King_Volsung Posted May 31, 2005 Share Posted May 31, 2005 Δεν ξέρω πως και το 'γραψα... Κατάθλιψη φαίνεται... Έχει λίγες μέρες που το έγραψα, αλλά φοβόμουν να το ποστάρω, γιατί είναι λίγο :frown: ---- Το Δώρο να χάσω θέλω Τα μάτια μου να κλείσω Να μην ξυπνήσω ποτέ Να φύγω για να Ζήσω Τη ζωή μου να χάσω θέλω Να πεθάνω για να Δω Με μάτια αληθινά Να πετάξω μακριά Αιμοραγώ Πονάω Με αίμα που δεν λερώνει Με δάκρυα που δεν φαίνονται Θέλω να πεθάνω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elsanor Posted May 31, 2005 Share Posted May 31, 2005 Άργκ! Θα σε καταστρέψω! Ακολουθεί ανατριχιαστική ανάλυση που θα καταστρέψει κάθε είδους λυρικότητας και ποιητικής ομορφιάς από το κείμενο, για να μάθεις να λες τέτοια πράγματς. Το Δώρο να χάσω θέλω Τα μάτια μου να κλείσω Να μην ξυπνήσω ποτέ Να φύγω για να Ζήσω Θέλεις να χάσεις το δώρο της ζωής (ή Δώρο) Τα μάτια σου να κλείσεις Να μην ξυπνήσεις ποτέ Να φύγεις, δηλαδή να πεθάνεις, γιατί τότε και μόνο τότε θα ζήσεις πραγματικά, ή ελπίζεις ότι τότε και μόνο τότε θα ζήσεις πραγματικά. Τη ζωή μου να χάσω θέλω Να πεθάνω για να Δω Με μάτια αληθινά Να πετάξω μακριά Θέλεις να χάσεις τη ζωή σου Να πεθάνεις για να μπορέσεις να Δεις ό,τι είναι πραγματικά, ό,τι είναι κρυμμένο και γκρίζο στον δικό μας κόσμο, ό,τι οι άνθρωποι όσο ζουν δε βλέπουν Και αυτό να το δεις με μάτια που θα είναι Αληθινά, με μάτια που θα Βλέπουν, αλλά μόνο με μάτια που θα αποκτήσεις στο θάνατο Να φύγεις, να δραπετεύσεις, να πετάξεις. Αιμοραγώ Πονάω Με αίμα που δεν λερώνει Με δάκρυα που δεν φαίνονται Αιμοραγείς, ναι, και πονάς όπως πονάνε όσοι αισθάνονται τον κόσμο λίγο διαφορετικά, όπως όσοι επηρεάζονται από όσα αντιλαμβάνονται, όπως όσοι βιώνουν τα συναισθήματα σα μία φωτιά που σε καταναλώνει ολοκληρωτικά για να θρέψει την ένταση και τη δύναμή της. Όταν χαίρεσαι (ναι, αυτές οι στιγμές μοιάζουν τόσο περιορισμένες) χαίρεται μαζί σου όλος κόσμος... τα πάντα είναι πιο έντονα, πιο αληθινά, πιο σωστά. Όταν λυπάσαι (και ναι, αυτές οι στιγμές μοιάζουν τόσο πολλές) τα πάντα είναι άσχημα και κακά και μαύρα και θλιμμένα. Και τα χαμόγελα των άλλων μοιάζουν ψεύτικα, και η χαρά τους κοροϊδευτική και η συμπόνοια τους ψεύτικη. Και το αίμα τρέχει από τις πληγές του και δε λερώνει Και τα δάκρυα τρέχουν από τα μάτια σου και δε φαίνονται' γιατί κανείς δεν τα βλέπει. Θέλω να πεθάνω. Και όταν νοιώθεις όλο αυτόν τον πόνο, τότε πιστεύεις ότι δεν μπορείς να Ζήσεις, δεν μπορείς να Δεις πραγματικά. Και θέλεις να πεθάνεις... Ε, όχι! Τότε δεν έχεις δει ακόμα τα καλά της ζωής! Και ναι, έχεις δίκιο όταν πιστεύεις ότι πολλοί άνθρωποι στη ζωή δε Ζουν και δε Βλέπουν. Δεν πρέπει να πεθάνεις όμως για να τα πράξεις αυτά! Το άλλο άκρο είναι τελεσίδικο. Δεν μπορείς να επιστρέψεις αν δε σου αρέσει. Θέλει θάρρος και δύναμη για να ζήσεις! Εντόπισέ τα μέσα σου, εντόπισέ τα κάπου αλλού, δεν ξέρω... Πάντως υπάρχουν, και υπάρχουν άφθονα. Πρέπει μονάχα να τα δεις. Είναι μπροστά μας. Κουράγιο λοιπόν! It is a brave act of valour to contemn death; but where life is more terrible than death, it is then the truest valour to dare to live. - Sir Thomas Browne on Valor Κουράγιο για τη Ζωή! How vain it is to sit down to write when you have not stood up to live. - Henry David Thoreau Βρες ένα σκοπό, κάτι να σε σπρώχνει παραπέρα. Γιατί έχεις αποθέματα μέσα σου και μη γνωρίζοντας τι να τα κάνεις μένουν μέσα σου και καίνε... Do not be too moral. You may cheat yourself out of much life. Aim above morality. Be not simply good; be good for something. Henry David Thoreau Αυτά από μένα. Κάθισε και σκέψου και θα δεις ότι έχω δίκιο. Δεν πιστεύω ότι έχω δίκιο, το ξέρω. Cheers. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted May 31, 2005 Share Posted May 31, 2005 Δεν υπάρχουν σχόλια: μετά τον Elsanor...σσσσσ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted May 31, 2005 Share Posted May 31, 2005 Polu swsta eipe o Elsanor... Den exw problima me ton 8anato "Anytime will do" opws lene kai oi Pink Floyd sto "a great gig in the sky" Apla 8a 8elw prin pe8anw, na exw afisei pisw mou an8rwpous na me agapane pragmatika, kai otidipote uliko gia ne me 8umountai kai oi epomenes genies... Einai mia morfi a8anasias kai auto !!! Polu kalo, polu "xuma" ta sunais8imata sou... to eniwsa se polla simeia... !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deodonus Posted June 1, 2005 Share Posted June 1, 2005 ... Δεν θα σταθώ στην φιλοσοφική ανάληση του ποιήματος, καθώς τα θέματα περί ζωής και θανάτου καλύτερα να τα συζητάς από κοντά. Εγώ θα σου πώ για το ποίημα έτσι ψυχρά και μόνο. Γενικά "καλά το πάς" μέχρι και τον δεύτερο στίχο της δεύτερης στροφής. Μετά όμως έρχεται ένα μερίεργο "χάος", χάνεται ο ρυθμός (για την ακρίβεια, αλλάζει) και η ενέργια και συνοχή του κειμένου διαλήεται. Γενικά πιστεύω πώς θέλει λίγο δούλεμα. Και ο τελευταίος στίχος ("Θέλω να πεθάνω"), μου φαίνεται κάπως...παιδικός ( ; ). Και επιδή δεν κρατιέμαι: μην πεθάνεις (=αυτοκτονίσεις). Το θεωρώ την μεγαλύτερη λιποταξία. Αυτά... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts