Popular Post aScannerDarkly Posted August 3, 2017 Popular Post Share Posted August 3, 2017 (edited) «Χωρίς συμμετοχές» Καλημέρα σας. Δεν ήξερα πού να το βάλω, μια και δεν είναι ακριβώς writ off, ή τέλος πάντων δεν είναι μόνο write off. Αν κάποιος μοδεράτορας έχει καμιά καλύτερη ιδέα ας το μεταφέρει. Τέλος πάντων, οι δυο κουμπάρες αποφάσισαν να κονταροχτυπηθούν σε έναν διαγωνισμό που θα περιλαμβάνει και εισαγωγή και εικόνα -- ή μάλλον εγώ τους το επέβαλα. Κακό του κεφαλιού τους. Ιδού λοιπόν, χωρίς περαιτέρω εισαγωγές, το θέμα σας: 8 ντομάτες 12 κεφάλια σκόρδο ½ κρεμμύδι 1 ουρά μισού γαϊδάρου 1 μήλο δαγκωμένο απ’ τον Γκρουν τον Παρτσακλό 1 ερωτοχτυπημένο φουσφουρούχι 2 κιλά κριθαράκι Νερό Αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο Η Γκρέντγκα έξυσε το κεφάλι της. Τα ζαρζαβατικά τα είχε στον κήπο της. Εντάξει, το σκόρδο τής έπεφτε κάπως πολύ, αλλά θα δανειζόταν από καμιά γειτόνισσα. Το κριθαράκι ήταν λίγο δύσκολο –ποιος έτρωγε τέτοια πράγματα στην εποχή μας;–, αλλά θα ρωτούσε από δω κι από κει. Το πολύ πολύ να το αντικαθιστούσε με μακαρονάκι κοφτό· υπέθετε ότι δεν θα έκανε μεγάλη διαφορά. Η ουρά θα μπορούσε να τη ζορίσει, αλλά ευτυχώς είχε δει ένα κοπάδι μισών γαϊδάρων να κυκλοφορεί εκεί κοντά. Ήταν τυχερή: Ήταν το είδος που ξεκινάει από την ουρά προς τα εμπρός, όχι οι άλλοι που αρχίζουν από το κεφάλι. Δεν θα της ήταν βέβαια πολύ ευχάριστο να πάρει την ουρά του ζώου, αλλά θα προσπαθούσε να μην το πονέσει. Αν του εξηγούσε ίσως να καταλάβαινε. Τι άλλο έμενε; Ξανάριξε μια ματιά στη συνταγή. Α, ναι, το μήλο. Αυτό ήταν αστείο. Με δυο τάλαρα μπορούσε να αγοράσει ολόκληρο σακί με μήλα δαγκωμένα από την Αυτού Παρτσακλότητα. Κυκλοφορούσαν παντού πια· ή είχε φάει πολλά μήλα στη ζωή του ο μακαρίτης (ή μακαριστός;) ή, όπως υποπτευόταν η Γκρέντγκα, κάποιος είχε στήσει ένα πολύ ωραίο μαγαζάκι με αυτά· άλλωστε, γιατί ο Γκρουν να δάγκωνε σωρηδόν τα μήλα και να μετά να πετούσε το υπόλοιπο, το οποίο κάποιοι έσπευδαν να μαζέψουν; Το βασικό ήταν το φουσφουρούχι. Ξεφύσηξε –ζεστό, πράσινο, μύριζε μάραθο σήμερα–, έτριψε το μάτι της (το αριστερό, το μαύρο) και προσπάθησε να σκεφτεί. Πού στο καλό θα ’βρισκε φουσφουρούχι; Θα μπορούσε ίσως να ρωτήσει τους άντρες στο καφενείο. Κάποιοι από αυτούς μπορεί να ήξεραν πού υπήρχαν, αν και δεν έτρεφε μεγάλες ελπίδες. Ακόμη κι έτσι όμως – ερωτοχτυπημένο; Ερωτεύονται τα φουσφουρούχια; Και πώς ξέρεις δηλαδή αν αυτό που βρήκες ανήκει σε αυτή την κατηγορία; Έχωσε τη συνταγή στην τσέπη της ποδιάς της, έφτυσε πάνω απ’ τον ώμο της, έριξε μια πρέζα πιπέρι έξω απ’ την πόρτα και ξεκίνησε. Η δουλειά έπρεπε να γίνει το συντομότερο. ---------------------------------------------------------------------------------------- Μη με ρωτάτε γιατί και πώς. Έχετε μέχρι την Κυριακή, 13/8, 23:59. Όριο λέξεων λέω να μην έχουμε, απλώς μην το παρακάνετε γιατί δεν θα μας πολυδιαβάσουν. Ευχαριστώ και μη βαράτε. Edited December 22, 2021 by Ghost Προστέθηκε το κείμενο «Χωρίς συμμετοχές». 13 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ballerond Posted August 3, 2017 Share Posted August 3, 2017 Λάτρεψα την εικόνα (αμέσως μου γέννησε ιδέες) και αγάπησα το ερωτοχτυπημένο φουσφουρούχι. Ανυπομονούμε να διαβάσουμε τις ιστορίες σας!!! 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted August 3, 2017 Share Posted August 3, 2017 Η εικόνα δεν είναι απλώς ένας επίπεδος κόσμος; Για να δούμε ποια από τις δύο έχει διαβάσει πιο πολύ Πράτσετ. Το πώς ξεχωρίζουμε αν είναι ερωτοχτυπημένο το φουσφουρούχι θέλω να δω... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted August 3, 2017 Share Posted August 3, 2017 Ω! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elgalla Posted August 3, 2017 Share Posted August 3, 2017 Κουμπαρα, μιλα, εσυ την εγραψες την εισαγωγη, το παιχνιδι ειναι συκε, ετσι δεν ειναι; 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WILLIAM Posted August 3, 2017 Share Posted August 3, 2017 Αν το αριστερό μάτι είναι μαύρο το άλλο τι είναι; (γιατί συνήθως η διχρωμία στα μάτια δεν παρουσιάζεται στα απόλυτα χρώματα) Η εικόνα μου άρεσε και εμένα πολύ, συμφωνώ με το Γιάννη, δίνει ιδέες! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elgalla Posted August 4, 2017 Share Posted August 4, 2017 Αποφάσισα ότι αυτή η εισαγωγή απαιτεί ενισχύσεις και κάλεσα δύο παλιούς μου γνώριμους να έρθουν κατά δω να ξεμουδιάσουν. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted August 4, 2017 Share Posted August 4, 2017 Δεν παίζει, η Κιάρα την έγραψε. Σιγουράκι. Άντε να σας δούμε μαγειρεύτρες μου... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted August 8, 2017 Share Posted August 8, 2017 Ευτυχώς που τη ζήτησα να λέτε και μπορώ να παίξω με αυτήν, γιατί αν ήτανε αλλούνου θα με είχατε εδώ να κλαίω και να σπαράζω μέχρι να με αφήσετε να παίξω (Ούτε λέξη ακόμα, αλλά ξέρω σχεδόν όλη την ιστορία) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aScannerDarkly Posted August 10, 2017 Author Share Posted August 10, 2017 Μη νομίζετε ότι σας ξέχασα. Δεν μένουν και πολλές μέρες. Κάνατε τίποτα ή να φωνάξω τα άγρια θηρία που κρύβω στην ντουλάπα μου; 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted August 11, 2017 Share Posted August 11, 2017 2200, αλλά δεν πάμε καθόλου καλά. Θέλω μάλλον λίγο παραπάνω από τόσες ακόμα. Κουμπαρούλα; Θέλουμε λέξεις; Θέλουμε παράταση; Θέλουμε κάνα παγωτό; Θέλουμε κάνα δαγκωμένο μήλο της αυτού παρτσακλότητας; Με σάλτσα μέντας; 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elgalla Posted August 11, 2017 Share Posted August 11, 2017 Σε παράταση και παγωτό δεν λέω ποτέ όχι. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aScannerDarkly Posted August 11, 2017 Author Share Posted August 11, 2017 Άντε, αργία είναι, κανείς δεν μας βλέπει, ας πούμε μέχρι τις 15.8 στις 23:59. Για παγωτό θα πρέπει να περάσετε από δω. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Old man & SiFi Posted August 11, 2017 Share Posted August 11, 2017 Ευγενικός ο διοργανωτής σας δεσποσύνες. Εγώ στη θέση του, για να σας κάνω την χάρη, θα απαιτούσα να μπει και το «μπεν μιξ» στην ιστορία! (Να ξεσκονίσετε και τα Γαλλικά σας λιγουλάκι…) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WILLIAM Posted August 12, 2017 Share Posted August 12, 2017 Εγώ πάντως σας υπόσχομαι να σας διαβάσω συνοδεία παγωτού. Γέρο μου έχω να ασχοληθώ με τα Γαλλικά από το λύκειο, τι σημαίνει τούτο; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μάρβιν ΑΑΠ Posted August 14, 2017 Share Posted August 14, 2017 το καλό πράγμα αργεί να γίνει! καλή έμπνευση, κυρίες μου : )) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ballerond Posted August 14, 2017 Share Posted August 14, 2017 Πώς πάμε κυρίες μου; Έχετε γράψει τίποτα ή σας έπιασε η ραστώνη του Αυγούστου; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted August 15, 2017 Share Posted August 15, 2017 (edited) Και τις περιμένουμε.....ενδιαφέρουσα μαγειρική μου μυρίζεται! (Εδώ, λέει, γράφετε ιστορίες;) Edited August 15, 2017 by Ιρμάντα Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WILLIAM Posted August 15, 2017 Share Posted August 15, 2017 Η εικόνα εμπνέει θα ήταν ωραία να γράφει κάποιος έτσι αν και λίαν επικίνδυνο για το λάπτοπ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ballerond Posted August 15, 2017 Share Posted August 15, 2017 Καμία επικοινωνία, κανένα σημείωμα, κανένα σημείο ζωής. ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ;;;; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elgalla Posted August 15, 2017 Share Posted August 15, 2017 Ναι, παιδάκια, εγώ δεν. Θα προσπαθήσω μέσα στις επόμενες μέρες γιατί κρίμα να πάει χαμένη η τόσο ωραία φάση που έστησε ο Σκάννερ, αλλά δεν προλάβαινα τη διορία δυστυχώς. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted August 15, 2017 Share Posted August 15, 2017 (edited) Τις προθεσμίες οι κουμπάρες τις χάνουνε μαζί, ρε. Κόμπο. Εντάξει, εγώ θέλω κάπου δυο παραγράφους κι ένα (ή και πέντε ) τελευταίο χτένισμα. Αλλά αυτά θα γίνουνε όταν είσαι έτοιμη κι εσύ. (Κι υποθέτωντας πάντα ότι ο αγαπημένος διοργανωτής μας μιλάει ακόμα. Ε, κύριος; Ε;) Edited August 15, 2017 by Nienor 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aScannerDarkly Posted August 17, 2017 Author Share Posted August 17, 2017 Με συγχωρείτε, χάθηκα κι εγώ. Δεν ξέρω αν περιμένουν άλλοι να παίξουν, αλλιώς, ρε παιδιά, να το καθυστερήσουμε λιγάκι ακόμα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WILLIAM Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 Δώσε λίγο χρόνο, μιλάμε για δυο καλές πένες, θα είναι κρίμα να μη διαβάσουμε τις ιστορίες. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elgalla Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 Λοιπόν, ναι, δεν περιμένει κάνας άλλος να παίξει, εγώ θέλω να γράψω, η Κιάρα βασικά έχει ήδη κάνει τα περισσότερα απ' ό,τι μου είπε, οπότε δώστε μου κι εμένα μερικές μερούλες και θα στρωθώ, πρόμις. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts