King_Volsung Posted May 18, 2005 Share Posted May 18, 2005 Καράβια πλέουν στη βροχή, Καρδιές ραγισμένες στη στεριά, Φλέγονται για μια στερνή λέξη. Καρδιές πλέουν πνιγμένες στον πόνο, Καράβια φλέγονται έξω απ' την ακτή, Ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, όλα χαθήκαν. Κι εγώ είμαι ακόμη εδώ, Σαν καράβι τσακισμένο, Ναυαγός στης πεθαμένης μου ψυχής την αγκαλιά, Να με βαστάει ένα φάντασμα, Μια σκιά μόνο... της παλιάς εποχής. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted May 18, 2005 Share Posted May 18, 2005 Πολύ όμορφο... Ειλικρινές (αν θα μπορούσα ποτέ εγώ να αρχίσω να κάνω τέτοια σχόλια στα ποιήματα... τ.π.). Δεν νομίζω πως μου αρέσει αυτό που κάνεις, που 'χαλάς' το ρυθμό στον τελευταίο στίχο κάθε στροφής... Αλλά μου φαίνεται εκούσιο, και το σέβομαι ( με δύο κ; ) Όμορφα... Οι Μούσες μαζί σου, -Ορφέας Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rikochet Posted May 18, 2005 Share Posted May 18, 2005 Damn. Είναι πραγματικά πανέμορφο. Ιδίως η στροφή: "Κι εγώ είμαι ακόμη εδώ, Σαν καράβι τσακισμένο, Ναυαγός στης πεθαμένης μου ψυχής την αγκαλιά, Να με βαστάει ένα φάντασμα, Μια σκιά μόνο... της παλιάς εποχής" Έτσι που μού 'ρχεται να γράψω διήγημα πάνω σ'αυτό το κομμάτι. (μου φαίνεται πως προτιμώ τα ελληνικά απ'τα αγγλικά ποιήματα σου... ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted May 18, 2005 Share Posted May 18, 2005 όμορφο ποιημα, δέν εχω συνηθήσει να διαβάζω τέτοια (εεεε αυτός ο Πόε), Πάντος είχες πολύ ωραία τα συναισθήματα μες το ποίημα... δέν χάθηκα καθόλου μεσα στις σκέψεις σου !!! Πολυ καλο !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted May 20, 2005 Share Posted May 20, 2005 Εξαιρετική ροή! Πανέμορφο πέρασμα από το γενικό στο ειδικό κι από το περιβάλλον στον άνθρωπο! Good!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted May 21, 2005 Share Posted May 21, 2005 Πάρα πολύ καλό ποιήμα. Οι μεταφορές επιτυχημένες, οι εικόνες ζωντανές, ο ρυθμός πολύ καλός, σε παρασύρει σαν το κύμα μέσα του. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted May 21, 2005 Share Posted May 21, 2005 Συμφωνώ με τους υπόλοιπους... Είναι καλό και ατμοσφαιρικό και σε παίρνει μαζί του! Εξελίσσεσαι συνεχώς king volsung Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deodonus Posted May 21, 2005 Share Posted May 21, 2005 Εμένα πάλι το αγαπημένο μου είναι το: Καράβια πλέουν στη βροχή, Καρδιές ραγισμένες στη στεριά, Φλέγονται για μια στερνή λέξη. Γενικά πάντως, δεν μπορώ να πολυ-καταλάβω το ποίημα σου, ίσως επιδή δεν είμαι συνηθισμένος σε τέτοιου είδους ποιήματα. Παρ'όλ'αυτά, μ'αρέσει που έχει εικόνες και μια κάποια ροή. Αυτά... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
King_Volsung Posted May 21, 2005 Author Share Posted May 21, 2005 Ευχαριστώ! laas, με τον καιρό και το γράψιμο... ;) Deodonus, δεν πειράζει... ψάξτο καλύτερα και πιο βαθεια... άμα πάλι δε σου λέει τίποτα, πάλι δεν πειράζει Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elsanor Posted May 21, 2005 Share Posted May 21, 2005 Πολύ όμορφο και με άγγιξε προσωπικά, ειδικά η τελευταία στροφή (και ακόμα ειδικότερα ο τελευταίος της στίχος)... Εύγε νέε μου! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted May 21, 2005 Share Posted May 21, 2005 Παρατηρώ πως ο καθένας λέει "ιδιαίτερα αυτοί οι στίχοι" για διαφορετικούς κάθε φορά στίχους[άνω τελεία] αυτό θα έλεγα πως λέει πολλά από μόνο του... ;) Τι να πω! Οι Μούσες μαζί σου!! -Ορφέας Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
King_Volsung Posted May 22, 2005 Author Share Posted May 22, 2005 Οι Μούσες μαζί σου!! Χμμμ... αν υπήρχε smiley που να συνδυάζει αυτό και αυτό , θα το έβαζα... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted May 22, 2005 Share Posted May 22, 2005 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts