Jump to content

Nuxterivec epistrofec

Vikar

Recommended Posts

Μετά το "Μέλι" είπα πώς έχω ορίσει το συγγραφικό σου ύφος!

Τελικά δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από μια απόλυτη άποψη!

Το διάβασα με ενδιαφέρον, μια ιστορία ξεχωριστή με απροσδόκητη ροή!

Οι εικόνες δημιουργούσαν στο μυαλό μου μια ταινία μικρού μήκους!

Οι περιγραφές αρκετα ωμές σε κάποια σημεία (αυτό το αναποδογυρισμένο κομμένο δάχτυλο θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί - παραήταν)!

Όμορφη! Την ξαναδιάβαζα! Έχει αρκετά κρυφά σημεία και αρκετά νοήματα που υποβόσκουν!

Δεν το περίμενα!

:thmbup:

αυτό το αναποδογυρισμένο κομμένο δάχτυλο θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί - παραήταν

Nai, prokeitai gia kleyimo, h "inside joke" gia fans av protimac: eivai avafora se mia alln, gvwstn mikrn istoria.

Edited by Vikar

Τώρα το διάβασα. Δεν έχω κάτι πολύ ιδιαίτερο να σχολιάσω. Από άποψη τεχνικής είσαι σωστός γι'αυτό που θέλεις να αποδώσεις, οπότε δε μου πέφτει λόγος. Από άποψη γούστου, αυτού του είδους οι αφηγήσεις απλά δε μου πολυαρέσουν. Πέντε λεπτά ψυχοπλακώματος με ένα ελαφρώς απροσδόκητο twist στο τέλος. Not my cup of tea.

Πράγματι είναι λιτή η πλοκή, αλλά τείνουν να μου αρέσουν τέτοια μινιμαλιστικά διηγήματα. Γενικά μου άρεσε. You know how to set the mood, κι αυτό είναι και το δυνατό σου σημείο.

Ωραίο γράψιμο, απόλαυσα δε το πολυτονικό (προσπαθώ να μάθω κι εγώ όσο μπορώ)! Την ιστορία, μικρή και περιεκτική θα έλεγα, τη βρήκα αρκετά ενδιαφέρουσα και όμορφα περίεργη. Κάποιες φορές σκέφτομαι κι εγώ τέτοια περίεργα και φοβάμαι, αλλά όχι όπως ο χαρακτήρας στο κείμενο. Ένα μπράβο από μένα! :)

Κι εμενα μου αρεσε και μαλιστα οσο και το προηγουμενο σου διηγηματακι ...

ολα αυτα τα πτωματα, χεχεχε ειδικα το δαχτυλακι, ομορφα μακαβριο :)

Ακομα εχω στο νου μου, τον κακομοιρι μεσα στα ασπρα ... το διαβασα αμεσως μετα απο μια ταινια που ειδα (το Willard ενας με κατι ποντικια) και καταλιγει κι εκεινος σε ψυχιατρειο :) !!!

ΕΥΓΕ !!!

Τεχνικά άριστο, με τη γνωστή οικονομία λόγου του Vikar. Το τέλος μπόρεσα να το μαντέψω εύκολα, από την αρχή σχεδόν, χωρίς όμως αυτό να αφαιρεί από την αξία του κειμένου. Να σε παροτρύνω γι'ακόμα μια φορά ν'αρχίσεις να πουλάς τη δουλειά σου σε περιοδικά; Εκτός κι αν το κάνεις ήδη...

Όταν η φοβία γίνεται εμμονή...

αφήνεις και την απορία στον αναγνώστη αν πραγματικά ήσουν (ο αφηγητής) αθώος ή ένοχος. Αν και πολυχρησιμοποιημένο, το απολαμβάνω αυτό το τέχνασμα.

Κατά τ' άλλα, δεν ξέρω γιατί, αλλά αυτό το πολυτονικό μου δίνει την εντύπωση ότι κάθε φράση είναι μελετημένη και η σύνταξη, οι λέξεις είναι πολύ προσεκτικά τοποθετημένες. ίσως η ώρα που σου παίρνει να γράψεις με αυτό να προϋποθέτει πιο προσεγμένο λόγο, γι' αυτό.

Πολύ καλό.

Σε αφήνει άναυδο, αν και είσαι 'απ'την αρχή' πεπεισμένος (ή τουλάχιστον θετικά προϊδεασμένος) για την κατάληξη...

Δεν θα το έλεγα πρωτότυπο, αλλά έχει πάλι αυτό το ύφος, το τόσο ταιριαστό κι ακέραιο (το άρωμα της λέξης μύρισε μόνο...[!])

Σε σχέση με το Μέλι, δεν ξέρω αν είναι 'καλύτερο' ή 'χειρότερο', αλλά αυτό μου είναι σίγουρα πιο 'οικείο'... (Μ'αρέσει κατάτι παραπάνω)

[Ίσις, "υποφώσκει" :p ]

Συμφωνώ με το Θρόγγο, Έλς, Μελδόκιο [βλ. "αυτό το ύφος..." παραπάνω], Mirage, και πιθανώς και Ίσιδα.

[/me bows his head a little, so to show respect]

Οι Μούσες μαζί σου,

-Ορφέας

Edited by Orpheus