Nikolas kozni Posted October 29, 2022 Share Posted October 29, 2022 Προσπαθώ να αφουγκραστώ το περπάτημα μιας γάτας που περνά από κάτω. Δεν την βλέπω. Μόνο την φαντάζομαι. Ξαπλωμένος στο κρεβάτι, έναν όροφο πάνω από τον δρόμο και την γάτα, κατεβαίνω νοερά και κάθομαι στην βροχή. Το δωμάτιο έγινε κελί. Ένα πουλί έρχεται στο μπαλκόνι και μου κρατά συντροφιά. Μου τραγουδά πως είναι καιρός να δραπετεύσω. Πως να βγω από το παιχνίδι; Καρτερώ υπομονετικά το τέλος... Ίσως να ξυπνήσω και όλα να ήταν ένα κακό όνειρο. Μέχρι τότε όμως, μέχρι να ξυπνήσω, θα έχω ζήσει ελεύθερος. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick V. Posted October 30, 2022 Share Posted October 30, 2022 Όχι, δεν είναι. Μοιάζει, μοιάζει πολύ, αλλά δεν είναι· ίσως να είναι το αντίθετο· ίσως πάντα να είναι το αντίθετο. Γιατί σ’ αυτό τον κόσμο φαίνεται πως υπάρχει μόνο το αντίθετο. Ακόμη και για τη γάτα ή το πουλί στο μπαλκόνι· ακόμη και μες στο κακό το όνειρο· μοιάζει να υπάρχει μόνο το αντίθετο. Μα ίσως να είναι καλύτερα έτσι. Ίσως να μπορούμε να αντέξουμε μόνο την ψευδαίσθησή της. Ίσως να είμαστε φτιαγμένοι για να μπορούμε ν' αντέξουμε μόνο την ψευδαίσθησή της. Ίσως εκείνη η αμείλικτη πραγματικότητά της, μέσα στην τόσο αυστηρή μεγαλοπρέπειά της, ίσως να μας έκαιγε ολότελα. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts