Clerk1038 Posted December 19, 2021 Share Posted December 19, 2021 ΟΝΟΜΑ: Κουράστηκα το όνειρο ΕΙΔΟΣ: Δραματικό ΣΤΙΧΟΙ: 36 Λέξεις γυρεύω φάρμακα στης λύπη το πανέρι μα ονειρεύομαι θεριά να μου τρυπούν το χέρι Ρίχνομαι απάνω σε φωτιές να ανάψω την καρδιά μου μα η ζάλη γίνεται καπνός ξερνώ τα σωθικά μου Καινούργιοι φίλοι με κερνούν φτηνά είναι ρολόγια μα πάντα οι δείκτες τριγυρνούν στα ίδια δρομολόγια Κουράστηκα το όνειρο πάντα να με προδίδει κουράστηκα αυτός να λεν είναι σκληρό καρύδι Ηρώων τα μαρμάρινα τα αθάνατα κρανία φιλώ και παίρνω αγκαλιά βόλτα στην τρικυμία Καπεταναίοι μάστοροι γενναίοι αγωγιάτες μορφές φανέλες τρίχινες αγράμματοι εφιάλτες Τζάκια με ρίζα την ελιά δε κόβουν δε παλιώνουν μονάχα χρόνο και καημό στην πέτρα απιθώνουν Κουράστηκα το όνειρο τα μέλη να πλανεύει κουράστηκα η ομορφιά το νου μου να σαλεύει Η προκυμαία δεν βαστά χορεύουν τα μαντίλια μα οι προσευχές αλάθητες ανάβουν τα καντήλια Ξένε στα ξένα εκεί που πας κοίτα μη γίνεις Άλλος Για μένα θα 'χεις πάντοτε αρχέγονο το κάλλος Ώρα καλή σας άρχοντες και η μέρα ξεπεζεύει μα το δικό μου το σκαρί να βράζει και παλεύει Κουράστηκα το όνειρο αργό να' ναι φαρμάκι κουράστηκα για ένα νησί γραμμένο σε στιχάκι Οι κύκλωπες κοιμήθηκαν στου βράχου το λημέρι γυναίκες μαύρες έστησαν στη μοίρα μου καρτέρι Κοπάνα κάνω απ' τη φουρνιά αετίσια βγάζω μάτια Ενώ η ζωή αργοκυλά χάνομαι σε παλάτια Κτήνος και λύσσα και κακό έγινα χασομέρης μα κέφι όλους σας κερνώ τι και που δε με ξέρεις Κουράστηκα το όνειρο να ζω με μάτια ξένα κουράστηκα να περπατώ χωρίς να πιάνω τέρμα Κόβω το νήμα μου στα δυο εμένα κάνω πέρα κι απ' ότι μου απέμεινε λαξεύω μιαν μητέρα Γέννα θα δώσει και καρπό τον κάμπο θα πλουτίσει τότε εγώ θα κυβερνώ μα άδεια θα 'μαι φύση 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ἀπόστολος Βρανᾶς Posted July 18, 2022 Share Posted July 18, 2022 (edited) Ἀπόγνωση βαμμένη σὲ σκοῦρα χρώματα! ¨Ομολογῶ πὼς μὲ ξένισε ὁ πολὺ γρήγορος καὶ κοφτὸς ρυθμός του, staccato - ἂν μπορῶ νὰ δανειστῶ τὸν ὅρο ἀπὸ τὴ μουσική ... Edited July 18, 2022 by Ἀπόστολος Βρανᾶς Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts