King_Volsung Posted May 17, 2005 Share Posted May 17, 2005 (edited) Λοιπόν, τώρα που το θυμήθηκα εντελώς τυχαία από το ποίημα του Illidan, είπα να σας το δώσω. Είναι και μένα η πρώτη μου απόπειρα σύνθεσης ποιήματος. Μου μπήκε η ιδέα όταν σχεδίαζα μία περιπέτεια για D&D και σκέφτηκα να βάλω κανένα ποιηματάκι. Τότε δεν είχα αρχίσει ακόμη να γράφω (γράφτηκε πριν από 2 χρόνια, Αύγουστος-Σεπτέμβριος του 2003), οπότε δεν είχα σχέση με όλα αυτά... Τέλος πάντων, το έφτασα μέχρι ένα σημείο αλλά βαρέθηκα να ασχολούμαι συνέχεια μαζί του. Το παράτησα, το ξανάπιασα πριν από πολύυυ καιρό (μπορεί και χρόνο), το ξαναπαράτησα όντας σχεδόν έτοιμο. Τώρα που το θυμήθηκα έκανα λίγες προσθήκες/αλλαγές. Παραμένει όμως η πρώτη μου απόπειρα για ποίημα. ------------------------ There was once a noble Knight, Through fire and darkness did he fight, But he was brave and kind, Thus he held his sword more tight. Seeing the Giant "I am dead” he thought, And less bravely he fought. But he was not to flee taught, And hacked his way through the lot. Then the dark night came, And the noble Knight became, With all this blood insane, And he couldn't ignore the pain. Then the Giant came near, And the Knight jumped from the rear, And with a single blow he cut his ear. ‘Twas the first time the Giant felt fear. The Giant was slow, The Knight slashing him from below, The Giant stroke low, And managed a lethal blow. The Knight crashed on the cave-wall, And was surrounded by them monsters all. The Giant came with a large maul, And the Knight to the arms of death would fall. He found the courage to stand up, And to the Giant’s leg did he wrap. The Giant took him in his hand and raised him up, And tossed him into the deep gap. His life to a noble cause he gave, In a deep, dark cave, His dearest love to save, Yet he is lying in this grave. ----------------------- Πρέπει όμως να ομολογήσω πως την ιδέα για το τέλος (δηλαδή το ΠΩΣ θα το γράψω, όχι ΤΙ θα γράψω...) την πήρα από ένα ποίημα που έλαβα ως απάντηση σε ένα άλλο φόρουμ (ξένο) όταν το πόσταρα (σε ημιτελή μορφή). Οπότε θεωρώ χρέος μου να συμπεριλάβω και αυτό: Dark Knight in dark night, With a giant to fell, Noble deeds to be done, To make a story worth the tell. Courage met might, And courage didn’t flee, It powered every swing, Against this mighty tree. Dark Knight in dark night, With a faith that shone, He fought through the pain, Noble deeds to be done. Might met courage, And might overcame, Dark Knight in dark grave, The world stayed the same. By Bluin member of Sorcerer's Place, Boards o' Magic forum (www.sorcerers.net*) *έχω πάνω από χρόνο να πατήσω εκεί... δεν ξέρω καν σε τι κατάσταση βρίσκεται... μπορεί ακόμη και να έχει κλείσει, δεν ξέρω... Edited May 17, 2005 by King_Volsung Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Blackcloak Posted May 17, 2005 Share Posted May 17, 2005 Αρκετά καλό για ποίημα DnD , με σταθερή δομή και μέτρο. Υπάρχει βέβαια μια κάποια γραμμικότητα και προβλεψιμότητα αλλά αυτό δεδομένης της εποχής γραφής του είναι μάλλον αναμενόμενο. Πάντως αν θέλεις μια συμβουλή, γράψε και μια παρωδία του, μπορεί να βγάλει άπειρο γέλιο (το λέω διότι το μέτρο του και η θεματολογία του είναι παρόμοια με ένα ξεκαρδιστικό ποιηματάκι από τον άρχοντα, εννοώ για όσους δε θυμούνται αυτό με τον Γίγαντα και τον Τόμ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted May 17, 2005 Share Posted May 17, 2005 To ποιήμα δεν είναι καλό στη παλιά του μορφή, και νομίζω ότι κι εσύ το καταλαβαίνεις. Κύρια αιτία είναι η ομοιοκαταληξία που χρησιμοποιείς, που είναι μονότονη και σε σημεία ακούγεται αστεία. Αν, όπως και στο δεύτερο ποιήμα, χρησιμοποιήσεις εναλλάξ ομοιοκαταληξία η τελική μορφή θα σου βγει απείρως καλύτερη. Γενικά μια καλή ιδέα είναι να απαγγέλεις το ποιήμα όσο το γράφεις, για να βλέπεις αν βγαίνει ο σωστός τόνος. Περιμένω το τελικό αποτέλεσμα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
King_Volsung Posted May 17, 2005 Author Share Posted May 17, 2005 Nihilio, μάλλον κάτι δεν κατάλαβες καλά... Είχα ποστάρει το ποίημα σε ημιτελή μορφή (περίπου το μισό απο αυτό που βλέπεις τώρα) και αντί για κριτική εισέπραξα ένα ποίημα. Πήρα μερικές ιδέες από αυτό και γι αυτό το παραθέτω. Το δεύτερο δηλαδή δεν το έγραψα εγώ... δεν υπάρχει σε αυτό το ποστ παλιά και τελική μορφή' είναι ξεχωριστά ποιήματα γραμμένα από διαφορετικούς ανθρώπους. Got it? Παρόλαυτά θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted May 25, 2005 Share Posted May 25, 2005 Ήταν το πρώτο ποίημα, που βιαζόμουν να δώ παρακάτω για την συνέχεια ... Well Done !!! Kαι το δεύτερο ήταν επίσης καλό !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted May 26, 2005 Share Posted May 26, 2005 Το μέτρο του είναι ασταθές και η γλώσσα του απλή και εύηχη (2 καλά, 1 κακό) Είναι αυτό που λέει: ένα DND ποίημα! Θέλει ίσως λίγη δουλειά μετρικά για να μη φαίνεται παιδικό τραγουδάκι! Keep walking Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Illidan Posted May 26, 2005 Share Posted May 26, 2005 Μολονότι είχε κάποιες αστάθειες, για πρώτο ποίημα είναι αρκετά έως πολύ καλό (μια φορά καλύτερο από το δικό μου) και έχει αυτή τη στόφα του D&D που ήταν στόχος σου όταν το έγραψες. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts