Jump to content
Ο 62ος Γενικός Διαγωνισμός Σύντομης Ιστορίας ξεκινάει την Δευτέρα 7 Απριλίου. Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα. ×

FFL #17 (Ballerond vs Cassandra Gotha vs DinoHajiyorgi vs Elli Sketo vs John Ernst)

elgalla

Οι τρεις ιστορίες που μου άρεσαν περισσότερο ήταν:   

9 members have voted

1. 1. Οι τρεις ιστορίες που μου άρεσαν περισσότερο ήταν:

• Αβραχαζάρ του DinoHajiyorgi
    • Δέκα και μία του Ballerond
    • Η μητέρα του ακροβάτη της Cassandra Gotha
    • Άτιτλο του John Ernst
    • Ζαρζαβατικά της Elli Sketo

This poll is closed to new votes

• Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 02/01/2019 at 04:12 PM

Recommended Posts

Οκ, πάμε σπίτια μας. Δηλαδή πάμε για ύπνο. Έχουμε απάντηση κυρίες και κύριοι.

• Like 1
  • Haha 1

Το συγκεκριμένο παιχνίδι το βρήκα αφορμή περισσότερο για άσκηση παρά για να βγάλω ιστορία.

Κάτι έβγαλα, ακριβώς ιστορία δεν το λες, αλλά πέρασα καλά και μου άρεσε ?
Καλή επιτυχία σε όλους!

Δέκα και μία

Reveal hidden contents

• Like 6
  • Thanks 1

Φουκ, φουκ, φουκ. Με τίποτα. Εκτός που και να πρόφταινα, θα ήταν εκτός παιχνιδιού γιατί μου βγαίνει ποίημα. (Τρομάρα μου...)

• Like 1

On 1/23/2019 at 9:02 PM, Ιρμάντα said:

Φουκ, φουκ, φουκ. Με τίποτα. Εκτός που και να πρόφταινα, θα ήταν εκτός παιχνιδιού γιατί μου βγαίνει ποίημα. (Τρομάρα μου...)

Expand  

Ποίημα;
Guess what :P

• Haha 2

Εντάξει, έχω ξεχάσει να το κάνω αυτό. Μου βγαίνει ένα πράγμα 3-4 χιλιάδων λέξεων, πρόλαβα κι έγραψα τις 1.700. Θα το ανεβάσω, έτσι, για τη φάση.

Το ημιτελές μου: "Η μητέρα του ακροβάτη".

Reveal hidden contents

Ωραία ήταν. Περιμένω κι εσάς, τώρα. :)

• Like 6

Ναι, ναι. Θα ανεβάσω το μέχρι εδώ μου αλλά είναι εκτός. ΕΚΤΟΣ. Θα το ολοκληρώσω να χαρούμε όλοι μαζί μέσα στην εβδομάδα άμα θέτε.

• Like 3

θα δώσω το έργο μου ημιτελές. έτσι για τη συμμετοχή. 

Reveal hidden contents

• Like 6
  • Thanks 1

Είστε τέσσερις πέντε. Ακριβώς όπως είχα προβλέψει. Εγώ δεν παίζω. Το λέω ξανά.

Reveal hidden contents

Κάτι θα κάνω με αυτό το ποιηματάκι. Ιδανικά, θα το διορθώσω και θα το ολοκληρώσω. Δεν συμμετέχει επειδή, εκτός που είναι μισό, το θέμα της θυσίας υπάρχει στο κομμάτι που δεν έχω γράψει ακόμη. ?

• Like 5
  • Thanks 1

Σας καληνυχτώ, θα σας διαβάσω αύριο. Δεν ξέρω τι να κάνω με το μισό μου, αν θέλετε να το βγάλετε από τον συναγωνισμό, είμαι ΟΚ. Είμαι πολύ κουρασμένη για να αποφασίσω τώρα.

:hi:

• Like 3

Ομοίως αποχωρώ. Συγχαρητήρια σε όσους παρέδωσαν εγκαίρως τις κόλλες τους. Θα σας διαβάσω αύριο. Και θα σας σχολιάσω με πάσα ειλικρίνεια. ?

• Like 2

On 1/23/2019 at 9:22 PM, Ιρμάντα said:

Δεν συμμετέχει επειδή, εκτός που είναι μισό, το θέμα της θυσίας υπάρχει στο κομμάτι που δεν έχω γράψει ακόμη. ?

Expand  

Για καλή μου τύχη πρόλαβα να γράψω τη λέξη 'θυσία' 11 και 9

• Like 1
  • Haha 3

Σας έχω διαβάσει, ξέρετε, κλασικά, θα σχολιάσω στο τέλος. 

Πολλ και λεπτομέρειες ψηφοφορίας το βράδυ! 

• Like 1

Θα μου επιτρέψετε να κάνω απλούς σχολιασμούς. Θα σας σχολιάσω όλους με τη σειρά που τα εμφανίσατε

DinoHajiyorgi η ιστορία σου είναι αρκετά μεστή, με πλούσιες εικόνες. Τη θεωρώ αρκετά ολοκληρωμένη προσπάθεια, δίνει σε ικανοποιητικό βαθμό τη ψυχοσύνθεση του ήρωα (βοηθά σε αυτό η πρωτοπρόσωπη διήγηση την οποία χειρίζεσαι πολύ καλά, αν και προς το τέλος μοιάζει σαν να την ξεκίνησες σε τρίτο πρόσωπο και την άλλαξες). Ως προς το θέμα, δυσκολεύομαι να δω που είναι η θυσία.

Ballerond Ποίημα; Ως προς το περιεχόμενο, μου θύμισες την κλασική Ελληνίδα μάνα που λέει συνεχώς στα παιδιά της ποιες θυσίες έχει κάνει γι' αυτά. Και κυριολεκτώ. Γιατί θέλει πολλή δουλειά για να μπούμε οι άνδρες στη γυναικεία ψυχοσύνθεση και να καταλάβουμε το ρόλο της γυναίκας στη ζωή, τον αγώνα που κάνει και ποια είναι στο τέλος η ανταμοιβή της. Σαν επιλογή θέματος μου άρεσε, στην εκτέλεση μου φάνηκε λειψό, δεν πείθει γιατί μια μάνα στο τέλος καταριέται τα ίδια της τα παιδιά. Ως προς τη μορφή, ωραίος, στρωτός, έμμετρος λόγος, η επιλογή σου να αναφέρεις τόσους πολλούς αριθμούς προσωπικά μου άρεσε, δίνει στο στίχο σου δύναμη.

Cassandra Gotha Η αλήθεια είναι ότι το κείμενό σου με δυσκόλεψε.

Elli Sketo Έλλη, θα έλεγα ότι το στόχο σου τον πέτυχες. Το κείμενο έβγαζε γέλιο, έκανε εντύπωση. Λίγο βιαστικό, αλλά καλή προσπάθεια. Το καλύτερο όλων είναι ο τίτλος, που όταν το διαβάζεις στην αρχή ούτε που σου πάει στο μυαλό... Κι εδώ η ένστασή μου είναι που δε βρίσκω το θέμα "θυσία".

Καλή επιτυχία σε όλους...

• Like 2
  • Thanks 1

On 1/24/2019 at 5:47 PM, John Ernst said:

Κι εδώ η ένστασή μου είναι που δε βρίσκω το θέμα "θυσία

Expand  

Πρέπει να θυσιάσει την ασφάλεια  του για να είναι ο εαυτός του

• Like 1
  • Thanks 1

On 1/24/2019 at 5:54 PM, Elli Sketo said:

Πρέπει να θυσιάσει την ασφάλεια  του για να είναι ο εαυτός του

Expand  

Πιθανόν να υπάρχει καλύτερος τρόπος να αφηγηθώ την ιστορία αλλά πληκτρολογώ αργά και είχα πανικοβληθεί από τον χρόνο που περνούσε. Εφόσον διάλεξα την οπτική του πλάσματος, διάλεξα να μείνω με αυτήν ως το τέλος. Την θυσία τη θεωρούν οι "σατανιστές", η οπτική των άλλων, που σώθηκαν από τον όχλο, καθώς νομίζουν ότι ένας δαίμονας θυσιάστηκε για να τους σώσει.

• Like 1
  • Thanks 1

On 1/24/2019 at 6:55 PM, DinoHajiyorgi said:

. Εφόσον διάλεξα την οπτική του πλάσματος, διάλεξα να μείνω με αυτήν ως το τέλος. Την θυσία τη θεωρούν οι "σατανιστές", η οπτική των άλλων, που σώθηκαν από τον όχλο, καθώς νομίζουν ότι ένας δαίμονας θυσιάστηκε για να τους σώσει.

Expand  

Να πω την αλήθεια, μέχρι τώρα νόμιζα ότι η ιστορία σου είναι ΕΦ. Εξωγήινος πέφτει σε κατηκίσιμο πλανήτη. 

ΥΓ μη με παρεξηγείτε, είμαι λίγο κουρασμένος

Edited by John Ernst
  • Like 1

On 1/24/2019 at 7:37 PM, John Ernst said:

Να πω την αλήθεια, μέχρι τώρα νόμιζα ότι η ιστορία σου είναι ΕΦ. Εξωγήινος πέφτει σε κατηκίσιμο πλανήτη. 

ΥΓ μη με παρεξηγείτε, είμαι λίγο κουρασμένος

Expand  

Νίκο, η ιστορία ΕΙΝΑΙ επιστημονική φαντασία. Αφορά ένα εξωγήινο ον που ταξιδεύει στο διάστημα χωρίς διαστημόπλοιο και πέφτει κατά λάθος στη Γη. Οι γήινοι που λατρεύουν τους δαίμονες (εδώ δεν παίζει μεταφυσικό στοιχείο αλλά ανθρώπινη πίστη) και βλέποντας τον εξωγήινο νομίζουν ότι είναι δαίμονας.

• Like 2