Clerk1038 Posted June 7, 2022 Share Posted June 7, 2022 ΟΝΟΜΑ: Λαβωμένη Πόλη ΕΙΔΟΣ: Δραματικό ΣΤΙΧΟΙ: 16 Ποιους δρόμους δεν περπάτησα σιωπώντας Γυρεύοντας στα σπλάγχνα σου τροφή Κι όταν εσύ με έδιωχνες γελώντας Εγώ σ’ ερωτευόμουν πιο πολύ Καμάρα εσύ αρχαία και Ροτόντα Μου έστελνες σημεία αφανή Αιμορραγούσα αισθήματα απόντα Χαμένος στη φτηνή τη διαδρομή Χέρια πλεγμένα μ’ ανάψανε γινάτι Να ‘μαι και ‘γω χαρτί στη μοιρασιά Έλεγα τότε πως μου κλεινες το μάτι Μοίρα έχω να χρωστάω στα χαρτιά Μάνα δροσιά του Μάη η γλυκιά νίκη Με θάβουνε λευκό και δροσερό Σκιά που θα πλανιέμαι στη Σαλονίκη Όνειρο λαβωμένο και φριχτό 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ἀπόστολος Βρανᾶς Posted July 15, 2022 Share Posted July 15, 2022 Τό'χα διαβάσει καμμιὰ βδομάδα πρὶν ἀλλὰ τὸ εἶχα ἀφήσει ἀσχολίαστο. Ὁρίστε λοιπόν: Διάχυτη ἀπαισιοδοξία, δυνατὴ εἰκονοποίηση μὲ στιβαρὲς μεταφορές, δυνατὸ χαρτὶ τοῦ ποιήματος τὸ ὅτι ἀφήνεται μία ὑπόνοια (σὲ 'δεύτερη' ἀνάγνωση) ὅτι δὲ μιλᾶς μόνο στὴν πόλη ... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts