Deodonus Posted May 22, 2005 Share Posted May 22, 2005 Να μία μινιατούρα που έγραψα χθες βράδυ, πάνω σε μια ένταση με έναν πολύ καλό φίλο: Και εάν κάτι μας χωρίζει Και εάν κάτι είναι διαφορετικό Ίσως να μην είναι Παρά η ομοιότητά μας. Θα μου πείτε, τι σόι κριτική μπορεί κανείς να κάνει πάνω σ'αυτό...Απλά πείτε μου αν σας αρέσει! Αυτά... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted May 22, 2005 Share Posted May 22, 2005 (edited) Ως γνωστόν, τα ετερώνυμα έλκονται και τα ομώνυμα απωθούνται! Edited May 22, 2005 by Isis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted May 22, 2005 Share Posted May 22, 2005 Να σου πω την αλήθεια αυτό που δε μου αρέσει είναι αυτό που θα έπρεπε να μου αρέσει, η ειλικρίνια και η απλότητά του. [Ελπίζω να κατάλαβες τι θέλω να πω (Ορφικός μονόλογος είναι αυτό)] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elsanor Posted May 22, 2005 Share Posted May 22, 2005 Μερικές φορές είμαστε εγωιστές και επικρίνουμε κάποιον για πράγματα τα οποία ισχύουν και για μας... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted May 22, 2005 Share Posted May 22, 2005 Εκτιμώ απίστευτα την ειλικρίνεια όσων λές, αλλά νομίζω πως έπρεπε ίσως να παρουσιαστεί με έναν πιο έντεχνο τρόπο και όχι τόσο απλά. Είναι ένα ποίημα μινιατούρα και πρέπει γι' αυτό τον λόγο να έχεις πυκνό και περίτεχνο λόγο. Τα ποιηματάκια σου μου θυμίζουν λίγο μικρές σοφίστειες, έτσι λίγο σαν μικρά ρητά, φτιαγμένα για να περνάνε ένα μύνημα γρήγορα και εύκολα. Για περισσότερη ανάλυση δεν συμφωνώ πως τα ετερώνυμα έλκονται και τα ομωνύμα απωθούνται, εκτός και αν μιλάμε για φυσική. Πιστευώ πως πρέπει και να μοιάζεις λίγο για να μπορέσεις να ταιριάξεις, γιατί και τα πλήρως αντίθετα έχουν τόσες διαφορές, που δεν μπορούν να τα βρούν ούτε στα βασικά. Πρέπει να είσαι διαφορετικός και ίδιος μαζί... γι αυτό ελάχιστοι τα καταφέρνουν... Και ναι ο εγωισμός είναι ο χειρότερος σύμβουλος, αλλά άντε να τους δώσεις να το καταλάβουν ή ακόμα χειρότερα να το καταλάβεις εσύ όταν το κάνεις! Λένε πως στον έρωτα δεν χάνει μόνο ένας... χάνουν και οι δύο, αν ένας βάλει τον εγωισμό του, πληρώνουν το τίμημα και οι δύο. Ισως αυτός να είναι ένας λόγος για να είμαστε όλοι μας πιο προσεχτικοί σε όσα κάνουμε... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted May 23, 2005 Share Posted May 23, 2005 [Nihilio ] Το ποίημα μ'αρέσει... Το θεωρώ πολύ περιεκτικό... [Όλοι: Trust me, η κάθε λέξη σηκώνει αρκετό βάρος...] Οι Μούσες μαζί σας, -Ορφέας Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted May 23, 2005 Share Posted May 23, 2005 Ο Deodonus εχει βαλθεί, να με κάνει να σκέφτομαι, και αναρωτιέμαι, γιατί να μην το κάνει; Γιατί να μην περάσει κι αυτός ΚΑΤΙ το σωστό; ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ, Enlighten ME !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deodonus Posted May 25, 2005 Author Share Posted May 25, 2005 Θα βάλω τα δυνατά μου, Βαλιδόριε! Όσο για αυτά που σωστά είπες, Λάας, ναι θα μπορούσε να έχει πιό πολύπλοκο και συμπτυγμένο λόγο, αλλά θα έχανε την αμεσότητά του και την απλότητα του. (συν ότι δυσκολεύομαι να γράφω πολύπλοκα ) Δες το και σαν αυτό που είπες, σαν ένα γνωμικό. Μου άρεσε πολύ και αυτό που είπε ο Ελσανόριος. Κάτα βάθος ίσως αυτό να σκεφτόμουν. Έχω πώρωση με το να εξελληνίζω τα ονόματα, ε; Αυτά... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts