Jump to content
Η περίοδος σχολιασμού και ψηφοφορίας για τον 63ο γενικό διαγωνισμό σύντομης ιστορίας λήγει την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ. ×

Η διαδηλωση

heiron

Recommended Posts

Ανοιξα το ολογραμμα και εβαλα τις φωνες στον κολλητο μου.

"Τι θα γινει ρε μαλακα,θα παμε στον αγωνα?Σε λιγο ξεκιναει!"

Η εικονα τρεμοπαιζε και η φωνη του μετα βιας ακουγοταν απο τον θορυβο.

"Θα αργησω..Ειμαι με τον Τζενε στη διαδηλωση..Εξω απο τον Ναο..Ελα κι εσυ και παμε μετα για κανα ποτο.."

Ξεκινησα αμεσως.Ουτως η αλλως δεν ειχα κατι αλλο να κανω.Ποτε δεν ασχολιομουν με την πολιτικη ενεργα.Αλλα ειχαν δικιο στο κατω κατω αυτοι που εκανα τη διαδηλωση αρα δεν θα ενιωθα και αβολα.

Εξω απο τον Ναο γινοταν χαμος.Χιλαδες μελη Σηθικων οργανωσεων πολιορκουσαν τον Ναο τον Τζενται και φωναζανε συνθηματα για την Γενοκτονια των Σηθ.Τοσα χρονια ειχαν περασει κι ακομα να την αναγνωρισουν.

Που στο διαολο ειναι,σκεφτηκα προς στιγμην.Ευτυχως την επομενη ακριβως στιγμη τον ειδα με τον Τζενε στην πρωτη γραμμη της διαδηλωσης.

Ο Τζενε καταγοταν απο παλια ικογενεια των Σηθ.Βεβαια ουτε αυτος ουτε οι γονεις του ηταν Σηθ αλλα στον πλανητη του ηταν κολλημενοι με τις παραδοσεις καθε ειδους και ο Τζενε δεν ξεφευγε απο τον κανονα.Σταδιακα μετεφερε το μικροβιο και στον φιλο μου τον Καρ'αμπατ.Καλα,αυτος δεν ηθελε και πολυ για να επηρρεαστει.

Η διαδηλωση ξεκινησε απο τον Ναο των Τζενται για το σπιτι του Μαλ'Κε,του μαστερ Τζενται που σκοτωσε τον τελευταιο Σηθ.Κλωνοι επεβλεπαν την πορεια.

"Λες να γινουν επεισοδια?"

"Μπα,τοσα χρονια που γινετε η διαδηλωση δεν εχει γινει κατι" καθησυχασα τον φιλο μου ομως ειχα ενα ασχημο προαισθημα.

Καθως διασχιζαμε τους δρομους του Κορασαντ ολα πηγαιναν ομαλα.Τα συνθηματα ηταν μαλλον κοσμια και αφορουσαν την εισαγωγη της γενοκτονιας στα βιβλια της ιστοριας και τη θεωρητικη διδασκαλια της σκοτεινης πλευρας της δυναμης.Οι κλωνοι δεν πολυεδιναν σημασια ωσπου φτασαμε λιγο εξω απο το σπιτι του Μαλ'Κε.

Η πορεια σταματησε μπροστα στο μπλοκο των κλωνων.Καποιοι νεαροι αρχισαν να βριζουν τους Τζενται και να πετουν αυγα στους κλωνους που τους εφραζαν το δρομο.Τραβηχτηκα σε ενα διπλανο κτιριο την στιγμη ακριβως που επεσε το πρωτο ντετονειτορ κατα των κλωνων.Οι κλωνοι δεν αργησαν να αντιδρασουν.Πολλοι διαδηλωτες επεσαν νεκροι απο τα πυρα τους.Μπηκα στο κτιριο τρεχοντας ενω απο πισω ακολουθουσε ο φιλος μου.Τρεχαμε να κρυφουμε .Εγω μπηκα σε ενα αυτο το διαμερισμα,ο φιλος μου δεν προλαβε.

Μολις ακουσα εναν πυροβολισμο εξω απο την πορτα και την τελευταια του κραυγη.Απο στιγμη σε στιγμη θα ερθουν και για μενα.Αφηνω αυτο το σημειωμα για να δικαιολογησω την αποτροπαια πραξη μου.Εφυγα απο το Ταγμα γιατι δεν γουσταρα την πολιτικη,τις ιντριγκες και κυριως τους σκοτωμους.Τωρα ομως ηρθε η ωρα να αναψω για τελευταια φορα το φωτοσπαθο μου.

May the Force be with me!!!

Edited by heiron
Εκλεισα το τοπικ καθως η ιστοριουλα αυτη ηταν απλα μια δοκιμη και δεν επιθυμω περαιτερω σχολιασμο.Ευχαριστω οσους βοηθησαν! :)

"Ποτε δεν ασχολιομουν με την πολιτικη ενεργα"

Βασικα ηθελα να πω.."ποτε δεν μου αρεσε η πολιτικη" η κατι τετοιο.

"Εγω μπηκα σε ενα αυτο το διαμερισμα".Εδω σβηστε το "ενα".

Εκανα και καποια τυπογραφικα λαθη( πχ "τον Τζενται" αντι "των" Τζενται) αλλα τωρα που το διαβαζω δεν ειναι και τοσο χαζομαρα.Τεσπα,περιμενω σχολια-πιο πολυ για τον τροπο γραφης,αντε και για την εμπνευση μου(την ποια???????????).

Α,και στο τελος υποτιθεται οτι ακουγεται ο ηχος του lightsaber οταν το ενεργοποιουν οι Τζενται.Αλλα δεν μπορουσα να το γραψω καλα και το αφησα ετσι.

Ε;;;;

Εγώ μικρό χαζό κινεζάκι και δεν κατάλαβε τίποτα απολύτως :chinese:

Τι δεν καταλαβες?!?Ειναι απλο και κατανοητο(ναι..καλα!).Υποτιθεται οτι ειμαστε στο συμπαν του Σταρ Γουορς.Υπαρχουν στον Κορασαντ οπαδοι-απογονοι των Σηθ και τιμουν την ημερα μνημης-επετειο απο την τελικη νικη των Τζενται επι των Σηθ.Ομως αυτη η νικη σημανε την εξαλειψη των Σηθ.Και ποιος ειπε οτι ντε και καλα ηταν τοσο "κακοι"?Αρα δεν ειχαν δικαιωμα να υπαρχουν?Το εμπνευστηκα απο την ημερα για την γενοκτονια των ποντιων.Ο ηρωας ειναι ενας πρωην Τζενται που πλεον το μονο που εχει κρατησει απο την "θητεια" του ειναι το φωτοσπαθο του το οποιο και χρησιμοποιει στο τελος σε μια επιθεση αυτοκτονιας εναντιον των κλωνων.

Καλό! Και εγώ έχω τώρα στα σκαριά κάτι για το σύμπαν του starwars αλλά επειδή δεν έχω δει ακόμα όλες τις ταινίες, δεν το έχω αρχίσει. Αυτό που θα βάλω θα είναι μια τρίτη πλευρά της Δύναμης, κάτι στο neutral. Επειδή όμως δεν έχω σκεφτεί ακόμα το όνομα της ομάδας που θα ανήκει σε αυτή την πλευρά, όποιος έχει ιδέες, PM me plzzzz!

edit: heiron επειδή έχεις δίκιο που με κράζεις για την υπερβολιή περιεκτικότητα του σχολιασμού (όπως και να το κάνουμε το "καλό" είναι πάντα λίγο), λέω να προχωρήσω λίγο περεταίρω... Λοιπόν, βρήκα ιδιαίτερα συμπαθή τη γραφή σε πρώτο πρόσωπο, καθώς δείχνει ότι μπαίνεις στο πετσί του ήρωα (όπα πάρτο αλλιώς δε γράφεις διαγώνισμα κείμενα! :) ) Η δομή του είναι αρκετά καλή, αν και μόνο στο τέλος αναφέρεις κάτι επιπλέον για τον κεντρικό ήρωα. Μέχρι τότε δεν ξέρουμε τίποτα γι' αυτός, εκτός του ότι δεν πάει μία την πολιτική.

Ειδικά το τέλος με το αποχαιρετιστήριο μήνυμα ήταν ιδιαίτερα πωρωτικό, αν και πιστεύω ότι θα έπρεπε να το προχωρήσεις μέχρι το θάνατο του τυπάκου.

Edited by Illidan

Τωρα ειδα το εντιτ.Ναι,εχεις δικιο-δεν εχω καθολου αναπτυξη του ηρωα.Βασικα θα μπορουσα να το συνεχισω στο τελος.Να μην σκοτωθει αμεσως αλλα να γινει κατι σαν καταζητουμενος και μεσα απο ολη την καταδιωξη να φανερωσω κι αλλα στοιχεια για τον ανθρωπο(που μπορει να μην ειναι καν ανθρωπος βεβαια-ουτε αυτο το απλουστατο δεν ξερουμε).Ετσι αμα σκοτωθει στο τελος ο αναγνωστης θα εχει δεθει λιγο και θα αισθανθει καπως.Το σκεφτηκα σε ενα λεπτο και το εγραψα σε κατι περισσοτερο αρα λογικο να ειναι λειψο.Απλα ηταν ενα συντομο κομματι με την εννοια οτι το εγραψε ο τυπος τη στιγμη που ειχε κρυφτει σε ενα δωματιο-γι'αυτο και ειναι σε πρωτο προσωπο.Δεν θα μπορουσε να γραψει περισσοτερα γιατι δεν προλαβαινε.Αν το στορι ηταν μεγαλυτερο θα επρεπε να ειναι σε τριτο προσωπο και απλα ηθελα να δοκιμασω κατι σε πρωτο.

Κάνε λίγο καλύτερη ανάπτυξη. Αυτά που έχεις στο μυαλό σου, διατύπωσέ τα όσο πιο πολύ μπορείς. Και κάνε και περιγραφές: χώρων, προσώπων, καταστάσεων κλπ. Τα νύχια μας θα μυρίσουμε για το τι έχεις στο μυαλό σου. Γιατί έχεις κάτι καλό στο μυαλό σου, αλλά πολύ μπερδεμένο βρε αδερφέ. Και αν δεν το ξεπλέξεις λίγο, θα μείνει στο μυαλό σου.

Τα αποσιωπητικά είναι τρία (...), ποτέ δύο (..).

Συμπαθητικό ήταν. Νομίζω ότι αποδίδει αυτό που θέλεις, και το γράψιμο δε βαλτώνει' ρέει, κι αυτό είναι καλό. Θα μπορούσε, βέβαια, να είναι γραμμένο και καλύτερα, αλλά, υποθέτω, το ήθελες έτσι: σύντομο, σαν επιστολή.

Το "May the Force be with me!!!" sucks. Όλο το κείμενο στα ελληνικά, κι αυτό, ξαφνικά, στα αγγλικά. Δεν είναι καλό.

Ο Βαρδος επιασε το νοημα.

Τα αποσιωπητικα μου ειναι παντα δυο!Το ξερω οτι ειναι τρια απλα εχω συνηθισει σε κινητο και υπολογιστη να γραφω δυο.Οπως οι τονοι που ποτε δεν βαζω! :p Οταν γραφω στο γουορντ το διορθωνω βεβαια.Αλλα συνηθως γραφω με στυλο αρα βαζω κανονικα τους τονους και τα παντα.Και ναι,το τελος ειναι εντελως παρ'το και χτυπα το με την αγγλικη ατακα,αλλα οπως λεω και στον υποτιτλο ειναι λιγο χαζο το κειμενο και στο τελος το γελοιοποιω καπως(εως πολυ!).Απλα ηθελα να δω αν "ρεει" ο λογος μου οπως ειπε ο βαρδος και να δω πως τα παω γραφοντας σε α προσωπο-δεν το εχω ξανακανει.Παραειναι συντομο για λογους που ανεφερα ηδη.Μετα τις εξετασεις θα στειλω κανενα πιο μεγαλο κειμενο.Πρεπει!Ισως και να γραψω ενα διηγημα βασισμενο στο κειμενακι αυτο.Θα δουμε.

May the Force be with you bardos!!!!! :D :D

Ντετονέιτορ: Πυροκροτητής

Μάστερ: Δάσκαλος

Ελληνικές Λέξεις!

Πέρα από αυτό, ζητώ συγνώμη αν είμαι απότομος, αλλά προτιμώ να βλέπω ελληνικούς όρους σε ένα ελληνικό διήγημα. Ελπίζω να δούμε παραπάνω, πάντως. Η ιδέα του Illidan για μια ιστοριούλα στο Σύμπαν του Πολέμου των Άστρων δεν είναι κακή...

Άν ήταν αναπτυγμένο και με καλύτερη διατύπωση δε θα έμοιαζε με το κείμενο που γράφει ο Τζεντάι πριν την τελευταία μάχη της ζωής του.

Εμένα μου άρεσε ακριβώς όπως είναι. (φυσικά δε θα με χάλαγε ένας πρόλογος απο κάποιον που βρήκε κάπου κουρελιασμένο αυτό το χαρτί ανάμεσα σε ένα σωρώ απο πτώματα, και που τα γράμματα ίσα που διακρίνοταν απο τ ο αίμα που το είχε ποτίσει)...:beerchug:

..όντως το τέλος το βρίσκω αρκετά πορωτικό!

Edited by brave

• 4 years later...

Εγώ γέλασα με αυτό: "...ομως ειχα ενα ασχημο προαισθημα."

Κλασσική ατάκα Star Wars, που χρησιμοποιείται σε όλες τις ταινίες (ακόμα και στην σειρά Clone Wars) μέχρι αηδίας :D

Sorry που το "ξέθαψα", αλλά είμαι καινούργιος εδώ και ρίχνω μια ματιά στις ιστορίες, χωρίς να προσέχω την ημερομηνία που έχουν αναρτηθεί.

Edited by OuterHeaven