Balidor Posted June 2, 2005 Share Posted June 2, 2005 (edited) Αιώνια μοναξιά Η απαλή ευλογία, Και ευτυχία Μες το γλυκό τραγούδι της σιωπής, Να μπορείς να μείνεις μόνος. Αλλά και η πιο μαύρη κατάρα Η λύπη και ο θρήνος Να σέρνεσαι μέσα στο σκοτάδι, Αιώνια μοναξιά… ‘Just watching the heaven above Singing the nightingale song!!!’ Edited June 2, 2005 by Balidor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted June 2, 2005 Share Posted June 2, 2005 Υπογειοι στίχοι που πετυχαίνουν το σκοπό τους. Αλλά λίγο κλισέ - ευτυχώς ευχάριστο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deodonus Posted June 3, 2005 Share Posted June 3, 2005 Περίεργο....δεν ξέρω...λίγο περίεργο μου φαίνεται... Μάλλον ίσως να του λείπει η κατεύφθυνση (αυτό που λέμε "είναι λίγο χήμα"). Το "Η" στην αρχή θα το έκανα καλύτερα "Τί", γίνεται πιο δραματικό Νόμιζω θέλει λίγο φτιάξημο...δεν ξέρω ακριβώς τί και πώς. Μάλλον αυτά τα οριστικά άρθρα (εννοείται συνέχεια το "είναι" και δεν ξέρω...με πειράζει- μάλλον επιδή συνηθίζω στα ποιήματά μου να δίνω σημασία στα ρήματα...) Αυτά Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted June 3, 2005 Share Posted June 3, 2005 (ένα -αν μου επιτρέπεται η έκφραση- λάθος: είναι μες στο γλυκό [κτλ]. [Όμορφο, και ωραίο πως έρχονται ομαλά οι τελευαίοι στίχοι παρ'ότι είναι σε άλλη γλώσσα.] Οι Μούσες μαζί σου, -Ορφέας Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elsanor Posted June 3, 2005 Share Posted June 3, 2005 Ωραίο, καταφέρνεις να δώσεις μέσα σε ελάχιστο χώρο τα καλά και τα κακά της μοναξιάς. Στο τέλος τα αγγλικά μου φάνηκαν κάπως απότομα, αλλά δε με ξένισαν επειδή για έναν περίεργο λόγο "έκατσαν" καλά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted June 3, 2005 Share Posted June 3, 2005 Πόσες φορές το ίδιο πράγμα που αποζητούμε με πάθος τελικά δεν αποδεικνύεται ο μεγαλύτερος εχθρός της ευτυχίας που επιθυμούμε; Όμορφο, ο Elsanor είναι μέσα στο μυαλό μου! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted June 3, 2005 Author Share Posted June 3, 2005 Και οι δυο εχετε καταλαβει το δικο μου ... Οντως Isis, γι αυτο ειναι καταρα, βασικα σε αυτο το ποιημα, καταθετω -ισως- τον μεγαλητερο μου φοβο !!! Την αιωνια μοναξια, δηλαδη να μην ειμαι αποδεκτος απο κανεναν κατα την διακρεια της υπαρξης μου !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts