Orpheus Posted May 17, 2005 Share Posted May 17, 2005 (edited) Συμπεράσματα: Quoting Laas7 from Κριτική για το θέμα 3: Μουσική Ορφέα: Χμμμ πολύ χμμμΓενικά χωρίς να θέλω να σε στενοχώρησω μου φάνηκε άδειο...κούφιο... "βήματα σκόρπια χαμένα στα καυσαέρια και τη σκόνη" χμμμ "εικόνες χαλασμένες σα μέσ' απ'ο σπασμένο καθρέφτη" Οι εικόνες σε σπασμένο καθρέφτη δεν είναι χαλασμένες, αλλά πολλαπλασιαζόνται βλέπεις σε κάθε μικρο κομματάκι και πάλι το ίδιο είδωλο μικρότερο, ανάλογα το κομμάτι. Ισως θα έπρεπε να γράψεις κάτι τέτοιο...ένα τυρρανικό είδωλο που επάνερχεται συνέχεια και όσο και να σπας τον καθρέφτη δεν χάνεται είναι πάντα εκεί. Ωχ! Μόλις μου ήρθε αυτό σαν ιδέα για ποίημα......... "ίλιγγος πικρόχολος ζαλάδα κι εμετός απ' τα δακρυγόνα" Πικρόχολος ίλιγγος...έχω πολλές ενστάσεις, πως μπορεί να είναι ο ίλιγγος πικρόχολος;;; Ρε παιδιά...οκ μπορεί εγώ να είμαι η περίεργη, αλλά μην βάζετε ότι επίθετο σας κάθεται σε ένα ουσιαστικό... πρέπει να βγαίνει ένα κάποιο νόημα...ποίηση είναι αλλά είπαμε...Ή έχω φθιράνει κανονικά πια, γιατί δεν ξέρω, δεν κατάφερα να βγάλω κανένα μεταφορικό νόημα, ούτε για τον ίλιγγο, ούτε για τα δακρυγόνα. "νύχτα με άρρωστο φως μέρα με μουντό σκοτάδι" Οκ το νύχτα με άρρωστο φως το κατάλαβα αλλά το μέρα με μουντό σκοτάδι; Εννοείς μουντή μέρα, συννεφιασμένη; "χάος κι αναρχία μοναξιά μέσα στα πλήθη" Κατανοητόν "παράνοϊκοί άνθρωποι στον παρανοϊκό μας κόσμο" Επίσης κατανοητό αν και δεν μπορώ να πω πως μου λέει και κάτι... Γενικά πάντως πάει και μου κολάει ως ψυχεδελικό και κάπως παρανοικό με την μουσική που επίσης αυτό μου βγάζει παράνοια ή ψυχεδέλεια ή βία κτλ Χμμμ... Πάντως δεν έχεις άδικο, υπό την έννοια ότι όντως το ποίημα ήταν άδειο (ήταν κάτι σαν έμπνευση αλλά αφόρτιστο, δηλαδή απέχω απ'το Affect/συναίσθημα/κατάσταση του κομματιού, και γράφω όσο μπορώ, έτσι)... Δεν είμαι και πολύ συγκροτημένος τώρα, μάλλον θα κάνω edit κάποια στιγμή... Πάντως θα έλεγα πως "κατάλαβες καλά"... Οι Μούσες μαζί μας, -Ορφέας Edited July 24, 2005 by Nienna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted May 19, 2005 Share Posted May 19, 2005 Ναι ίσως δεν κατάλαβα καλά... ίσως είναι αυτό... Πάντως ήθελα να σου πω, πως πραγματικά ζεν ήθελα να σε προσβάλλω ή νε σε στενοχωρήσω ή κάτι τέτοιο, απλά είπα την γνώμη μου ειλικρινά, χωρίς φόβο και πάθος που λένε... γενικά αυτό προσπαθώ να κάνω στις κριτικές μου, να λέω την αληθειά. Γενικά, περίμενα πολύ περισσότερα απο αυτήν την άσκηση και απ΄ όλους εμάς και δηλώνω κάπως απογοητευμένη και ελπίζω στην επόμενη να τα πάμε καλύτερα... Με ελάχιστες εξαιρέσεις κάποιους στίχους, κατά τ' άλλα, βρήκα τα ποιήματα κάπως πιεσμένα και χωρίς αυθεντικό συναίσθημα... υπήρχε συναίσθημα, αλλά ήταν υπόκοφο, όχι έντονο, παθιασμένο, άγριο, βίαιο κτλ όπως θα έπρεπε κατά την γνώμη μου να είναι το συναίσθημα, που θα έβγαζε η μουσική... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted May 21, 2005 Author Share Posted May 21, 2005 Όχι, δεν κατάλαβες... Κατάλαβες όντως καλά - δεν ξέρω πώς παρεξήγησες το post μου εδώ αλλά κατάλαβες μάλλον το αντίθετο απ'αυτό που εννούσα Fanks for the care, anyhow! (Nihilio, no offence, αλλά απλώς δεν το μπορώ αυτό το Affekt!!!) Οι Μούσες μαζί σας, -Ορφέας Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts