Balidor Posted May 19, 2005 Share Posted May 19, 2005 Σε παρακαλώ πες μου, Κοίτα και κάτω, Πες μου που πάω Και το τι θα νιώσω Είναι η αγάπη αλήθεια, Είναι το μίσος η πραγματικότητα, Η μόνο μες τα παραμύθια Η παιδική αθωότητα; Πες μου θεέ, Ποιος είσαι, Και τι ζητάς από μένα, Πες μου, θεέ ραψωδέ, Μέσα σε ένα τραγούδι ψέμα Τι κι αν είμαι εδώ, Δεν νιώθω τίποτα, Τι κι αν υπάρχω εδώ, Όλα μου μοιάζουν ίδια !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted May 20, 2005 Share Posted May 20, 2005 Λίγο η γλώσσα και οι εκφράσεις δε μου φάνηκαν πολύ δουλεμένες, π.χ. "ένα τραγούδι ψέμμα". Επίσης πότε αποκτάς μέτρο, πότε το χάνεις και σε σημεία που δε φαίνεται να κολλάει, ούτε κρατάς ένα εναλλασσόμενο μέτρο στις στροφές να μπορώ να το δικαιολογήσω. Πάντως έδειχνε έντονα το πόσο μικρός και άνευ σημασίας μπορεί να νιώσει ένας άνθρωπος χαμμένος κάπου στο χάος των διαπροσωπικών απογοητεύσεων! Συνέχισε την καλή δουλειά! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deodonus Posted May 21, 2005 Share Posted May 21, 2005 Ωραία ιδέα και γενικά "καλά πάει". Μόνο που τελειώνει κάπως απότομα. Είναι μάλλον θέμα αισθητικής του καθενός, αλλά εγώ προτημώ στο τέλος του ποιήματος να μην υπάρχει τόση φόρτηση, αλλά να υπάρχει και μια ας πούμε ηχώ στο τέλος, μια-δυό σειρές που να αποφορτίζεται το ποίημα. Δεν καταλαβαίνω το "Μέσα σε ένα τραγούδι ψέμα". Νομίζω θα ήταν καλύτερο έτσι: "Κοίτα και κάτω, Πες μου που να πάω Και τι θα νιώσω" (δεν μ'αρέσει να το κάνω αυτό, το να αλλάζω την δουλειά τω άλλων, αλλά με έτρωγε...) Όσο για τον ρυθμό και τις ομοιοκαταληξίες, εγώ γενικά δεν τα χρησημοποιώ αυτά, οπότε δεν με πειράζουν και πολύ όταν δεν τά'χει κάποιος. (αυτό πάει στο λεγόμενο της Ίσιδος) Γενικά, και είναι πάλι θέμα αισθητικής, θα μου άρεσαν ποιό πολύ άμα ήταν οι ερωτήσεις άμεσες. (βλ. δεύτερη στροφή) Δεν καταλαβαίνω ιδικά τους δύο τελευταίους τις στίχους. (Βασικά, μάλλον εγώ δεν καταλαβαίνω και πολλά... ) Αλλά νομίζω, όπως είπα και πρίν, πώς καλά πάει....Θα έχεις λαμρπό μέλλον! Αυτά... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted May 21, 2005 Share Posted May 21, 2005 Θ., το ψαράκι είναι Ορφικό σύμβολο, βέβηλε. Ιερόσυλε. Δεν ξέρω, το μέσο (Μπαλ) που χρησιμοποιείς για να εξωτερικευτείς μου φαίνεται λίγο άγαρμπο... Τώρα τα περί των εσωψύχων σου τα αφήνω στην Ίσιδα[ ]... Οι Μούσες μαζί σας, -Ορφέας Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted May 23, 2005 Author Share Posted May 23, 2005 βασικα αυτο το ποίημα, το έγραψα περίπου μέσα σε λιγότερο απο 60 δευτερόλεπτα... Γι αυτό και δέν έχει μέτρο, ρυθμό ομοικαταλεξία, είναι ένα τίποτα... είναι μόνο συναίσθημα, δέν μπορώ να δώσω κάτι παραπάνω απο συναίσθημα σε ένα ποίημα... Π.χ. κάποιο κοινωνικό μύνημα (η εστω σπάνια) !!! το έκανα edit συμφωνα με μια δεύτερη σκέψη... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts