποχρέωση :p

Σταχτοπουτανίτσα

Το βρήκε περίεργο που δεν υπήρχε κάποιος άντρας  πλάι στο κρεβάτι της. Κοίταξε το ημερολόγιο για να βεβαιωθεί.  Ναι, ήταν Σάββατο. Που σημαίνει ότι εχθές ήταν Πρασκευή που σημαίνει ότι εχθές ήταν μέρα εξόδου, που σημαίνει  ότι όλο και κάποιος  πλούσιος με καύλες θα 'χε βρεθεί  στην βόλτα τις μαζί με τις άλλες φίλες της. Σηκώθηκε και  έριξε μια φορεσιά απάνω της. Εκείνη δεν είχε πρόβλημα να κυκλοφορεί γυμνή στο σπίτι, ακόμα και όταν ο γείτονας απέναντι  ήταν στο μπαλκόνι, αλλά  η μητρία και οι αδερφές της   πάθαιναν φρίκη κάθε φορά που έβλεπαν την γύμνια της. Ίσως να έφταιγε ότι το κορμί της ήταν  γραμωμένο και γυμνασμένο εν αντιθέσει με τα δικά τους πλαδαρά. Ίσως απλά  η γύμνια να ήταν μια υπενθυ΄μιση ότι εκείνη γαμιόταν, ενώ εκείνες δεν τις γαμούσαν ούτε με σακούλα. Όπως και να' χαι, η Σταχτοπουτανίτσα  διψούσε και την δίψα της μοναχά με ένα ποτό μπορούσε να την σβήσει. Αψέντι.

Στο γριμόριο της είχε γραμμένη την συνταγή για να φτιάξει γρήγορα   ένα δυνατό ποτήρι. Την έκανε και το ήπιε μονορούφι.  Όπως ήταν φυσικό, όλα  άρχισαν να γίνοονται αλλόκοτα. Νεράϊδες, πολλές νεραϊδες αρχίσανε να  μπαινοβγαίνουν στο σπίτι της. Μία από αυτές τις συστήθηκε ως θεια της και της είπε ότι η μητριά της είχε μαψέγει  τον άγαπητικό που έφερε μαζί της στο βράδι και τον έκανε βάτραχο. Το ξόρκι αυτό πορούσε να ανατραπεί μοναχά με ένα φιλί. Η  Σταχτοπουτανίτσα την ρώτησε τότε τι να κάνει κι εκείνη της απάντησε να πάει στο δάσος και να τον βρει, να τον φιλήσει και να τον παντρευτεί. Ήτανε γύρω στα εβδομήντα οπότε  σε κάποια  στιγμή ηδονής  θα κατέληγε. Και δεδομένης της ηλικίας του, αυτές οι στιγμές δεν θα μπορούσαν να 'ναι και πολλές.

Η σταχτοπουτανίτσα χαμογέλασε και ντύθηκε πρόστυχα. Φόρεσε ένα  μίνι που δεν κάλυπτε ούτε το μουνί και  ξεκίνησε για το δάσος. Για να φτάσει εκεί χρειάστηκε να κάνει κάποια αμφιβόλου ηθικής πράματα με έναν ταρίφα αλλά αυτό δεν είχε σημασία μια που δεν χρειάστηκε να πληρώσει κάτι για  τα είκοσι χιλιόμετρα που έκαμε το ταξί για να φθάσει. Εκεί μπήκε στο δάσος και ξεκίνησε να φιλάει έναν-έναν όποιον βάτραχο έβρισκε στο διάβα  της.  Τα στόματα τους βρωμούσαν, αλλά είχε  φιλήσει και χειρότερα στόματα.

Όσους βάτραχους, ωστόσο, και να φίλησε,  κανένας τους δεν έγινε πλούσιος. Έτσι, γύρισε σπίτι και το εριξε στο ουίσκι να πνίξει τον καημό που ούτε και σήμερα θα γινόταν πλούσια. Καλό το αψέντι -και πολύ θα ήθελε να το πιει όλο- αλλα΄ μάάλλον δεν το σήκωνε....

εδιτ: τα μπολντ ειναι  σημεινή διόρθωση

Edited by jjohn
  • Like 5

Μάλλον αψέντι θα έπινες Γγιάννη για να γράψεις αυτό το καφρικό σφηνακι, αλλά εγώ το καταδιασκεδασα! Δεν τολμώ ούτε να φανταστώ τι θα διαβάζαμε αν αντί για την Σταχτοπουτανιτσα έγραφες για την Κοκκινομουνιτσα και τον Καυλιάρη Λύκο! Αλλά καλύτερα να μην σου βάζω ιδέες! :) Edit: Α ναι, ξέχασα..... ΜΠΡΑΑΑΑΑΑΒΟΟΟΟΟ ΓΓΙΑΑΑΑΑΑΝΗΗΗΗΗΗΗ!!!!! :lol:

Edited by SymphonyX13
  • Like 2

On 4/27/2017 at 6:21 PM, elgalla said:

Ακομη τρεχει αυτη.

Όμορφα! Είδα που έλεγε μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή, 14/04 και μπερδεύτηκα!

• Like 2

Απαντώ στον jjohn. Που μου βάζει σκατζόχοιρους στην έδρα και καπνίζει στα διαλείμματα.

Όσον αφορά στο τεχνικό κομμάτι του παραμυθιού τα κατάφερες να το συνδυάσεις. Όλα τα ζητούμενα ήταν εκεί. Σταχτοπούτα και βατράχι και γριμμόριο. Τώρα τι να πω. Τα κακοποίησες βρε πουλάκι μου. Ναι, μου πέρασε από το νου πως ήσουν κομματάκι πιωμένος (αχ η σημερινή νεολαία) όταν το έγραφες. Μα η καημένη η Σταχτοπούτα την ξέσκισες. Εμ του δρόμου, εμ οι άλλες οι κακομοίρες "ούτε με σακούλα". (Θυμήθηκα την ατάκα στο Κλάμα Βγήκε απ' τον Παράδεισο: Κι όταν θα μου ζητάει κεχρί; Φόρα της μια κουκούλα).  Ο ταρίφας πάλι που την πήγε στο δάσος; Το δάσος της Βουλώνης ήταν αυτό; (όπου αν πρέπει το ταξί να περάσει από κει σε ρωτάει πρώτα. Γίνεται το σύστριγγλο.) Μου φάνηκε εκτός παραμυθικού κόσμου το ταξί.

Αλλά πάλι....

Μα κοτζάμ γριμμόριο, να το κάνεις συνταγολόγιο μαστούρας!

Λοιπόν το αποφάσισα: την επόμενη φορά ο jjohn για τιμωρία του θα γράψει μία πραγματικά πολύ σοβαρή άσκηση. Ναι, ναι, ναι. Αυτό θα γίνει.

• Like 2

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσω ότι την ιδέα την είχα πολύ πριν την περάσω στο χαρτί και την είχα δίχως να χρειαστεί να πιω κάτι ;)

Ναι μην φας θα σφάξουμε σκατζόχoιρο που θα γράψω σοβαρή άσκηση :p

• Like 1

Λοιπόν, ποστάρω το παραμύθι μου, που περιλάμβανε την πεντάμορφη και το τέρας, τον Πιστό Ιωάννη και ένα ξόρκι παραίσθησης. (Προειδοποίηση: μου βγήκε κάπως μεγάλο).

Reveal hidden contents

Τώρα, τα σχόλια για τα άλλα παραμύθια που ανέβηκαν:

Η Ανθούσα της Αταλάντης είναι πραγματικά πολύ ωραία, σαν παραδοσιακό παραμύθι. Το μόνο που έχω να παρατηρήσω είναι ότι η χρήση του μαγικού αντικειμένου δεν είναι πολύ ακριβής.

Το σφηνάκι του John είναι πολύ αστείο, πραγματικά γέλασα, απλώς δεν μου φάνηκε και πολύ παραμυθικό. Τα στοιχεία του (ταξί, γερο-πλούσιος, αψέντι, ουίσκι) ήταν όλα πολύ πραγματικά, ήταν δηλαδή περισσότερο σουρεαλιστικό παρά φανταστικό.

• Like 4

jjohn: Δεν ξέρω τι να σου γράψω, βρε παλικάρι μου.Τυπικά, στα της άσκησης είσαι σωστός. Αλλά δεν γέλασα ούτε μου φάνηκε αστεία η ιστορία. Sorry :(

Βάγια: Μου άρεσε το πώς εκμεταλλεύτηκες το ξόρκι παραίσθησης σε συνδυασμό με την ιστορία του πιστού Ιωάννη. Όμως μου φαίνεται πως έκανες λιγότερο καλή δουλειά με το κομμάτι "Πεντάμορφη-Τέρας", αφού ουσιαστικά η ιστορία σου είναι το παραμύθι του πιστού Ιωάννη με ξόρκι παραίσθησης αντί για πουλιά που μιλάνε. Τώρα, εκτός της άσκησης, παρατήρησα κάτι που είχα προσέξει και στη συμμετοχή σου στον διαγωνισμό φαντασίας και, αν θέλεις,το κρατάς. Η γραφή σου είναι πολύ στεγνή, με αποτέλεσμα να διαβάζεται σχεδόν σαν περίληψη το κείμενο. Δεν λέω ότι χρειάζεται να διανθίζεις κάθε ουσιαστικό με δέκα επίθετα, προς θεού, και η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς μπορείς να το φτιάξεις αυτό πέρα από το να διαβάζεις όσα περισσότερα λογοτεχνικά βιβλία μπορείς. Αλλά από τη στιγμή που σου αρέσει να γράφεις και μάλιστα παραμύθια, νομίζω πως αξίζει να το ψάξεις.

• Like 3

Σ' ευχαριστώ πολύ Αταλάντη, για τις παρατηρήσεις σου!

• Like 2

Καλησπέρα στην sff παρέα. Ορίστε και η δική μου προσπάθεια. Είχα το πακετάκι με τον Τζακ της φασολιάς και τον μολυβένιο στρατιώτη. Το μαγικό αντικείμενο ήταν το σπαθί:

Reveal hidden contents

Edited by Rhialto
  • Like 3

Είναι τελείως γελοίο, τελείως ασόβαρο, τελείως... αυτά.

Δεν πρόλαβα κάτι άλλο, αλλά ας μην απογοητεύσω την κυρά δασκάλα.

Το τελείωσα σε 45 λεπτά.

Ιδού!

Reveal hidden contents

• Like 6

Βάγια: Σε αυτό που λέει η Αταλάντη συμφωνώ, περί στεγνής γραφής. Εδώ όμως κατ' εξαίρεση ταιριάζει επειδή έχουμε να κάνουμε με παραμύθι. Μου άρεσε ο συνδυασμός των παραμυθιών, θα μπορούσες να είχες δώσει λίγο περισσότερο βάρος στην Πεντάμορφη και το Τέρας, αλλά ΟΚ όπως και να έχει. Έστεκε. Το κομμάτι όπου της δαγκώνει το στήθος, είναι για μένα το λιγότερο επαρκώς διακαιολογημένο. Μου δίνεις μάλιστα την εντύπωση πως το γνωρίζεις και εσύ αυτό. Από τον τρόπο που προσπαθείς να το εξηγήσεις στη φυλακή, ας πούμε, μου δίνεις την εντύπωση πως αισθάνεσαι πως τα κίνητρα εδώ φαντάζουν πολύ σκαιά και πρέπει να διασαφηνιστούν. Μου πέρασε από το νου ότι ο Ιωάννης θα προσπαθούσε όντως να βιάσει την κοπέλα, προκειμένου να πάρει επάνω του την κατάρα της παρθενιάς της. Να πάθει δηλαδή αυτός ό,τι θα πάθαινε ο πρίγκιπας (διάβασε το Μανδραγόρα του Μακιαβέλι, έχει ακριβώς τέτοια σκηνή). Το αίμα και το γάλα κάπως με μπέρδεψαν. Δεν έπιασα δηλαδή εκατό τοις εκατό τί ήθελε να κάνει ακριβώς ο Ιωάννης.

Εκείνο που επίσης θα ήθελε δουλίτσα είναι το σημείο όπου πετρώνει. Εννοώ, το παραμύθι είναι μεν γνωστό αλλά επειδή είναι και retold και cross-over θα έπρεπε ίσως να έχει τη θέση του στο καινούριο πλαίσιο και αυτό το στοιχείο. Πετρώνει γιατί....αυτό.

Πολύ καλή η ιδέα και το ταίριασμα με το ξόρκι παραίσθησης πάντως. Και γενικά, πολύ ωραίο βγήκε και το δικό σου παραμύθι.

Συγχαρητήρια!

Rhialto.....

Με μπέρδεψες όμως, Τρελά.

1. Πρώτον που είχα πάρει στα σοβαρά την ιστορία μέχρι το διάλογο μεταξύ Θωμά και Γεώργιου. Έγινε Γιώργος και με πέταξε τελείως εκτός κλίματος και μετά έγινε γεροντογιεγιές. Ασχολίαστο. Δεν ταίριαζε με το πλαίσιο το κομμάτι αυτό.

2. Δεν θα είχα πρόβλημα που ανακάτεψες και τον Ραμπλστίλτσκιν στην ιστορία σου, αρκεί να ερχόταν λίγο πιο μαλακά το πώς ήξερε ο Γεώργιος το όνομά του. Ήταν κάπως ευκολάκι να έχει τύχει τέτοιο πράγμα και στη γιαγιά του. Ή πάντως ήθελα πέντε κουβέντες παραπάνω εκεί. Γενικώς είχες μία βιασύνη στο γράψιμό σου. Και οι διάλογοί σου θέλουν λούστρο. Όχι μονάχα οι δυο φρουροί. Και με την κυρά, και όλοι.

3. Το μολυβένιο στρατιωτάκι είχε πολύ λίγο ρόλο. Ας πούμε, πώς θα μπορούσε να είχε γίνει. Ο νάνος στη μάχη έχει κόψει το πόδι του Γεώργιου (αν θυμάσαι ήταν κουτσό το στρατιωτάκι). Μετά που μεταμορφώνεται σε μολύβι παραμένει κουτσό. Ο Τζακ στο ταξίδι του εμπιστεύεται το Γεώργιο σε κάποιον έμπορο. Κάπως με κάποιον τρόπο καταλήγει στον παιχνιδοποιό που τον ανακατεύει με τον υπόλοιπο μολυβένιο στρατό. Βασικά παπάδες μπορούσες να κάνεις. Ο Τζακ από τη μία προσπαθεί να εξιλεωθεί, μπλέκει σε περιπέτειες και από την άλλη παρακολουθούμε τον Γεώργιο πώς και τι. Η Μαίρη τον ψάχνει, πάει σε μία μάγισσα να τη βοηθήσει να τον βρει, η μάγισσα για χ-ψ λόγους τη μεταμορφώνει σε μπαλαρίνα -παιχνίδι (να το πάλι το μολυβένιο στρατιωτάκι) και τους σώζει και τους δυο ο Τζακ.

Παπάδες μπορούσες να κάνεις.

4. Το τέλος, δεν ξέρω αν έγινε επίτηδες, αλλά μου θύμισε επίσης ένα άλλο παραμύθι. Ο Στρατιώτης και το πνεύμα του κακού, ή κάπως έτσι. Που δεν πρέπει να αμαρτήσει για ένα χρόνο....για εφτά χρόνια...δεν θυμάμαι καλά.

Αυτά από μένα. Μου άρεσε πολύ πάντως το πώς λειτούργησε η φαντασία σου.

On 4/30/2017 at 6:46 PM, Ballerond said:

Είναι τελείως γελοίο, τελείως ασόβαρο, τελείως... αυτά.

Δεν πρόλαβα κάτι άλλο, αλλά ας μην απογοητεύσω την κυρά δασκάλα.

Το τελείωσα σε 45 λεπτά.

Ιδού!

Reveal hidden contents

?????? I mean really?

Καλά, δεν τολμάμε να πούμε λέξη...γελάσαμε πάντως!

Ευχαριστώ πολύ Ιρμάντα, για τα σχόλια. Είναι αλήθεια ότι οι ιστοριούλες μου βγαίνουν συχνά κάπως ξερές, επειδή σχεδόν πάντα τυχαίνει να τις γράφω τελευταία στιγμή. :oops: Πραγματικά, είχα πρόβλημα στη σκηνή που δαγκώνει ο Ιωάννης στην πριγκίπισσα και η αρχική πρόθεσή μου ήταν αυτή που περιγράφεις, δηλαδή να τη βιάσει για να πάρει αυτός την κατάρα της παρθενιάς. Μου φάνηκε όμως πολύ σόκιν και άφησα τη σκηνή όπως είναι στο αρχικό (ότι δηλαδή πρέπει να ρουφήξει 3 σταγόνες αίμα από το στήθος της.) Εγώ πρόσθεσα και το γάλα με το ποίο τρέφουν οι γυναίκες τα μωρά. Μαζί και τα 2αυτά είναι η ζωτική ουσία της πριγκίπισσας, η οποία θα πρέπει να αποδυναμωθεί.

Και με το πέτρωμα είχα μεγάλο πρόβλημα και δεν είχα ιδέα πως να γίνει.

Άσε, είδα κι έπαθα να τα συνδυάσω, ήταν πολύ δύσκολο! :stupid:

Για την ιστορία του Rhi;alto δεν έχω, δυστυχώς, να πω τίποτε, εκτός του ότι μπερδεύτηκα.

Του Ballerond ήταν πολύ έξυπνο κι αστείο, με έναν μπερδεμένο δάσκαλο.

• Like 1

Αταλάντη

Να, ένα ωραίο παραμυθάκι. Ίσως γίνεται υπερβολικό κατ' εμέ που στο τέλος

Reveal hidden contents

. Συνολικά, πάντως, καλή προσπάθεια κι η τελευταία φράση πετυχημένη!

Βάγια

Θα συμφωνήσω και θα διαφωνήσω με Αταλάντα. Ναι, η γραφή όντως μοιάζει στεγνή. Δούλεψε το. Θα διαφωνήσω στα πέρι πλοκής μιας και η ένωση των δύο κομματιών μου φάνηκε  καλή.  Η ιδέα υπάρχει δηλαδή, αλλά θέλει λίγο δουλειά!

Μπάμπης

Μπαίνω κι εγώ στο κλαμπ αυτών που μπερδεύτηκαν με την ιστορία. Καλά μου το πήγαινες, αλλά μετά το πήγες σε πιο φιλοσοφικά μονοπάτια και μ'έχασες.  Θα συμφωνήσω με  την δασκάλα όσον αφορά τις παρατηρήσεις 2 και 3. Πραγματικά    

Reveal hidden contents

Μοδεράτορας

Ναι, σουρέαλ, ναι, ό,τι να'ναι, αλλά  δεν μου έβαλε γέλιο.   Σαν γενική παρατήρηση, επειδή το έχω δει και αλλού, το χιούμορ στα κείμενα σου είναι συχνά αρκετά in your face. Αυτό κάποιες φορές  δουλεύει και κάποιες όχι.  Αυτό που θέλω να πω είναι  περίπου η εξής ατάκα 

I’m not a huge fan of Psych, but I can see why so many people are. Every time I watch the show, it’s like being shaken by a 500-pound man with sugary breath who keeps slapping you about the face and screaming, “DAMMIT, BE ENTERTAINED!”

από εδώ    (btw το Psych  ήταν και γαμώ  και καταλαβαίνω γιατί το γράφει, αλλά έχει άδικο :p)

Για δοκίμασε και το πιο subtle.

---------

On 4/30/2017 at 9:14 AM, elgalla said:

jjohn: Δεν ξέρω τι να σου γράψω, βρε παλικάρι μου.Τυπικά, στα της άσκησης είσαι σωστός. Αλλά δεν γέλασα ούτε μου φάνηκε αστεία η ιστορία. Sorry :(

No worries γιατί ούτε κι εμένα μου φάνηκε αστείο. Απλά μου φάνηκε ωραία τρολιά και η τρολιά δεν πρέπει να είναι απαραίτητα  αστεία   :mf_sonne: (αν και καλό θα' ταν :p

• Like 1

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Upcoming Events

• Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..