Jump to content

Ο πύργος του Φάλκερμπουργκ

John Ernst

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Νίκος Φερεντίνος
Είδος: τρόμος
Βία; όχι
Σεξ; όχι
Αριθμός Λέξεων: 6956
Αυτοτελής; ναι
Σχόλια: Με αφορμή μια κουβέντα για τον τρόμο και τα όριά του, προσπαθώ να δώσω περισσότερο υλικό για συζήτηση. Η ιστορία αυτή είναι παραδοσιακή των λαών του Ρήνου και καταγεγραμμένη στο έργο του Victor Hugo "Ρήνος". Την είχα διαβάσει μικρός και με είχε τρομάξει. Διάλεξα να τη διασκευάσω, να προσθέσω περισσότερα στοιχεία τρόμου, δικά μου στοιχεία φαντασίας και να της δώσω πιο κινηματογραφική αφήγηση. Γιατί το έκανα; μάλλον για να ξορκίσω τους δικούς μου δαίμονες...

ΑρχείοΟ πύργος του Φάλκερμπουργκ.odt

Ο πύργος του Φάλκερμπουργκ (1).pdf

Edited by Mesmer
Αλλαγή αρχείων
  • Like 3

• 3 weeks later...

Φίλε, Νίκο, καλησπέρα.

Ξεκίνησα την ιστορία σου κι έχω να παρατηρήσω το εξής:

Ενώ φαίνεται να έχεις ωραία ατμόσφαιρα και πειστική κοσμοπλασια, ομολογώ ότι είναι αρκετά αδούλευτο το κείμενο (συγκριτικά με άλλα σου που έχω δει).

Έχεις λαθάκια σε σύνταξη, στίξη, χρόνους κι οπτικές γωνίες. Προτείνω να το ξαναδείς καθώς εμένα με δυσκολεύει λίγο η ανάγνωσή του :)

Αν το ανεβάσεις ξανά θα το διαβάσω και θα σου πω συνολικά τη γνώμη μου.

• 2 weeks later...

@Ballerond τώρα είδα το σχόλιό σου. Θα το ξανακοιτάξω με βοηθάει κι ένα νέο πρόγγραμα κι όταν το διορθώσω θα σε ειδοποιήσω. 

• Like 1

Αγαπητέ Γιάννη. Έχοντας δάσκαλο το Σπύρο (MadnJim) δουλεύω την εικόνα του γραπτού μου. Όντως, η ιστορία είχε μορφή που δεν τράβαγε κανένα να τη διαβάσει. Τη βελτίωσα. Επίσης, η εισαγωγή ήταν άσχημη, δεν μπορώ να πω ότι την έκανα όπως θα ήθελα, σίγουρα είναι καλύτερη από πριν. το υπόλοιπο κείμενο, πέρα από μερικά λάθη, ήταν αρκετά καλό. τώρα λάθη θα βρεις και πάλι, αλλά, φαντάζομαι, θα σου είναι πιο ευχάριστο το διάβασμα. 

Περιμένω σχόλιά σου. Η ιστορία αυτή για εμένα είναι από τις πιο καλές μου

σου επισυνάπτω:

Ο πύργος του Φάλκερμπουργκ.odt

Ο πύργος του Φάλκερμπουργκ (1).pdf

Edited by John Ernst
  • Like 2