King_Volsung Posted June 6, 2005 Share Posted June 6, 2005 Ήταν μια νύχτα δροσερή, χωρίς φεγγάρι, Τα μάτια καρφωμένα στον Ωρίωνα, Τ' αυτιά τις ασύλληπτες πιάνουν μελωδίες του. Μαύρη νύχτα, μαύρη ησυχία, Μόνο ο κυνηγός στον ουρανό φωτίζει, Μόνο το κέρας του ηχεί. Τα όνειρα, μου είπαν, τι τα θες; Θα σε καταστρέψουν. Ο Ταξιδιώτης έφτασε στο σπίτι του, Ο Κυνηγός ακόμη τρέχει, Τα σκυλιά μπροστά τον οδηγούν, Μάταια. Γιατί τ' άστρα είναι το θήραμά του. Θέλει να τα πιάσει, την αιωνιότητα ν' αγγίξει, Αλλά μάταια. Τα όνειρα τι τα θες; Θα σε καταστρέψουν. Και ένας αναστεναγμός από τα βάθη της ουράνιας ψυχής του Και της δικής μου Βυθίζει τον τόπο στην γλυκιά μελαγχολία Της ματαιότητας. Και ένα δάκρυ απ' τα φωτεινά του μάτια Κι απ' τα δικά μου Πνίγει τον τόπο στον πόνο Των άπιαστων ονείρων. Όπως όταν τον καταράστηκαν και τον ευλόγησαν, Τ' άστρα να ποθεί και να λαχταρεί να τα πιάσει Όπως όταν έγινε σαν αυτά. Κι εσύ, μικρό παιδί, ονειρευτή, Στις σκιές του παρελθόντος κρυμμένο, Απλώς στέκεσαι στο παραθύρι σου Και θαυμάζεις τον ακούραστο χορό τους, Το αιώνιο κυνήγι ενός ονείρου άπιαστου. Τα όνειρα, σου είχαν πει, τι τα θες; Θα σε καταστρέψουν. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted June 6, 2005 Share Posted June 6, 2005 (edited) Mου άρεσε το ποίημα, το βρήκα καλό αλλά σαν απάντηση στο τι τα θες τα όνειρα... δεν πειράζει, ζω για τα όνειρα... Edited June 6, 2005 by laas7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Illidan Posted June 6, 2005 Share Posted June 6, 2005 Mου άρεσε το ποίημα, το βρήκα καλό αλλά σαν απάντηση στο τι τα θες τα όνειρα...δεν πειράζει, ζω για τα όνειρα... <{POST_SNAPBACK}> laas has managed to read my damned mind... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted June 6, 2005 Share Posted June 6, 2005 Μου αρέσουν αυτά που θέλεις να πεις αλλά καθώς το διαβάζω παρατηρώ μια έλλειψη μουσικότητας, έστω και περίεργης μουσικότητας. (Δεν εννοώ μέτρο αναγκαστικά... εννοώ "το κάτι") Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted June 6, 2005 Share Posted June 6, 2005 Χωρίς τα όνειρα θα καταστραφείς πριν ζήσεις! Με τα όνειρα θα ζήσεις πριν καταστραφείς! Υπέροχο και όμορφα γραμμένο! Μελαγχολικό με γλυκά νοήματα! Δεν έχει ρήμα ούτε μέτρο, μοιάζει με πεζό γραμμένο σε στίχους αλλά έτσι θα πρέπει να είναι ένα παραπονεμένο ποίημα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Throgos Posted June 7, 2005 Share Posted June 7, 2005 το ποιήμα σου...μ΄αρέσει πάρα πολύ. Δεν μπορώ να βρω τί ακριβώς μου αρέσει, αλλά μου αρέσει! τέλειο. κάθε σου λέξη έχει σημασία. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts