Jump to content

ΣΑ #9 (Απαντήσεις και Σχολιασμοί)

Ιρμάντα

Recommended Posts

On 6/30/2019 at 3:10 PM, Ιρμάντα said:

@DinoHajiyorgi

Δώδεκα

Θα ήθελα να ξέρω τι είδους μυθιστόρημα είναι αυτό, έτσι για την ιστορία. Μοιάζει με αυτά που διαβάζουν οι κανονικοί, όπως λέω συνήθως, δηλαδή τα mainstream.

Να δω δηλαδή, ανατομικά, τι σόι πλάσμα ήταν αυτή η κατακαημένη. Ενστάσεις: Άκουσα έναν ήχο σα να σκάει μπαλόνι και ξαφνικά το κεφάλι της δεν ήταν πια εκεί. Είχε αδειάσει όλο της το μέσα στο ταβάνι. Σωριάστηκε το σώμα της άψυχο πάνω μου σαν παγωμένο σεντόνι.

1. Νομίζω πως ένα κεφάλι δεν θα έσκαγε με ήχο σαν να σκάει μπαλόνι. Εκτός και κάτι είναι τελείως off στην ανατομία του συγκεκριμένου ατόμου.

2. Είχε αδειάσει όλο της το μέσα; Εννοείς και άντερα, σπλάχνα και λοιπά; Γιατί άλλο να είχαν αδειάσει τα μυαλά της και άλλο να είχε αδειάσει όλο της το μέσα. Και αν άδεισε όλη γιατί δεν έσκασε όλο το κορμί παρά μονάχα το κεφάλι;

Expand  

Το "Δώδεκα" είναι ένα mainstream μυθιστόρημα 120.000 λέξεων, βασισμένο σε σενάριο που είχα γράψει κάποτε για πρόταση σειράς για την ελληνική τηλεόραση. Τα πρώτα 7 κεφάλαια βρίσκονται στη Βιβλιοθήκη του sff.

Η "κατακαημένη" είναι κανονική άνθρωπος. Είναι ο άντρας που είχε γενετικά τροποποιημένο πέος. Ο οργασμός του ήταν σαν κανόνι που πυροβόλησε μέσα της και της τίναξε μέχρι και το κεφάλι.

• Like 1

On 6/24/2019 at 9:55 AM, John Ernst said:

Δεν είναι του ύφους μου να γράφω λεπτομέρειες σε ερωτικές σκηνές

Reveal hidden contents

Expand  

Μ' αρέσει που προσπαθείς να δώσεις τόσες πολλές λεπτομέρειες σ' ένα τόσο μικρό κομμάτι. Κοντεύει να γίνει ολοκληρωμένο φλασάκι. Αν ήταν μέρος διηγήματος θα σου έλεγα ότι πέφτουν πολλά μαζεμένα, αλλά στο πλαίσιο της άσκησης είναι μια χαρά. Μπαίνουμε ως ένα βαθμό στο μυαλό της πρωταγωνίστριας, μαθαίνουμε για το είδος των αντρών το οποίο συναναστρέφεται, και κάποιες λεπτομέρειες για το στόρι που υπάρχει στο μπακγκράουντ. Πάντως, νιώθω ότι σε βγάζει λιγάκι από την comfort zone σου κι ίσως να ήταν αυτό που θα έπρεπε να δουλέψεις παραπάνω. Γνώμη μου: ξαναγράψ' το, κάν' το λίγο πιο ερωτικό και λίγο πιο ολοκληρωμένο, του τύπου: «Ξέρω ότι το έκανες εσύ» -Χράαατς.

Μια δεύτερη προσπάθεια από εμένα

Reveal hidden contents

• Like 3
  • Thanks 1

On 7/3/2019 at 7:02 AM, John Ernst said:

Reveal hidden contents

Expand  

Ε, θέλω να μάθω τη συνέχεια...

• Like 2

Το δικό μου κομμάτι:

Reveal hidden contents

Περιμένω από την αγαπητή δασκάλα και τις συμμαθήτριες να μου πουν την άποψή τους αν πέτυχα την ΟΓ.

Α και ελπίζω μη χάλασα την καλή μου εικόνα με αυτό το κείμενο!

• Like 1
  • Thanks 1

@WILLIAM Ποια εικόνα ακριβώς;;;;;;;;🤣🤣🤣

Πωπω Γουίλ... Σου πάει ρε συ το σεξ στην αφήγηση. Απ' τα αγαπημένα μου πράματα που έχω διαβάσει από εσένα ήταν αυτό, να ξες!

• Thanks 1

William πολυ μου αρεσε κι εμένα. Το μόνο που θα άλλαζα ήταν να έσπαγα το διάλογο με περιγραφή

• Thanks 1

On 7/6/2019 at 10:03 PM, Silvertooth said:

Πωπω Γουίλ... Σου πάει ρε συ το σεξ στην αφήγηση. Απ' τα αγαπημένα μου πράματα που έχω διαβάσει από εσένα ήταν αυτό, να ξες!

Expand  

Μου παει; Δεν το περίμενα. Χαίρομαι που σου άρεσε! 

On 7/7/2019 at 7:13 AM, John Ernst said:

William πολυ μου αρεσε κι εμένα. Το μόνο που θα άλλαζα ήταν να έσπαγα το διάλογο με περιγραφή

Expand  

Προσπάθησα να τον περιορίσω γενικά το διάλογο αλλά επειδή ήταν το ζητούμενο μέσα στο σεξ να δοθούν και οι πληροφορίες το έκανα έτσι.

@John Ernst αυτό μου άρεσε περισσότερο από το προηγούμενο. Αστοχίες όπως επαναλήψεις, τούτος εδώ στη μια σειρά και τούτον εδώ στην επόμενη, ας πούμε, είναι ευκολάκι να τα φτιάξεις με ένα χτένισμα. Είναι μία σκηνή που μας έβαλε στο σύμπαν σου και θέλουμε να δούμε και τι θα γίνει παρακάτω, μας ιντρίγκαρες. Επίσης είναι σωστή η άσκηση γιατί μέσα από την ερωτική σκηνή μαθαίνουμε την πληροφορία. Βέβαια δεν ξέρω αν ο τρις κακάσχημος σκόπευε να της το πει από την αρχή ή αν του προέκυψε εφόσον πέρασε καλά μαζί της, αλλά αυτό υποθέτω θα το λύσεις αν και όποτε ασχοληθείς πιο εκτενώς με αυτό το κείμενο. 

@WILLIAM Πρίγκιπα πάντως ένα επίπεδο το κράτησες, μπράβο σου. Γενικά μία καλή προσπάθεια, πέτυχες και την ΟΓ. Έχω ενστάσεις βέβαια, σιγά που δεν θα. Πρώτον, και σίγουρα το έχω ξαναρωτήσει, γιατί βρε πουλάκι μου γράφεις με bold. Το κάνεις πολύ συχνά νομίζω. Είναι λίγο περίεργο. Σαν να θες να τραβήξεις την προσοχή; Από όσο έχω καταλάβει το χαρακτήρα σου, πιστεύω ότι δεν είναι αυτός ο λόγος. Λοιπόω γιατί; Δεύτερον κάποιες φράσεις μου φάνηκαν κάπως φάουλ, ας πούμε η μεταφορά με το μπαλέτο (δεν μου άρεσε, ή είναι υπερβολικά συνηθισμένη) και το σημείο που λες την είχε γδύσει και την είχε δέσει θέλοντας να τη βιάσει αφού βυθίσει μέσα της και αυτό το σιχαμένο πράγμα κάτι που εκείνη έφερε βαρέως. Είχε και κάνα στειλιάρι μαζί, ας πούμε; Τεσπα, χτενισματάκια είναι αυτά. Θέλει φτιάξιμο αλλά έχω να πω: μην το φοβάσαι, το έχεις. Αραίωσε λιγάκι τα ηδονικά και τα λικνίσματα. Χρησιμοποιείς υπερβολικά πολλές φορές αυτές τις λέξεις ή παράγωγά τους. Επίσης αναρωτιέμαι αν στέκει τόσος πολύς και τόσο περιγραφικός διάλογος σε μία τέτοια φάση. Λογικά ίσως θα έπρεπε να το κουβεντιάσουν αυτό μετά, στο τσιγάρο που λέει ο λόγος. Να της πει πέντε κοφτές κουβέντες πάνω στη φάση και μετά να το αναλύσει τόσο πολύ. 

Μου άρεσε που η γυναίκα πιθανώς πρώτη φορά στη ζωή της βιώνει και την τρυφερότητα μαζί με το σεξ. 

Μπράβο πρίγκιπα. Είσαι καλός μαθητής. 

Edited by Ιρμάντα

Επειδή στις οδηγίες ήταν να μάθει τις πληροφορίες κατά το σεξ έβαλα αυτό το μεγάλο διάλογο αλλιώς θα έδενε καλύτερα πριν ή μετά. Όσο για το τι είχε μαζί του, ναι είχε κάτι ανάρμοστο αλλά θα έχει την ευκαιρία της για εκδίκηση.

Χαίρομαι που σου άρεσε και πέρασε και αυτό που ήθελα να δώσω για την τρυφερότητα. Το θεωρώ από τα δύσκολα γενικά το να γράψω μια τέτοια σκηνή.

Τέλος για την απορία για το έντονο. Είναι θέμα ευκολίας στην οθόνη, για να γράψω ένα ποστ εδώ είναι εντάξει αλλά για ένα κείμενο το έντονο με βοηθάει λόγω οράσεως και ξεχνάω να το βγάλω όταν το μεταφέρω.

• Like 1

On 7/3/2019 at 7:02 AM, John Ernst said:

Reveal hidden contents

Expand  

Πολύ καλύτερη προσπάθεια από την πρώτη. Είναι παιχνιδιάρικη, βρώμικη, πρόστυχη, έξυπνη, προκλητική. Μ' αρέσει αυτή η ντεκαντάνς πλευρά των φανταστικών πλασμάτων κι άμα έχεις καμιά ιστορία γι' αυτόν τον κόσμο, να την γράψεις. Το μόνο που θα άλλαζα είναι εκείνο το «πέος», που δεν μ' αρέσει καθόλου σαν λέξη. Θα το έκανα «το πράμα του».

Βέρι γκουντ!

• Like 1
  • Thanks 1

On 6/25/2019 at 3:23 PM, Mesmer said:

Σας ετοίμασα ένα αισθησιακό ρομπονουάρ. Κι επειδή μου άρεσε το σκηνικό, έγραψα ολόκληρο το κεφάλαιο. Τυχεροί/ές. 🤣

ΣΑ #9.pdfFetching info...

Expand  

Φοβερό. Μου άρεσαν οι λεπτομέρειες εφ που είχε, ειδικά στην περιγραφή του κτιρίου αλλά και του ρομπότ. Το τέλος ήταν τέλειο, γέλασα. Αν και δεν ξέρουμε τι πληθωρισμός θα υπάρχει στο μέλλον που περιγράφεις και πόσο θα είναι το μηνιάτικο ενός αστυνομικού, από την αντίδραση της Άννας καταλάβαμε ότι τα λεφτά ήταν πολλά. Χαχαχα, την πάτησε η ηρωίδα σου. 

• Like 3

Καλημέρα, ας δοκιμάσω κι εγώ η κάπως πιο αρχάρια να γράψω κάτι, να χει και κάτι να διορθώνει η δασκάλα. 

Reveal hidden contents

Είμαι η πρώτη γυναίκα που γράφει την άσκηση; 

Edited by Roubiliana
  • Like 4

WILLIAM, καλό ήταν, αλλά θα συμφωνήσω με τους παραπάνω, με χάλασε ο διάλογος. Θα μπορούσε η σκηνή να κολλήσει με την πλοκή και χωρίς καθόλου διάλογο, μόνο με το όλο σκηνικό με τους σκληρούς δίσκους που θυμίζει κατασκοπία, μια χαρά ήσουν. 

On 7/16/2019 at 7:41 AM, Roubiliana said:

Καλημέρα, ας δοκιμάσω κι εγώ η κάπως πιο αρχάρια να γράψω κάτι, να χει και κάτι να διορθώνει η δασκάλα. 

Reveal hidden contents

Είμαι η πρώτη γυναίκα που γράφει την άσκηση; 

Expand  

Τώρα μας δουλεύεις; Γιατί πόσταρες εδώ το κείμενο για το Στοίχημα με θέμα τον Ρομαντισμό; Αυτό εδώ, ως έχει, τίποτα παραπάνω, είναι το διήγημα που περίμενα εκεί. Αυτό είναι Ρομαντικό! Μιλάμε μας ρίχνεις απίστευτη καζούρα.

• Like 1
  • Haha 2

On 7/16/2019 at 12:58 PM, DinoHajiyorgi said:

Τώρα μας δουλεύεις; Γιατί πόσταρες εδώ το κείμενο για το Στοίχημα με θέμα τον Ρομαντισμό; Αυτό εδώ, ως έχει, τίποτα παραπάνω, είναι το διήγημα που περίμενα εκεί. Αυτό είναι Ρομαντικό! Μιλάμε μας ρίχνεις απίστευτη καζούρα.

Expand  

Ακολούθησα τα εύστοχα σχόλια σου στο διήγημα μου για τον ρομαντισμό κι έτσι έγραψα αυτή τη σκηνή. Είχες αναφέρει την Πεντάμορφη κ το Τέρας, αν θυμάμαι καλά.

• Like 1

@Roubiliana τι όμορφο κείμενο! Φαίνεται ότι τα σχόλια του Ντίνου έπιασαν τόπο. Επίσης, συμφωνώ με την κριτική του εδώ, αυτό ταιριάζει στις ρομαντικές ιστορίες. Εδώ, μάλλον, δεν ταίριαζε απόλυτα, δεν είναι τόσο "πικάντικο", κατά την ταπεινή μου άποψη. Όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία τελικά, ίσως είναι το καλύτερο που έχω διαβάσει από εσένα

• Thanks 1

Ίσως να αναρτήσω και κάτι πιο πικάντικο μέσα στο μήνα. ΙΣΩΣ. Θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια αυτό. 

@Roubiliana Δεν είναι δίκαιο να κρίνω εγώ γιατί γράφεις ένα θέμα που αγαπώ ιδιαίτερα, και μάλιστα το πραγματεύεσαι με έναν τρόπο που μου είναι αγαπητός: το τέρας δεν ξεγίνεται από τέρας με το πρώτο σ' αγαπώ. Είχα καταπιαστεί πιο παλιά, με αυτό το αποτέλεσμα.

Θα ήθελα να είναι μεγαλύτερη αυτή η σκηνή που μας δίνεις, πιο λεπτομερής. Βασικά θα ήθελα να ξέρω πώς θα το έκανες retold το όλο πράγμα. Δεν ξέρω αν ψήνεσαι. Μέσα στα δεδομένα της άσκησης είσαι. Αλλά θα μου άρεσε και λίγο πιο brute.

Πικάντικο λένε πιο πάνω, ναι. Το ήθελα. Πιο εκτεταμένο. Και στις σκέψεις του πριν, και κατά τη διάρκεια. Αυτό το χρειαζόμαστε για να δούμε τι το τόσο σημαντικό του συνέβη, τι ένιωσε για πρώτη φορά στη ζωή του και πραγματοποιήθηκε η μεταμόρφωση. Μας το λες μεν, αλλά δεν μας το δείχνεις. Δεν το νιώθουμε. Ίσως θα ήθελα και πέντε κουβέντες για το πώς τα είχε καταφέρει να την πείσει να έρθει στο κρεβάτι μαζί του. Επίσης μου άρεσε που δεν το είχε φανταστεί ότι θα λύνονταν έτσι τα μάγια.

Edited by Ιρμάντα
  • Thanks 1

Ένα άλλο είδος γυναίκας εδώ αν και το σεξ δεν ολοκληρώθηκε.

0
 Advanced issues found

Reveal hidden contents

Edited by WILLIAM
  • Like 1
  • Thanks 1

@WILLIAM Χμ, τούτο δω ήταν όντως αρκετά διαφορετικό. Θα είμαι σαφής: πρέπει να γίνεις πιο άνετος με τέτοιες σκηνές. Ας πούμε, μακρηγορείς κάποιες φορές, αυτό δείχνει έλλειψη εξάσκησης -πράγμα για το οποίο, βέβαια, γίνεται και η άσκηση. Για παράδειγμα: Το μπλουζάκι που φορούσε ελάχιστα έκρυβε από το στήθος της, το πρόσφερε στο πιάτο. Εδώ πρακτικά λες δυο φορές το ίδιο πράγμα. Το μπλουζάκι που φορούσε πρόσφερε το στήθος της στο πιάτο. Αυτό είναι πιο περιεκτικό. Ακόμη και αν χρησιμοποιήσεις άλλη φρασεολογία, το μπλουζάκι που φορούσε πρόσφερε τα βυζιά της στο πιάτο, είμαι οκ. Δείχνει ότι ο συγγραφέας έχει άνεση με την περιγραφή τέτοιων σκηνών. Άλλο παράδειγμα: με γρήγορες κινήσεις μιμήθηκε την πρακτική του αυνανισμού. Με κάποιον τρόπο μου δείχνει απειρία σε γράψιμο τέτοιων σκηνών αυτή η περιγραφή. Νομίζω με μπλόκαρε η λέξη πρακτική. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι σου λέω. Ένιωσε το πέος του να σκληραίνει στα χάδια της; Αυτό ίσως μου άρεσε περισσότερο. 

Αυτές οι παρατηρήσεις είναι λίγο της λεπτομέρειας. Η άσκηση ζητούσε να είστε λεπτομερείς, σύμφωνοι. Πρόσεξε ωστόσο: μην περιγράφεις το ίδιο πράγμα με πολλούς τρόπους. Επίσης: μην γράφεις - μην γράφετε - μην γράφουμε τις ερωτικές σκηνές με ύφος που αφήνει στον αναγνώστη ένα αίσθημα ότι προσέχουμε μην σπάσουμε τα αυγά. Αν θέλετε απλή γλώσσα κάντε το, αλλά με άνεση. Αν θέλετε ρομάντζο και ευφάνταστες μεταφορές, πάλι κάντε το, αλλά με άνεση. Τα όρια, στη λογοτεχνία (και παντού) είναι σωστό να υπάρχουν, αλλά δεν πρέπει να φαίνονται. Πράγμα το οποίο μόνο με την εξάσκηση το πετυχαίνουμε.

Σε ένα σχετικό άρθρο του ο συγγραφέας Βαγγέλης Ραπτόπουλος γράφει: Yπάρχει και το ζήτημα της γλώσσας, με την οποία ζωντανεύει μια ερωτική σκηνή. Θα μεταχειριστείς έναν υπαινικτικό, μεταφορικό τρόπο; Ή θα καταφύγεις σε άμεσες, ωμές εκφράσεις; Μολονότι κάτι τέτοιο άπτεται της αφηγηματικής ιδιοσυγκρασίας του καθενός, η επιλογή καθορίζει και το αποτέλεσμα. Ο έμμεσος γλωσσικός τρόπος απονευρώνει τη δυναμική του ερωτογραφήματος και, μετατρέποντάς το σε ανάγνωσμα «κατάλληλον δι’ ανηλίκους», το καθιστά ακίνδυνο ή αλλιώς άοσμο και άγευστο. Αντιθέτως, η γλωσσική ωμότητα βοηθά τις τολμηρές σκηνές να διατηρήσουν όλους τους ζωικούς χυμούς τους και προκαλεί τη μέγιστη δυνατή διέγερση στον αναγνώστη. Ιδίως το τελευταίο αποτελεί «κόκκινο πανί» για την καθεστηκυΐα τάξη πραγμάτων, και τα λογοτεχνικά έργα που κλίνουν προς τα εκεί καταδικάζονται εις το πυρ το εξώτερον.

Δεν έχω θέμα με την επιλογή της γλώσσας. Δεν έχω θέμα με την αμεσότητα των ερωτικών σκηνών, ακόμη και με την βαναυσότητά τους κατά περιπτώσεις. Το σεξ, αυτό είναι το ζητούμενο, είναι ένα σμίξιμο, ένα ξέσπασμα, μία έκρηξη. Ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται και στη λογοτεχνία. Όταν αυτοφιμωνόμαστε ή περιγράφουμε comme il faut ή έχουμε διαρκώς υπόψη ποιος μπορεί να θιχτεί από τι, ποια κοινωνική ομάδα, ποιος αγκυλωμένος εγκέφαλος, πιο προκατακλυσμιαίο γούστο, ένα είναι βέβαιο: ότι έχουμε ευνουχίσει την όποια λογοτεχνική μας δεινότητα. Βέβαια, η άσκηση αυτή έχει συγκεκριμένα όρια. Και η κοινότητα επίσης. Αλλά είναι ένα καλό έναυσμα να σκεφτούμε πώς μπορούμε να χειριστούμε τις ερωτικές σκηνές. 

Δεν θα αρνηθώ την απειρία, γράφω μυθιστορήματα συνήθως που εξελλίσονται σε λίγες μέρες (ενίοτε και ώρες) οπότε δεν έχω συχνή επαφή με σχέσεις των δύο φύλων και ερωτικές σκηνές. 

Τώρα για την πρακτική μου φάνηκε πιο λογικό από το να γράψω μιμήθηκε τον αυνανισμό. Αυτό που ήθελα κυρίως ήταν να βγει το βίαιο της πρόθεσής της, να του επιβάλλει τη σεξουαλική συνέυρεση. Δεν ξέρω αν δούλεψε,.

• Like 1