Nick V. Posted October 23, 2022 Share Posted October 23, 2022 Όνομα Συγγραφέα: Nick V. Είδος: urban fantasy Βία; όχι Σεξ; όχι Αριθμός Λέξεων: 3.849 Αυτοτελής; Ναι Σχόλια: Για τον 57ο Διαγωνισμό Σύντομης Ιστορίας με θέμα: Συνωμοσία Η ατρόμητη Πάττι και οι επτά βάρδοι της.pdf 6 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MyDarkSide Posted November 10, 2022 Share Posted November 10, 2022 Καλή επιτυχία Νίκο(;) και συγχαρητήρια για την προσπάθειά σου! Spoiler Μού άρεσε πάρα πολύ η κεντρική ιδέα της ιστορίας! Ίσως έπρεπε να περιορίσεις τον αριθμό των «βάρδων». Ο Ψαρτανιάν, ο Βατραχοϊππότης και η Χελώνα, μού άρεσαν αρκετά. Οι υπόλοιποι μού φάνηκαν από αδιάφοροι έως βαρετοί. Ο πιο πετυχημένος κατά τη γνώμη μου, ήταν ο Βατραχοϊππότης, και μπράβο σου γι’ αυτόν! Ενώ φαίνεται ότι είσαι διαβασμένος στο είδος που γράφεις, μού φάνηκε σαν να γράφτηκε βιαστικά η ιστορία σου. Κάποιοι διάλογοι ήταν αδύναμοι. Επίσης, δεν μού άρεσε που επαναλαμβάνεις κάποιες εκφράσεις. Η ιστορία έχει αρκετά καλά, αστεία σημεία, αλλά σε κάποια άλλα, ένοιωθα ότι κάποιος με πίεζε να γελάσω. Ταυτόχρονα, όμως, με άγγιξε και συναισθηματικά. Πολύ σημαντικό για μια ιστορία! Κατάφερες κάτι πολύ δύσκολο. Να μπλέξεις έντεχνα το αστείο, το δραματικό, και ίσως κάποια μηνύματα. Μπράβο! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gismofbi Posted November 10, 2022 Share Posted November 10, 2022 Καλή επιτυχία! Spoiler Άλλο ένα κείμενο σου με δόσεις σουρεαλισμό που διαβάζω και αντιλαμβάνομαι ότι το κατέχεις το είδος. Έχει καλή ροή και διαβάζεται νεράκι. Ήταν έξυπνη η ιδέα σου και με μπόλικη φαντασία. Τα πλάσματα ένα κι ένα, το καθένα με τη μοναδικότητα του και το δικό του στυλ. Νομίζω οι διάλογοι ήθελαν λίγη δουλίτσα παραπάνω καθώς κάποιοι ακόμα κι αν έλειπαν δεν θα άλλαζε το νόημα του κειμένου. Ξέρω ότι μπήκαν για να δώσουν ξεχωριστή φωνή και ύφος στους ήρωες αλλά πρέπει να σπρώχνουν και λίγο την πλοκή. Μου άρεσε το χιούμορ και το καφριλίκι γενικά και θεωρώ πως ήταν μια καλή προσπάθεια. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kriton Posted November 11, 2022 Share Posted November 11, 2022 Νίκο μπράβο - καλή επιτυχία Spoiler Μου άρεσε πολύ η κωμική γραφή και όλοι οι ήρωες ζωντανεμένες ζωγραφιές της έφηβης. Οι ήρωες είναι όλοι δουλεμένοι, άκρως διασκεδαστικοί και οι χαρακτήρες τους αναδεικνύονται μέσα από τον τρόπο που μιλούν. Ο τίτλος είναι πετυχημένος, κρίνω. Η γραφή τεχνικά είναι άρτια και εξυπηρετεί το στόχο. Βρήκα την πλοκή κάπως επίπεδη και χωρίς αρκετή εξέλιξη. Σε ένα βαθμό οι διάλογοι είναι υπερβολικά μονότονοι και κουράζουν κάπως - αντιλαμβάνομαι ότι ο στόχος αυτών είναι η ανάδειξη χαρακτήρων, αλλά νομίζω ότι θα επαρκούσαν εάν περιορίζονταν σε μικρότερο βαθμό (στο βαθμό που “συστήνονται” ο καθένας - π.χ η “κολοκυθιά” για το ποιος θα πάει με όλους συμμετέχοντες είναι πλεονάζουσα). Θα μπορούσε η πλοκή να είναι πιο ενδιαφέρουσα αν π.χ. οι ήρωες καβγάδιζαν - αν είχε περισσότερη αντιπαράθεση για κάποιο λόγο. Ή εάν η δημιουργός τους έκανε κάποιου είδους χουνέρι ή τους τάραζε ή τους ανακάλυπτε ή αποκάλυπτε κάτι που δεν τους αρέσει ή κάτι τέτοιο. Ή εάν αυτοί της χαλάγανε την ιστορία. Θέλω να δηλώσω ότι δεν θεωρώ εαυτόν αυθεντία ούτε κριτικό λογοτεχνίας και ότι λέω είναι καλοπροαίρετο. Είναι η εντελώς υποκειμενική άποψη ενός αναγνώστη (Θεωρώ όλες τις προσπάθειες αξιέπαινες. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αρίστος Posted November 11, 2022 Share Posted November 11, 2022 Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία ! Spoiler Μου άρεσε πολύ η διαφορετικότητα των χαρακτήρων και η πρωταγωνίστρια βέβαια ! Μία "γλυκιά συνωμοσία", πολύ όμορφα δοσμένη, που προσωπικά εμένα μου άφησε μία ωραία αίσθηση, όταν τελείωσα την ανάγνωση του κειμένου σου. Διασκεδάζεις εσύ πρώτος όταν γράφεις σουρεαλιστικά και περνάει αυτό και στον αναγνώστη. Αν μου επιτρέπεις, η μόνη παρατήρηση που μπορώ να κάνω είναι ότι σε πολλά σημεία, οι βάρδοι θύμιζαν παιδικούς χαρακτήρες γραμμένους από ενήλικα και όχι από παιδί ή έφηβο. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Starbuck Posted November 12, 2022 Share Posted November 12, 2022 (edited) Spoiler Αγαπητέ Nick, Η ιστορία σου μου άρεσε πολύ, κυρίως γιατί μου άφησε μια πολύ γλυκιά επίγευση και μια αίσθηση τρυφερότητας που είναι πάντα καλοδεχούμενη. Χαμογελούσα σε διάφορα σημεία ενώ απόλαυσα τις δόσεις του χιούμορ. Θεωρώ ότι κάποια στοιχεία της εκτέλεσης θα μπορούσαν να βελτιωθούν όπως οι διάλογοι ανάμεσα στους εφτά ήρωές μας. Μου αρέσει πολύ και ο τρόπος που μαθαίνουμε για την Πάττι μέσα από αυτούς. Γενικά χωράει σίγουρα τεχνικές βελτιώσεις αλλά πρόκειται για μια πολύ ευφάνταστη και καθόλα όμορφη ιστορία. Συγχαρητήρια και πολύ καλή επιτυχία! (edit) το έβαλα απλώς στο ματάκι μέσα ΣΤΟ ΣΠΟΙΛΕΡ ΑΛΕΡΤ 😛 Edited November 12, 2022 by Starbuck 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roubiliana Posted November 21, 2022 Share Posted November 21, 2022 Καλή επιτυχία Νίκο! Spoiler ο τίτλος είναι φανταστικός, από τους αγαπημένους μου του διαγωνισμού. Επίσης, σε ένα δύο σημείο γέλασα πολύ. (κανονικό γέλιο, όχι από μέσα μου.) Δεν είμαι σίγουρη πως είσαι εντός θέματος. Οι πραγματικοί χαρακτήρες (πατέρας και κόρη) πολύ συμπαθητικοί, μου άρεσε η αντίθεση ανάμεσά τους. Οι φανταστικοί ήταν κάπως κουραστικοί, αν και η σύλληψή τους ήταν ευφάνταστη. Η ιδέα γενικότερα ήταν έξυπνη, οι φανταστικοί χαρακτήρες να προσπαθούν να βελτιώσουν την πλοκή της ιστορίας του δημιουργού. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted November 21, 2022 Share Posted November 21, 2022 Καλησπέρα, Nick! Spoiler Πλοκή: Χμ. Κάπως με προβλημάτισες. Βέβαια το πήγαινες για χιουμοριστικό (οπότε εντάξει) αλλά, ναι, θα ήθελα λίγο πιο στιβαρή την ιστορία σου. Τι σημαίνει αυτό; Δεν με έπεισαν ότι τους απασχολούσε κάτι σοβαρό, έστω στο δικό τους μικρόκοσμο. Μάλλον αυτό. Επίσης θεματάκια με τη Γλώσσα: -που δεν ήταν λάθος, αλλά μου φάνηκε κάπως ότι όλοι οι χαρακτήρες έλεγαν πολλά. Βασικά φλυαρούσαν ακατάπαυστα, δίνοντας την εντύπωση πως τους έβαζες να φλυαρούν για να στεγανοποιήσεις κατά κάποιον τρόπο, να οριοθετήσεις τους Χαρακτήρες. Δηλαδή, η Χασίκλω Χασίκλω (ωραίο όνομα) έπρεπε να τονίζει τα χαρακτηριστικά της με κάθε κουβέντα. Κάποια στιγμή ζαλίζεται και ο Κθουλοτσέπ, δεν ξέρω, ή μπερδεύτηκα; Αναφέρεις ότι ζαλίζεται δύο φορές και είχα την αίσθηση ότι αναφερόσουν στη χελώνα. Από την άλλη μπορεί να θεωρηθεί ότι, εφόσον είναι ήρωες δυο διαστάσεων (στην ουσία) δεν έχουν κανέναν τρόπο να εκφραστούν πέραν των χαρακτηριστικών που τους έχει δώσει η δημιουργός τους. Δεκτό. Αλλά γενικά, στη γλώσσα και στο πώς αυτή υποστηρίζει τη σκιαγράφηση των χαρακτήρων νομίζω ήθελες λίγη ακόμη δουλίτσα. Παρεμπιπτόντως ωραίος ο Ψαρτατιάν. Και ο Ντ’ Αρτανιάν, βεβαίως βεβαίως. Επίσης, ήταν ορκ η δημιουργός; Κάτι τέτοιο λες και δεν κατάλαβα αν ήταν ή αν το είπες εν τη ρύμη του λόγου, ή εν τη ρύμη του χιούμορ. Κατά τη γνώμη μου οι ήρωες θα μπορούσαν να είναι και λιγότεροι. Είναι πολλοί, λένε πολλά, θέλει μάζεμα. Φαντάζομαι Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι σε ενέπνευσαν για τον τίτλο σου, οπότε έπρεπε να είναι και οι Βάρδοι επτά; Αγαπημένος χαρακτήρας: ο πατέρας που χτυπάει την πόρτα. Διεκπεραίωση. Ναι, υπήρχε συνομωσία, αλλά υπήρχε για να υπάρχει. Δεν ήταν η ιστορία γύρω από τη συνομωσία αλλά το αντίθετο. Αν δεν πετούσε αυτή τη λέξη ο λαλίστατος ιππότης δεν θα άλλαζαν σπουδαία πράγματα. Δεν ξέρω αν ήσουν ακριβώς εντός, δηλαδή. Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου και καλή τύχη στον διαγωνισμό! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EmberRoar Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 Εύχομαι επιτυχία, Nick! Spoiler Η ιστορία που έγραψες είναι ένα ηδύποτο - ένα ανάλαφρο σφηνάκι αλλά με έντονη γεύση. Πρέπει να διασκέδαζες πολύ καθώς το έγραφες. Η φαντασία σου σε αυτό το κείμενο είναι εκτός κοντέρ. Πού τα σκέφτηκες όλα αυτά; Είχες μήπως δίπλα σου μια Χασίκλω-Χασίκλω να μπαφιάζει και σε πήρε ο καπνός; Μπράβο πάντως! Για τους φανταστικούς χαρακτήρες, έχω να πω ότι είναι δύο οι διακριτοί: ο Ψαρτανιάν και ο Ιππότης - οι υπόλοιποι είναι πάνω κάτω ίδιοι. Συγκεκριμένα, οι πέντε που ομαδοποιώ δεν διαφέρουν μεταξύ τους στον τρόπο ομιλίας και χρησιμοποιούν το ίδιο δηκτικό χιούμορ (που λατρεύω). Θυμίζουν χαρακτήρες παραμυθιού (παραμύθι για ανήλικους άνω των 15 ετών). Αν κάτι με ξένισε ήταν που ο Ψαρτανιάν ξεκινάει περιγράφοντας τον εαυτό του στους υπόλοιπους έξι παρόλο που τον βλέπουν ήδη. Γίνεται, σαφώς, για να φανταστεί ο αναγνώστης τον Ψαρτανιάν, αλλά το πετυχαίνεις πιο καλά μέσω του διαλόγου λίγο πιο κάτω: «Ναι, εδώ φοράει μίνι φουστίτσα με τις τρίχες όξω, το πώς αναπνέει σε παραξένεψε εσένα,» ακούστηκε μια τέταρτη. Είναι πιο δυνατό το εφέ έτσι, παρά να αραδιάζει ο χαρακτήρας κάτι το οποίο οι υπόλοιποι ξέρουν ήδη. Γενικότερα, δεν θα υπήρχε ποτέ η δυνατότητα σε τόσο περιορισμένο κείμενο να αποκτήσει κάθε χαρακτήρας την δικιά του προσωπικότητα και έκανες ό,τι μπορούσες. Όπως και να έχει, είναι διασκεδαστικοί. Ο πατέρας είναι ο MVP της ιστορίας. Ο κατακαημένος! Είναι ο άφαντος ήρωας της ιστορίας και δεν θα γραφτούν ποτέ τραγούδια για εκείνον. Ελπίζω η Πάττι να βάλει και το λευκό χρώμα στη ζωή της. Anyway. Αποτέλεσμα; Διασκέδασες να το γράψεις, διασκέδασα να το διαβάζω. Συνέχισε έτσι, σου εύχομαι τα καλύτερα. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts