Ἀπόστολος Βρανᾶς Posted July 7, 2022 Share Posted July 7, 2022 (edited) Όνομα Συγγραφέα: ἀπόστολος Βρανᾶς Είδος: Μετα-ἀποκαλυπτικὴ Φαντασία Βία; Ὄχι Σεξ; Ὄχι Αριθμός Λέξεων:5,688 Αυτοτελής; Ναί Σχόλια: Μία ἱστορία ποὺ ξεκίνησε παλιότερα, κάπου βάλτωσε καὶ τέλειωσε πολλὰ χρόνια μετά, λίγο πρὶν τὴ δημοσίευση τοῦ 'Γυναικῶν Ἀφηγήματα', Adam Publishers, 2016, μίας υσλλογῆς 14 σύντομων ἱστοριῶν, πάντα μὲ γυναῖκα ἀφηγήτρια Οὐρανία - Στὸν Κόσμο τῶν Πνευμάτων Μετά.docx Edited July 7, 2022 by Ἀπόστολος Βρανᾶς 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ἀπόστολος Βρανᾶς Posted July 7, 2022 Author Share Posted July 7, 2022 (edited) Ἡ ἱστορία εἶχε ξεκινήσει πολλά-πολλὰ χρόνια πρίν μὲ τελείως διαφορετικὴ προοπτική, βασισμένη πάνω στὸ δυνατὸ δεσμὸ ποὺ εἶχε ἀναπτυχθεῖ μεταξὺ ἐμοῦ καὶ μίας συγκεκριμένης τάξης μαθητῶν. Βέβαια, ἐκτὸς τῆς Κλειῶς ποὺ μοῦ πρόσφερε τὴν πρώτη ἔμπνευση, στὴν ἀρχικὴ ἰδέα, εἶχαν ἐνσωματωθεῖ κι ἄλλοι μαθητές μου, ἀπό τοὺς ὀποίους τελικά, κράτησα μόνο τὸ ‘βολικὸ’ ὄνομα τοῦ Σεβαστοῦ. Ἀργότερα, δύο φίλοι ἀπὸ τὴ Νέα Πέραμο Μεγάρων, ὁ Λευτέρης καὶ ὁ Νίκος, μοῦ πρότειναν νὰ γράφαμε κάτι ὅλοι μαζί καὶ ἔτσι ἀποφασίσαμε νὰ γράφαμε κάτι σχετικὸ μὲ τὴν Ἀποκάλυψη. Τελικά, καταλήξαμε σὲ τρεῖς σύντομες ἱστορίες, οἱ ὁποῖες - κακῶς - δὲ συνδημοσιεύτηκαν αὐτόνομα. Ἡ πεποίθηση μίας φίλης μου εἶναι ὅτι ἂν καταστρεφόταν ὁ κόσμος καὶ ξανάρχιζε σχεδὸν ἀπὸ τὸ μηδὲν, θα διοικοῦσαν οἱ γυναῖκες αὐτὴν τὴ φορὰ καὶ θὰ εἴχαμε λιγότερα ‘λάθη’ ... Κρατώντας ἕνα πιὸ ἐξισωτικὸ πνεῦμα, ἔβαλα τὸ Σεβαστὸ ἕνα βῆμα πίσω της νὰ κρατάει τὸ λογικὸ ἀντίβαρο. Τὸ Ἀνατολικὸ Βουνὸ εἶναι ὁ Ὑμηττός, ἀγαπημένος χῶρος γιὰ περίπατο ὅταν ζούσαμε κοντά του, καὶ ἡ σπηλιὰ τῆς φυλῆς τῆς Οὐρανίας εἶναι τὸ Κουτούκι Παιανίας. Τὸ κοκκαλωμένο Πνεῦμα Πρίν μὲ τὰ ‘βάρη’ εἶναι μία πινακίδα τῆς Τροχαίας ποὺ λέει τὸ ὄνομα τῆς συνοικίας ‘Βάρη’. Ἐννοεῖται ὅτι ὀποιαδήποτε ἔκρηξη θὰ κατεβύθιζε τὸ Λεκανοπέδιο τῆς Ἀθήνας μετατρέποντάς το σὲ κόλπο, δὲ θὰ ἄφηνε τὸν Ὑμηττὸ σὲ κατάσταση ποὺ νὰ εἶναι ἀναγνωρίσιμη, ἡ δὲ δυτικὴ του πλευρὰ μᾶλλον θὰ εἶχε ‘λειανθεῖ᾿ πλήρως. Καί, ἐπειδὴ πάντα κάπου 'μπαίνω' κι ἐγὼ στὶς ἱστορίες μου, ἡ ἀναφορὰ τῆς Οὐρανίας στὴ δυσκολία της νὰ συμβαδίσει μὲ τὸ μεγαλύτερό της Σεβαστὸ στὸ περπάτημα εἶναι τὸ προσωπικό μου βίωμα ποὺ προσπαθοῦσα νὰ 'πιάσω' τὸν κατὰ ἑπτὰ χρόνια μεγαλύτερό μου ἀδελφό, καθὼς περπατούσαμε βιαστικά κάθε πρωί πρὸς τὴ στάση τοῦ σχολικοῦ λεωφορείου ... Edited July 7, 2022 by Ἀπόστολος Βρανᾶς Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts