Eroviana Posted May 10, 2005 Share Posted May 10, 2005 (edited) Κουράστηκα να μου λένε συνέχεια για τον πατέρα μου. Σπουδαίος επιστήμονας ο πατέρας σου, λαμπρός νέος, πρώτος στη δουλειά του. Το τι ακριβώς έκανε για να είναι τόσο σπουδαίος εγώ δεν το έμαθα, βέβαια. Μόνη κληρονομιά που άφησε σε μένα και την αδελφή μου ήταν τούτο εδώ το αρχοντικό, με ένα τεράστιο υπόγειο γεμάτο μυστήριο. Ο πατέρας μου, ο διάσημος Ανδρόνικος Κρυπτοφαίνης, είχε ένα εργαστήριο στο οποίο δεν άφηνε κανέναν να πλησιάσει. Συνήθιζε να μου λέει: «Γιε μου, όταν κάποιος κλέψει το μυστικό ενός άνδρα, του κλέβει την ψυχή. Κράτα καλά το μυστικό σου και να θυμάσαι ότι όταν είναι γνωστό σε πάνω από έναν άνθρωπο, έχει ήδη χαθεί». Και έκλεινε την πόρτα πίσω του αφήνοντάς με στο σκοτάδι του μεγάλου, υπόγειου, πέτρινου διαδρόμου. Όταν πέθανε, το μυστήριο απλά εντάθηκε. Περίμενα με αγωνία να τελειώσει η κηδεία και πήγα τρέχοντας προς το εργαστήριο. Δεν ήταν σαν τα εργαστήρια που έχω δει σε ταινίες’ δεν είχε μπουκαλάκια με περίεργα υγρά, πράσινα, κόκκινα, μοβ. Ήταν γεμάτο ρολόγια! Ρολόγια χειρός, ρολόγια τοίχου, ρολόγια με μοντέρνο σχέδιο και εξεζητημένο, ρολόγια παλιά(τα λεγόμενα του παππού), ρολόγια ηλεκτρονικά, ρολόγια ηλιακά. Παντού! Στους τοίχους, στα ράφια, στο πάτωμα, στο ταβάνι, στο μεγάλο δρύινο τραπέζι που ήταν τοποθετημένο στη μέση του δωματίου. Αυτό λοιπόν ήταν το μεγάλο επτασφράγιστο μυστικό του πατέρα μου; Παρατηρούσε τη λειτουργία των ρολογιών; Σπουδαία ανακάλυψη! Σπουδαίος «επιστήμονας»…Τόσα χρόνια που κλεινόταν εδώ μέσα, χωρίς ούτε μια καλή κουβέντα στα παιδιά του, αυτό έκανε; Προδοσία! Ιεροσυλία στη μνήμη της μακαρίτισσας της μάνας μου.. Ένας γαργαριστός ήχος με έβγαλε απ’ τις μαύρες σκέψεις μου. Μία σχισμή άρχισε να σχηματίζεται στην ένωση των δύο αντικριστών μου τοίχων. Σεισμός; Δεν πρόλαβα να σκύψω κάτω απ’ το τραπέζι, όταν οι δείκτες των ρολογιών άρχισαν να γυρίζουν ξέφρενα και μάλιστα αριστερόστροφα(είναι περίεργο το τι παρατηρεί κανείς τέτοιες στιγμές)! Όλων των ρολογιών’ ακόμα κι αυτών που ήταν εκτός λειτουργίας. Από το άνοιγμα πέρασε ένα…ένα… βδέλυγμα! Ω θεοί, τι είναι αυτό το τέρας; Άρχισα να τρέχω’ να τρέχω με όλη τη δύναμη των τρεμάμενων ποδιών μου. Τρέχοντας προσπέρασα το σκοτεινό διάδρομο του υπογείου, ανέβηκα σκουντουφλώντας τη στριφογυριστή σιδερένια σκάλα, έσπασα πιάτα και ποτήρια στο πέρασμά μου απ’ την κουζίνα και τέλος έφτασα στο δεύτερο όροφο στην κρεβατοκάμαρά μου. Όλα θόλωσαν μετά. Θυμάμαι τη Μυρτώ, την αδελφή μου, να μου δίνει ένα κόκκινο υγρό με γλυκόξινη γεύση και να τραγουδάει με τη μεταξένια φωνή τους νανουρίσματα. Μπορεί και να ήταν όνειρο... Υ.Γ: Πώς σας φαίνεται; Αξίζει να το συνεχίσω; Δεν είμαι και πολύ σίγουρη, γι αυτό ρωτάω Edited May 10, 2005 by Eroviana Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted May 10, 2005 Share Posted May 10, 2005 Δε μου φαίνεται. Είναι τρεις παράγραφοι. Δε πρέπει να το συνεχίσεις. ΟΦΕΙΛΕΙΣ να το συνεχίσεις, γιατί με όσα έχεις γράψει τώρα μας αφήνουν με την απορία και μόνο. Λιγότερο φασιστικά τώρα, αν εσένα σου βγαίνει κάτσε και γράφτο, μην πιέζεις όμως τον εαυτό σου να το κάνει. Απλά ακολούθησε την έμπνευσή σου και ότι βγει. Και καλό να μη σου βγει (χτυπάω ξύλο) δε πειράζει, σκέψου μόνο ότι θα έχεις γράψει κάτι, ενώ αν το εγκαταλείψεις δε θα έχεις γράψει τίποτα. Άρα το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να συνεχίσεις. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Βάρδος Posted May 10, 2005 Share Posted May 10, 2005 Συμφωνώ με τον Nihilio. Κανένας δεν μπορεί να σου πει αν "πρέπει" να το συνεχίσεις ή όχι. Η ερώτηση είναι "εσύ θέλεις να το συνεχίσεις;" Αυτό αρκεί. Πρώτα, πρέπει να αρέσει σ'εσένα. Τώρα, αν είχα να κάνω ένα σχόλιο πάνω σ'αυτό το κομμάτι θα ήταν: μου άρεσε αλλά κινείται υπερβολικά γρήγορα η πλοκή. Ήθελε πιο ρέγουλα. Μην το βιάζεις. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted May 10, 2005 Share Posted May 10, 2005 ...και μετά; ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted May 11, 2005 Share Posted May 11, 2005 Ερωβιάνα αξίζει. Όλα όσα έχω διαβάσει από σεένα αξίζουν. Έχεις ολοφάνερο ταλέντο, ειδικά για ΜΕΓΑΛΑ βιβλία. Όλες σου οι ιστορίες φωνάζουν πως είναι κομμάτια ενός μυθιστορήματος, όχι απλά διηγήματα, όχι flash fiction. Οφείλεις στο χάρισμα που εχεις να τα συνεχίσεις, κατ' εμέ. Αν όχι τώρα, κάποτε... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eroviana Posted May 11, 2005 Author Share Posted May 11, 2005 Συμφωνώ με τον Nihilio. Κανένας δεν μπορεί να σου πει αν "πρέπει" να το συνεχίσεις ή όχι. Η ερώτηση είναι "εσύ θέλεις να το συνεχίσεις;" Αυτό αρκεί. Πρώτα, πρέπει να αρέσει σ'εσένα.Τώρα, αν είχα να κάνω ένα σχόλιο πάνω σ'αυτό το κομμάτι θα ήταν: μου άρεσε αλλά κινείται υπερβολικά γρήγορα η πλοκή. Ήθελε πιο ρέγουλα. Μην το βιάζεις. <{POST_SNAPBACK}> Βασικά, ρώτησα αν αξίζει όχι αν πρέπει. Τίποτα δεν "πρέπει". Το επόμενο σχόλιό σου ήταν ακριβώς ό,τι χρειαζόμουνα. Ξεκινάω δουλίτσα σήμερα Nienna, τι να πω. Κάθε κριτική σου σ'αυτά που γράφω είναι απίστευτη. Πραγματικά με κάνεις να καταλαβαίνω γιατί συνεχίζω να γράφω. Ευχαριστώ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted May 11, 2005 Share Posted May 11, 2005 Οι καλές κριτικές να σε κάνουν να σφυρίζεις με ευχάριστη αδιαφορία! Τις κακές κριτικές να τις μετράς και να τις ζυγίζεις. Να πετάς όσες είναι άχρηστες, να κρατάς όσες έχουν βάρος και να τις αφήνεις να σε πεισμώνουν για να γίνεσαι καλύτερη! Κι αν θες να γράψεις κάτι, με τον τρόπο που το θες τη στιγμή που προτιμάς, μην αφήσεις κανένα να σε σταματήσει γιατί ένα πράγμα μόνο οφείλεις: να είσαι πιστή στον εαυτό σου και τις αξίες του! (πάλι μουρμουράω μόνη μου κι η ώρα πήγε 2 παρά...) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
distaros Posted May 11, 2005 Share Posted May 11, 2005 Μην το συνεχίσεις.Εγώ θα το άφηνα ως έχει... Υπέροχο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drowvarius Posted May 12, 2005 Share Posted May 12, 2005 Μέχρι στιγμής πολύ καλό, αλλά θα συμφωνήσω με τον Βάρδο το ότι το τρέχεις λίγο. Και βέβαια θέλουμε να δούμε τη συνέχεια. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted October 20, 2005 Share Posted October 20, 2005 [] > ρολόγια παλιά(τα λεγόμενα του παππού) Space πριν ανοίξει η παρένθεση και εισαγωγικά ή italics στο "του παππού". > Ω θεοί, τι είναι αυτό το τέρας;, σκέφτηκα. Ή απλώς italics, ή "Τι ήταν [...]" ή υπηρετούμε το χρόνο ή τον διαστρεβλώνουμε > Άρχισα να τρέχω’ να τρέχω με όλη τη δύναμη των τρεμάμενων ποδιών μου. Η άνω τελεία: <·>. Επίσης, αφού τρέχεις, τρέχα: βάλε κόμμα αντί της άνω τελείας, και άνω τελεία αντί της τελείας, για να ακολουθήσει η κουτρουβάλα που ήδη ακολουθεί ;) [τι εικονίδιο, όλα τα λεφτά! lol] > Όλα θόλωσαν μετά. Θα έλεγα "Μετά, όλα θόλωσαν." Είναι ακριβώς το απότομο φρενάρισμα που χρειάζεται μετά την [ανιούσα!] κουτρουβάλα. [/ ] Αυτά από το σπασικλάκι-αεροπόρο. Τώρα, ό,τι κι αν θες να ισχυριστείς, εμένα μου βγάζει μια εποχή μερικές δεκαετίες πίσω, με ασπρόμαυρες φωτογραφίες στις εφημερίδες και τέτοια. Και είναι επίσης σαν απόσπασμα από κάτι, σαν απόσπασμα-ημερολογίου-που-παρουσιάζεται-με-θολό-πλαίσιο-σε-ταινία, if you know what I mean. Πολύ όμορφο, συμφωνώ απόλυτα με την Αταλάντη πως είναι σαν κομμάτι από κάτι μεγαλύτερο (σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες ακόμη ). To αν θα το επεκτείνεις, τώρα, είναι δικό σου θέμα. Μπορείς να το αραιώσεις για αρχή -όπως προτείνει εξ άλλου η πλειοψηφία, και μάλλον συμφωνώ κάπως-, και μετά και να το επεκτείνεις αν έχεις όρεξη/έμπνευση/whatever. Οι Μούσες μαζί σου, -Ορφέας Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted October 20, 2005 Share Posted October 20, 2005 Ευγε Ορφεα που το εβαλες στην επικαιροτητα! Ερωβιανα,βλεπω οτι δε το συνεχισες(η το συνεχισες;).Δεν ξερω αν "αξιζει",η αν"πρεπει".Ξερω οτι μου αρεσε.Μου αρεσε πολυ!Και αυτο το μυστηριο με τον νεκρο επιστημονα και-κυριως-το "βδελυγμα"! Ουαου,ανειπωτος τρομος(που δεν μπορω να περιγραψω βεβαια)!Μας εγινες απο ερωβιαννα...ερωτοτεχνιτισα(λαβκραφτικη δηλαδη!);!; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted October 21, 2005 Share Posted October 21, 2005 (edited) Βασικά έψαχνα για το "Ο Φραγμός-Ο Διάλογος" για να το linkάρω, και επειδή δεν θυμόμουν τον τίτλο [και ήταν και pinned οπότε δεν το έβρισκα στις διάφορες σελίδες] έκανα κλικ από δω κι από κει. Tελικά έπεσα πάνω σε κάτι που δεν είχα διαβάσει, και χαίρομαι που το διάβασα. (Απόσπασμα από το "Βίος και Πολιτεία του Ορφέα ΜακΝτάκ", εκδ. Ρομφαία) Edited October 21, 2005 by Orpheus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted October 21, 2005 Share Posted October 21, 2005 Ορφέα, pinned ήταν. Πάνω πάνω δηλαδή (Αν και τώρα έχει φύγει). Σε περιπτώσεις που ψάχνεις πάντως, δοκίμασε να ψαξεις στο ευρετήριο που κάθομαι και φτιάχνώ ή κάνε ένα search. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deodonus Posted October 22, 2005 Share Posted October 22, 2005 Ωραίο το "κομμάτι" σου Ερωβιάννα (είπε ένας μουσικός ). Μου θημίζει πολύ το Time Machine... μια συγκεκριμένη εκδοχή, λίγο άγνωστη, με τους Guy Pearce, Mark Addy, Samantha Mumba, Jeremy Irons και Philip Bosco του 2002...τελος πάντων....ατμόσφαιρα παλιάς εποχής... Αυτά... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tec-goblin Posted October 22, 2005 Share Posted October 22, 2005 Εγώ θα κινηθώ πιο πολύ στις γραμμές του Βάρδου και του Ορφέα. Ωραία η υπόθεση, φυσική η περιγραφή, οι χαρακτήρες, αλλά... πολύ γρήγορα βρε παιδάκι μου. Και δεν λέω στη σκηνή που τρέχει (καλά κάνεις εκεί), αλλά όλο το προηγούμενο... κάνε κάτι με τη στίξη. Όχι μόνο τελείες και κοφτές προτάσεις ακόμα και στην περιγραφή των παλιών πραγμάτων. Πιο πολλές παραγράφους, άνω κάτω τελείες, συνδετικές λέξεις, κάτι... Μου θυμίζεις κάτι δικά μου... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eroviana Posted October 22, 2005 Author Share Posted October 22, 2005 Οι παρατηρήσεις σας σημειώθηκαν και θα ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψην Δε θα το συνεχίσω όμως, τουλάχιστον όχι σαν κάτι ξεχωριστό. Αποφάσισα να το ενσωματώσω σε μια άλλη μεγαλύτερη ιστορία οπότε και θα μάθει μια μικρή "μετάλλαξη". Τέτοια που αμφιβάλλω ότι θα το αναγνωρίσετε όταν τελικά το δείτε. Ευχαριστώ για τις κριτικές, πραγματικά είναι πολύτιμες. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted October 30, 2005 Share Posted October 30, 2005 Πολύ καλό ...αλλά πολύ... μικρό, πές μας κι άλλα... πλζζζζζζ ... Όχι απλά πρέπει να το συνεχήσεις αλλά δέν έπρεπε κάν να το αφήσεις τόσο μικρούλι, το καϊμένο !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted December 1, 2005 Share Posted December 1, 2005 Μια φαινομενικά άσχετη συλλογή ρολογιών, και ένα...τέρας που βγαίνει ξαφνικά, σε μια ιστορία με τίτλο "Ο υπηρέτης του Χρόνου". Και τα τρια στοιχεία με κάνουν να θέλω να διαβάσω τι θα γίνει παρακάτω, έστω και μέσα από μια άλλη ιστορία, μεγαλύτερη όπως είπες. Απαντώντας στο αρχικό σου ερώτημα, ναι νομίζω πως αξίζει να το συνεχίσεις με κάποιο τρόπο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts