Naroualis Posted November 14, 2014 Share Posted November 14, 2014 Μόλις το τελείωσα και δε μπορώ παρά να διαπιστώσω ότι πρόκειται για κάτι σαφώς καλύτερο άλλες παρόμοιες ανθολογίες του φανταστικού. Με το χέρι στην καρδιά δηλαδή. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted November 14, 2014 Share Posted November 14, 2014 (edited) ΟΚ, έχω ένα παράπονο, για κάτι που μόλις διαπίστωσα. Έκανα βιβλιοπαρουσίαση της Μυθομηχανικής στο ΑΝ και καθώς έβλεπα σήμερα το τεύχος, το εξώφυλλο του βιβλίου - που κατέβασα από το εδώ πρώτο ποστ - έτσι μικρό όπως ήταν στη σελίδα, αδικούνταν. Φαινόταν μόνο η φιγούρα ενάντια σε σκούρο φόντο χωρίς να φαίνονται οι λεπτομέρειες. Ε, είπα, τι να κάνουμε. Μπαίνοντας όμως πριν λίγο στο sff, στην πρώτη γενική σελίδα, εκεί που διαφημίζεται το βιβλίο, το εξώφυλλο πρόσεξα ήταν πιο φωτεινό, με όλες τις λεπτομέρειες ζωντανές. Ξαφνιάστικα, και παίρνοντας το ίδιο το βιβλίο στα χέρια μου είδα ότι το τυπωμένο αντίτυπο είχε όντως σκούρο εξώφυλλο. Ή να το πω, αδικημένο εξώφυλλο. Βάσει τίτλου βιβλίου, νομίζω ότι εδώ σηκώνει μια διόρθωση σε μελλοντικές εκτυπώσεις. Edited November 14, 2014 by DinoHajiyorgi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted November 14, 2014 Share Posted November 14, 2014 Ντίνο μου, η διαφορά που βλέπεις είναι φως στην οθόνη και μελάνι. Δεν υπάρχει εκτύπωση που να μπορεί να μιμηθεί το φως. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted November 14, 2014 Share Posted November 14, 2014 (edited) Ντίνο μου, η διαφορά που βλέπεις είναι φως στην οθόνη και μελάνι. Δεν υπάρχει εκτύπωση που να μπορεί να μιμηθεί το φως. Θα πρέπει να εννοείς είναι θέμα της πηγής που επιλέχθηκε για την εκτύπωση. Αλλιώς δεν νοείται να μην υπάρχουν πουθενά εκτυπωμένα σε χαρτί από μελάνι φωτεινά εξώφυλλα, έτσι δεν είναι; Edited November 14, 2014 by DinoHajiyorgi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alucard Posted November 18, 2014 Share Posted November 18, 2014 Λοιπόν, παίρνω το θάρρος και θα κάνω το πρώτο review του βιβλίου! Όντας ένας εκ των τριών νικητών του διαγωνισμού (ευχαριστώ και πάλι Robin) το θεωρώ χρέος μου. Ας τα πάρουμε τα πράγματα από έξω προς τα μέσα. Το εξώφυλλο είναι άκρως εντυπωσιακό και πρωτότυπο χωρίς να είναι κιτς. Μπράβο Κιάρα. Επίσης, το βιβλίο έχει 'αυτάκια', κάτι που εκτιμάμε όλοι εμείς οι βιβλιοφάγοι (χαλάει πιο δύσκολα, ντε!). Η επιμέλεια κυμένεται σε σχετικά υψηλά επίπεδα. Νομίζω βρήκα μόνο μια λέξη να λείπει (ένα να, θα, κάτι τέτοιο). Αλλά, υπάρχουν περίπου 20+ λέξεις κομμένες, γραμμένες με παύλα ενδιάμεσα δηλαδή, προφανώς από λάθος σελιδοποίηση. Ας περάσουμε τώρα στο ψητό. Από τα 22 διηγήματα, τα 10 άνετα στεκόντουσαν επάξια σε μια επαγγελματική ανθολογία. Πολύ άνετα, όμως. Μονάχα 2 βρήκα σχετικά κακά, με την έννοια του αδιάφορου, τόσο ως γραφή, όσο και σαν πλοκή. Τα υπόλοιπα ήταν καλογραμμένα σαφώς, αλλά τους έλειπε το κάτι παραπάνω που θα τα κάνει να λάμψουν (για τα δικά μου γούστα πάντα για να μην παρεξηγιόμαστε!) Αγαπημένα: 'Ονειροψυχές' της Sonya, 'Long Hog' του DinMacXanthi και 'Συναίνεση' του Solonor. Α, τώρα που το σκέφτομαι, θα ήθελα να υπάρχουν και τα nicks των συγγραφέων στο τέλος του βιογραφικού τους. Αυτά τα ολίγα είχα να πω. Σίγουρα είναι η καλύτερα συλλογή διηγημάτων που έχω διαβάσει που αποτελείται και από ερασιτέχνες! Μπράβο σε όλους και να ζήσει το sff.gr! 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted November 18, 2014 Share Posted November 18, 2014 Αλλά, υπάρχουν περίπου 20+ λέξεις κομμένες, γραμμένες με παύλα ενδιάμεσα δηλαδή, προφανώς από λάθος σελιδοποίηση. Αυτά, όπως είπα και πρόσφατα σε κάποιον άλλο, να μας τα λέτε μαλακά γιατί μπορεί να μην είμαστε σε επικίνδυνη ηλικία ακόμα μεν, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πώς και γιατί χτυπάει ένα εγκεφαλικό Δεν θέλω να τις βρω και να τις μετρήσω τώρα, τυπώθηκε το βιβλιαράκι κι απλά θα στεναχωριέμαι. Αλλά αγοράστε το, αγοράστε το πολύ, εξαντλήστε το να βοηθήσετε και το Στεφ να ξεχρεώσει, και στη δεύτερη έκδοση δεσμέυομαι προσωπικά πως αυτά δεν θα υπάρχουν. Τώρα για αυτήν, το μόνο πράγμα που μπορώ να κάνω είναι να πάρω μπλάνκο και να μου φέρνετε ένας ένας το βιβλίο του να τα σβήνω με το χέρι 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Management RObiN-HoOD Posted November 18, 2014 Author Management Share Posted November 18, 2014 Το γράφει και στη κορυφή του forum αλλά ας το πω κι εδώ: SAVE THE DATE: Nov 30, 2014, 20:00, Πολυχώρος Αίτιον Παρουσίαση βιβλίου "Εφαρμοσμένη Μυθομηχανική" (fb event) Σε περίπτωση που δεν καταλάβατε κάντε το share στο facebook ΠΑΝΤΟΥ λέμε... 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Management RObiN-HoOD Posted November 19, 2014 Author Management Share Posted November 19, 2014 Ορίστε και η πρόσκληση που μπορείτε να στείλετε και σε άλλους με email αν θέλετε... 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mman Posted November 30, 2014 Share Posted November 30, 2014 Θυμίζουμε ότι σήμερα το φόρουμ γιορτάζει στο "Αίτιον" (Τζιραίων 8-10, σταθμός μετρό Ακρόπολη) στις 8 μ.μ. Σας περιμένουμε! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted November 30, 2014 Share Posted November 30, 2014 Θα σας παρακαλούσα να ποστάρετε φωτογραφίες από το event. Ευχαριστώ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MountainRoot Posted November 30, 2014 Share Posted November 30, 2014 Ερώτηση: Στην παρουσίαση θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς αντιτύπων? Μπορεί πχ να περάσει καποιος να αγοράσει 2-3 κόπιες? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted November 30, 2014 Share Posted November 30, 2014 Ερώτηση: Στην παρουσίαση θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς αντιτύπων? Μπορεί πχ να περάσει καποιος να αγοράσει 2-3 κόπιες? Αυτή είναι η ιδέα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Management RObiN-HoOD Posted November 30, 2014 Author Management Share Posted November 30, 2014 ΦΥΣΙΚΑ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted November 30, 2014 Share Posted November 30, 2014 Να πάει τέλεια και να περάσετε τέλεια και να μας κάνετε λεπτομερή αναμετάδοση γιατί ζηλεύουμε πολύ! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinMacXanthi Posted November 30, 2014 Share Posted November 30, 2014 Να περάσετε υπέροχα, και να ξέρετε οτι όλοι όσοι είμαστε εκτός Ελλάδος θα θέλαμε όσο τίποτα να είμαστε εκεί. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Management RObiN-HoOD Posted December 1, 2014 Author Management Share Posted December 1, 2014 Όλα πήγαν τέλεια, περάσαμε υπέροχα, ευχαριστούμε όλους όσους παρευρέθηκαν. Αναμένουμε ψηφιακό υλικό προς τέρψη... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μάρβιν ΑΑΠ Posted December 1, 2014 Share Posted December 1, 2014 Όντως, ήταν πολύ όμορφη παρουσίαση! Άντε, και στα επόμενα : )) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Naroualis Posted December 1, 2014 Popular Post Share Posted December 1, 2014 Ήταν πολύ ζεστά, είναι η αλήθεια και το κοινό ήταν ευγενικό μαζί μας... Χάρηκα πολύ που σας είδα όλους, μου είχατε λείψει τελικά και δεν το 'ξερα. Το κείμενο της ομιλίας μου. Θα ήθελα να ξεκινήσω αυτό το τελευταίο μέρος της παρουσίασης με μια αραβική παροιμία που λέει ότι μια γυναίκα πρέπει να ντρέπεται όλους τους άντρες εκτός από τρεις: τον σύζυγό της, το γιατρό της και το μάγο της. Μάλιστα, τελευταία κυκλοφορούν φήμες ότι οι Άραβες, που κατά βάθος είναι πολύ μάγκες ως λαός, έχουν προσαρμόσει την παροιμία ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας. Μια γυναίκα, λοιπόν, πρέπει να ντρέπεται όλους τους άντρες εκτός από τρεις: το σύζυγό της, το γιατρό της και το δικηγόρο της. Στην πραγματικότητα, δεν ξέρω αν αυτή η παροιμία υπάρχει στ’ αλήθεια. Είναι κάτι που άκουσα πριν από είκοσι χρόνια σε μια ταινία με το Σεβάχ το Θαλασσινό. Η πριγκίπισσα θέλει να ειδοποιήσει τον καλό της ότι του έχουν στείει παγίδα. Πάει στο μάγο και του λέει «Μεταμόρφωσέ με σε πουλί, να πετάξω ως τον αγαπημένο μου και να τον προειδοποιήσω». Ο μάγος της λέει «εντάξει. Γδύσου». Η Πριγκίπισσα του λέει «εμ, γουάτ;» κι εκείνος αντικρούει το δισταγμό της με την προαναφερθήσα παροιμία. Δεν αναφέρω το συγκεκριμένο ανέκδοτο διότι «εκείνη ήταν η στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ με τη λογοτεχνία του φανταστικού». Το αναφέρω γιατί υπάρχει μια αναλογία εδώ. Όπως η πριγκίπισσα διστάζει να δείξει την γύμνια της στο μάγο, έτσι κι εγώ μέχρι το Φεβρουάριο του 2006 τουλάχιστον, δίσταζα να αφήσω οποιονδήποτε αναγνώστη να διαβάσει κάποιο κείμενό μου. Όχι γιατί δεν ήθελα, άλλωστε γράφουμε για να πούμε κάτι σε κάποιον, για να επικοινωνήσουμε σε άλλους ανθρώπους τις ιδέες μας. Απλά ήθελα τα κείμενά μου να είναι τέλεια και πάντα είχα την ανασφάλεια ότι δε θα ήταν τέλειο, φαύλος κύκλος. Μέχρι που βρέθηκα μέλος στο σφφ. Θα ήταν υπερβολικό να πω ότι το σφφ υπήρξε για το συγγραφέα μέσα μου σύζυγος, γιατρός και μάγος. Αλλά ήταν ένα μέρος όπου μπορούσα να δείξω την γύμνια της τέχνης μου, να την παρουσιάσω ωμή και αφτιασίδωτη, ώστε να βρεθεί κάποιος και να μου πει πώς να την ομορφύνω, τι δεν πάει καλά μαζί της. Όταν μπήκα στο σφφ η εμπιστοσύνη στον εαυτό μου ήταν δύο στα δέκα. Τώρα, οχτώ χρόνια μετά έχει φτάσει στο εφτά στα δέκα. Και ναι, το καλάμι μου είναι παρκαρισμένο απ’ έξω, δεξιά των εισερχομένων. Νομίζω ότι μιλάω εκ μέρους όλων των συγγραφέων, λέγοντάς σας ότι αυτή είναι η προσφορά του σφφ στη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα. Επί δέκα και φέτος έντεκα συναπτά έτη, το σφφ συμπεριφέρεται σαν Ανατολίτης μάγος σε ταινία του Χόλλυγουντ. Μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε τον εαυτό μέσα από τα μάτια των άλλων. Να ανοιχτούμε σε απόψεις, να διακρίνουμε νέες οπτικές γωνίες, να αποφασίσουμε αν ένα σχόλιο μας ταιριάζει ή όχι, αν εξυπηρετεί το σκοπό του κειμένου μας ή όχι. Κακά τα ψέματα, η συγγραφή είναι μια μοναχική διαδικασία. Κι όμως στο σφφ θα βρείτε συνοδοιπόρους. Δε θα βρείτε σύζυγο, δε θα βρείτε γιατρό, δε θα βρείτε καν δικηγόρο. Αλλά σίγουρα θα βρείτε το μάγο σας. Ή τον αστροναύτη σας. Ή το βρικόλακά σας. Θα βρείτε εμπιστοσύνη. Τόση ώστε να επιτρέψετε στα κείμενά σας να ταξιδέψουν τελικά και στο χαρτί. 16 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post mman Posted December 1, 2014 Popular Post Share Posted December 1, 2014 (edited) Ναι, ήταν μια πολύ ζεστή παρουσίαση, κι αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά κυρίως το είπαν πολλοί εξωφορουμικοί καθώς αποχωρούσαν (αλλά και άνθρωποι του "Αίτιον"!). Ο χώρος είναι όμορφος, η ατμόσφαιρα ήταν γιορταστική και το πάνελ είχε τρεις έγκυρες αλλά την ίδια στιγμή εντελώς διακριτές ομιλίες. Ο Σπύρος Βρετός έδωσε το στίγμα της ανθολογίας στο γενικότερο πλαίσιο των ξένων και ελληνικών ανθολογιών του Φανταστικού, ο Δημήτρης Βανέλλης παρουσίασε πολύ σύντομα αλλά άκρως ορεκτικά όλα τα διηγήματα του βιβλίου και η Ευθυμία Naroualis Δεσποτάκη μίλησε εκ μέρους των συγγραφέων και είπε όλα αυτά τα σημαντικά που κερδίζουμε όσον αφορά τη συγγραφή, τα χρωστάμε στο φόρουμ και τα οποία κάποιες φορές (παιδιά του internet γαρ) τα ξεχνάμε ως αυτονόητα. Στο τέλος, ανάμεσα στις ερωτήσεις του κοινού, πετάχτηκα και προσπάθησα να εξηγήσω πόσο συμφωνώ μαζί της, οπότε μας δόθηκε η ευκαιρία να ευχαριστήσουμε μαζικά και ζωντανά τον Στέφανο RobinHood Χρυσανθακόπουλο για το φόρουμ γενικά και για την "Εφαρμοσμένη Μυθομηχανική" ειδικότερα. Όταν μια κοπέλα από το κοινό ζήτησε ανάγνωση αποσπάσματος, ο Σπύρος Βρετός, αν και δεν είχε προετοιμαστεί, έκανε ίσως την πιο κατάλληλη επίλογή διαβάζοντας τις πρώτες λίγες σελίδες του "Χιροσίμα Μπαχαλάκι" του Ντίνου Χατζηγιώργη, και το επίσημο μέρος της βραδιάς έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, δήλαδή μέσα σε γέλια. Ακολούθησαν μπυροποσία και κυνήγι υπογραφών με διάφορα ευτράπελα (το στιλό που χάνεται και βρίσκεται μόνο του, η λάθος αφιέρωση στο λάθος βιβλίο που τελικά μπορεί να είναι και σωστή και άλλα ωραία). Δυστυχώς, για διάφορους λόγους, μας έλειψαν αρκετοί συγγραφείς (οι πιο πολλοί επειδή ήταν εκτός Αθηνών): Electroscribe, Cassandra Gotha, constantinos, Cyrano, DinoHajiyorgi, DinMacXanthi, I robot, Nirgal, Sonya και Πυθαρίων. Μας λείψατε πολύ, παιδιά! Επίσης δεν τα κατάφερε, γιατί είναι εκτός Ελλάδας, η Κιάρα Nienor Καλουντζή κι αυτό το τελευταίο πόνεσε, ειδικά όταν ξαναακούστηκαν δημόσια κομπλιμέντα για το εξώφυλλο. Αντίθετα, είχαμε guest star από το πουθενά τον Αντώνη Solonor Πάσχο(!). Τέλος, ευχαριστούμε επίσης τους Σωτήρη Βλάχο και Γιώργο Κατσαβό για τις φωτογραφίες (κάποιες από τις οποίες ακολουθούν άμεσα) και τον Γιώργο Λαγκώνα για το βίντεο. Edit: typo Edited December 1, 2014 by mman 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mman Posted December 1, 2014 Share Posted December 1, 2014 (edited) Οι φωτογραφίες είναι του Σωτήρη Βλάχου. Edited December 1, 2014 by RObiN-HoOD gallery link fixed 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted December 1, 2014 Share Posted December 1, 2014 Μωρ' τι ανθολογίες μού λέτε, τι φόρουμ και τι αυτόγραφα... Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΞΥΡΙΣΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙ! Δεν περιγράφω άλλο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Tiessa Posted December 1, 2014 Popular Post Share Posted December 1, 2014 Κακά τα ψέματα, η συγγραφή είναι μια μοναχική διαδικασία. Κι όμως στο σφφ θα βρείτε συνοδοιπόρους. Δε θα βρείτε σύζυγο, δε θα βρείτε γιατρό, δε θα βρείτε καν δικηγόρο. Αλλά σίγουρα θα βρείτε το μάγο σας. Ή τον αστροναύτη σας. Ή το βρικόλακά σας. Θα βρείτε εμπιστοσύνη. Πολλά like κάναμε, αλλά ας πούμε και καμιά κουβέντα, όπως τον παλιό καιρό, ε Χωρίς αμφιβολία, η Ευθυμία μίλησε για όλους μας. Είπε όλα όσα σκεφτόμαστε κατά καιρούς (ειδικά οι παλιότεροι που γράφαμε και κρατούσαμε τα κείμενά μας στα συρτάρια μας) αλλά ξεχνάμε να πούμε δημόσια. Ναι, είναι πάρα πολύ σημαντικό να βρίσκουμε ανθρώπους που μπορούμε να εμπιστευτούμε. Ναι, είναι σπάνιο. Αλλά, όχι. Χτες το βράδυ, όπου και να γύριζα το κεφάλι μου μέσα στην αίθουσα, έβλεπα ανθρώπους που μπορούσε να σταθεί το βλέμμα μου πάνω τους με εμπιστοσύνη. Κι αυτό ήταν για όλους μας πραγματικά τόσο όμορφο. Ευχαριστούμε, sff. Πολύ. 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Management RObiN-HoOD Posted December 1, 2014 Author Management Share Posted December 1, 2014 Και μερικές από το κινητό μου... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos lagonas Posted December 1, 2014 Share Posted December 1, 2014 ...Χτες το βράδυ, όπου και να γύριζα το κεφάλι μου μέσα στην αίθουσα, έβλεπα ανθρώπους που μπορούσε να σταθεί το βλέμμα μου πάνω τους με εμπιστοσύνη. Κι αυτό ήταν για όλους μας πραγματικά τόσο όμορφο... Αυτό, πάνω απ' όλα, Βάσω. Αυτό. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted December 1, 2014 Share Posted December 1, 2014 Ωραία ήταν εχθές. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts