Nick V. Posted December 26, 2021 Share Posted December 26, 2021 Όνομα Συγγραφέα: Nick V. Είδος ποιήματος: ό,τι να 'ναι Αριθμός Στίχων: 40 Σχόλια: - Η βάρκα δίπλα στο μικρό τραπεζάκι με το άδειο βάζο ακούμπησα ένα πρόπλασμα γύψινο σύμπλεγμα μορφών τέσσερα μάτια φυλακισμένα πάνω στον τοίχο κρεμασμένο το ημερολόγιο ενός πνιγμένου κι ένα ρολόι παλιό που χτυπά τα δευτερόλεπτα με καθυστέρηση απ’ τ’ ανοιχτό παράθυρο στην άκρη του κάβου βλέπω μια βάρκα τ’ όνομά της με στοιχειώνει μία πέρα απ’ τον κάβο και μία εδώ λέξη δεν άρθρωσα κι αφέθηκα στον σκοτεινό ρυθμό της με φίλεψαν δυο άστεγοι μα έκρινα πως έπρεπε να πληρώσω απέφυγα τα βλέμματά τους είπα πως ο καθένας από μας έχει τους λόγους του αέναα ατελής φαύλος κύκλος φαιδρός κι εγωπαθής στη σύλληψή του στο πρόσωπό μου ήταν σμιλεμένη η αγωνία πού μπορώ να εξαγνίσω μιαν ηχώ φυλακισμένη; δεν με νοιάζει πια πότε θα φτάσω εκεί μου αρκεί μόνο να συρθώ ως το επόμενο βήμα πάνω μου κρατώ σφιχτά ένα γύψινο σύμπλεγμα μορφών τέσσερα μάτια φυλακισμένα και το ημερολόγιο ενός πνιγμένου πίσω μου νοιώθω μια βάρκα να σαπίζει 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ἀπόστολος Βρανᾶς Posted July 18, 2022 Share Posted July 18, 2022 (edited) 'Ποῦ μπορῶ νὰ ἐξαγνίσω μιὰ ἠχὼ φυλακισμένη;' Ἀσύλληπτος στίχος! Ἡ λιτὴ χρήση τῆς βάρκας εἶναι πάρα πολὺ καλὸ νοηματικὸ ὄχημα. Edited July 18, 2022 by Ἀπόστολος Βρανᾶς 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts