Throgos Posted May 9, 2005 Share Posted May 9, 2005 (edited) 13/4/2005, 00.42 π.μ. Μασκαράτα Τι χαρούμενη γιορτή! Αμφίεση και όμορφη παραλλαγή. Τύλιξέ με στα πλοκάμια σου, μοναξιά παντοτινή. Βάφτηκα στα χρώματα των άλλων σαν άλλος χαμαιλέων, ώστε πια στο περιβάλλον όμορφα κι ομαλά ν' αφομοιώνομαι! Μα τι τάξη, τι αρμονία! Γραφική η κοινωνία' απ' τα γέλια πια διπλώνομαι! Άλλαξέ το πρόσωπό σου φόρα ακόμα μία μάσκα και θα βρεις τον εαυτό σου. Για την ομοιομορφία! Πιες στην υγειά αυτού του πρώτου και μελέτα τον έως ότου να του μοιάζεις χωρίς βία! Τι ωραία μασκαράτα! Δε σου αφήνω επιλογή' άμα θες έλα κι εσύ στης υποκρισίας τη γιορτή! Η αλήθεια είναι πόνος, μα πόνο δε θέλουμε. Αν τη διαμορφώσεις όμως, ευθύς γίνεται χαρά! Γι' αυτό έλα στο χορό κι άσε ηθικές κι αξίες, γιατί για να επιβιώσεις δεν τις θες αυτές τις βλακείες! Edited May 9, 2005 by Throgos Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Βάρδος Posted May 9, 2005 Share Posted May 9, 2005 Χα! Άψογος. Μιλάς βαθιά και αληθινά. Θα ήθελα μόνο να κάνω μία αλλαγή. Στην τελευταία στροφή, κάνε τις βλακείες "μαλακίες", και θα είσαι ακόμα πιο σωστός. Πάντα προτιμώ το πιο ωμό γράψιμο για τις ωμές αλήθειες. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted May 9, 2005 Share Posted May 9, 2005 Παρ' ότι ζω εντός πραγματικότητας και σου αναγνωρίζω τη σωστή τοποθέτηση πάνω στη σημερινή κοινωνία, ένιωσα θυμό: πως αν είχα μπροστά μου κάποιον που θα μου έλεγε κάτι τέτοιο θα του έσπαγα τα μούτρα (ή θα του έδινα τη μάσκα να τη φάει!) Το ποίημά σου έχει πετύχει το σκοπό του: να ειρωνεύεται ανθρώπους, να σχολιάζει καταστάσεις και να εξεγείρει συνειδήσεις! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Throgos Posted May 9, 2005 Author Share Posted May 9, 2005 Μμμμ... σωστά, είναι και πιο ωραίος έτσι ο στίχος από πλευράς συλλαβών... Τώρα όταν λες "μαλακίες" είναι πιο επιθετικό, ενώ όταν λες "βλακείες" είναι πιο υποτιμητικό. Εμένα μου βγήκε "βλακείες" επειδή είναι σαν να περιφρονεί. Πώς λέμε "Σταμάτα ν' ασχολείσαι μ' αυτές τις βλακείες και κάνε κάτι σοβαρό". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted May 9, 2005 Share Posted May 9, 2005 polu "Omorfo" ... emena mou fanike romantiko ... !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Throgos Posted May 10, 2005 Author Share Posted May 10, 2005 Βασικά η έμπνευση (ή το κίνητρο;) ήρθε από την ταινία "Το φάντασμα της όπερας" και το τραγούδι masquerade στη σκηνή του πάρτυ μεταμφιεσμένων. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eroviana Posted May 10, 2005 Share Posted May 10, 2005 Χμφφ..Πφφ...και μετά...Γκρρρ! Υποτίμηση...Αδιαφορία...και μετά...Θυμός (γιατί έχεις δίκιο) Μπράβο βρε, τα κατάφερες Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts