King_Volsung Posted May 27, 2005 Author Share Posted May 27, 2005 Βόλσουνγκ, εγώ θα ήθελα να σε ρωτήσω το εξής: Τι ακριβώς προσπαθείς να επιτύχεις με το κομμάτι που έγραψες; Τι συναίσθημα θέλεις, δηλαδή, να αποδώσεις; Και τι αποσκοπείς --να το περάσεις ως flash fiction (όπως είναι τώρα), να το ολοκληρώσεις σε διήγημα, να το αναπτύξεις σε μυθιστόρημα; Τι από αυτά; Είναι σημαντικό να το έχεις υπόψη σου, γιατί με άλλες ταχύτητες θα κινηθείς σε καθεμία από αυτές τις αφηγηματικές μορφές. Προσπαθώ κυρίως να μεταδώσω τη φρίκη του πολέμου με ρομαντικό τρόπο. Όπως ακριβώς και στο εν λόγω βιντεάκι. Δηλαδή την απόγνωση των στρατιωτών, το θάνατο, την ένταση και όλα αυτά με μια δόση ρομαντισμού (έχουμε το φεγγάρι, τη μουσική, το "φαντασμαγορικό θέαμα"). Δεν ξέρω κατά πόσο το πετυχαίνω αυτό όμως... βέβαια δεν έχει τελειώσει ακόμη για να μπορώ να κρίνω... Για το μέγεθος: είναι απλώς διήγημα. Αυτή τη στιγμή είμαι περίπου στις 2000 λέξεις. Υποθέτω άλλο τόσο περίπου(λίγο παραπάνω, λίγο παρακάτω) θα γράψω πριν ολοκληρωθεί. Αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος γι αυτό. Μπορεί να μου έρθει μια πολύ καλή ιδέα και να ανατραπεί η όλη κατάσταση... γενικά δεν έχω μια *ακριβή* πλοκή στο νου μου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Βάρδος Posted May 27, 2005 Share Posted May 27, 2005 γενικά δεν έχω μια *ακριβή* πλοκή στο νου μου. Κακό. Πρέπει πάντα να έχεις πλοκή. Η πλοκή είναι η ιστορία σου. Σκέψου μία. Κάνε στον εαυτό σου μερικές ερωτήσεις. Πώς θα μπορούσαν τα πάντα να κυλήσουν ομαλά, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα; Τι θα μπορούσε να πάει στραβά; Τι θα μπορούσε να πάει ΤΕΛΕΙΟΣ στραβά; Η πλοκή σου βρίσκεται κάπου εκεί ανάμεσα. Κάνε στον εαυτό σου κι άλλες ερωτήσεις. Πώς ο Α χαρακτήρας θα αντιδράσει αν γίνει αυτό; Πώς ο Β χαρακτήρας θα αντιδράσει αν γίνει αυτό; Πώς ο Γ χαρακτήρας θα αντιδράσει αν γίνει αυτό; Μετά, σκέψου: Τι είχε γίνει πριν από τα γεγονότα που αφηγούμαι; Πώς μπορώ να δείξω το πριν, χωρίς να φορτώσω την αφήγησή μου με άχρηστες πληροφορίες που δεν αφορούν τον αναγνώστη αλλά τον ιστοριοδίφη; Αναμένουμε συνέχεια. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted May 27, 2005 Share Posted May 27, 2005 Ε,πανω κατω κατι τετοιο θα το εχει κανει ο μεγαλειοτατος Βαρδε.Δε νομιζω να βαδιζει στα τυφλα.Καλουτσικο ως τωρα-περιμενω να δω πως θα εξελιχθει για να κρινω καλυτερα.Και μην κολλας Βολσουνγκιε απο αυτα που λενε "μπα,αποκλειεται να γινοταν αυτο".Στον κοσμο της φαντασιας σου μπορει να γινονται ολα αρκει να τα παρουσιαζεις με καλο τροπο(γνωμη μου).Και αν "λουγκροφερνουν" λιγο οι αξιωματικοι τι εγινε?Απαγορευεται να ειναι ρομαντικοι και ευαισθητοι?Πρεπει να ειναι ολοι αντρες με κατι καρυδια δεκα κιλα? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts