EmberRoar Posted February 23, 2023 Share Posted February 23, 2023 Όνομα Συγγραφέα: Νικόλαος Κουτσούρης Είδος: Φαντασία Βία; Ναι Σεξ; Παρασκηνιακή αναφορά Αριθμός Λέξεων: 12400 Αυτοτελής; Ναι Σχόλια: Για το Write Off #96 με εισαγωγή από @Ιρμάντα Ήρωες και Καταστροφείς.pdf 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick V. Posted February 27, 2023 Share Posted February 27, 2023 Spoiler Η γραφή σου, απολαυστική. Ανάλαφρη, εύπεπτη, όπου χρειαζόταν ευρηματική και έξυπνη, καλοδουλεμένη. Με μια λέξη (ακόμα): πετυχημένη. Για μένα, λοιπόν, ήταν 12k λέξεις που άξιζαν να τις γράψεις και ευτυχώς που έκατσες και τις έγραψες. Στο παρελθόν σου έχω γκρινιάξει παρά πολύ πάνω σ' αυτό το θέμα, και ενδεχομένως παραπάνω από όσο θα έπρεπε, αλλά αυτή τη φορά νομίζω με αποστόμωσες πλήρως και μπράβο σου. Αν υπάρχει ένα σημείο, τόσο δα, που μου έδωσες την (ελάχιστη) αίσθηση ότι ήταν κατώτερη από το αναμενόμενο, ήταν εκείνο το αστειάκι με τα μπλε σφαιρίδια και το ραβδί που δεν σηκώνεται (really now, σκέφτηκα, το είχες τόσο πολύ ανάγκη να το πεις και να με βγάλεις από το εκεί και να με στείλεις στο εδώ; Κάτι πιο ευφάνταστο σε ατάκα δεν είχε στη ζώνη της, κοτζάμ Τζαμ; Θα μου πεις, της την είχε πάρει ο ΗκΚ). Η πλοκή σου καλοκουρδισμένη, οι χαρακτήρες σου καλοψημένοι και λαχταριστοί λαχταριστοί (όχι ότι τους λιγουρεύομαι, ε). Η κοσμοπλασία σου με έβαλε σε μια λογική low fantasy, με το όλο σκηνικό της φοιτητικής καθημερινότητας (που μια πεζότητα και μια βαρεμάρα την έχει από μόνη της), αλλά ήταν αναγκαστική και κατάφερες να την κρατήσεις στη σωστή (ευτυχώς) αναλογία -τουλάχιστον για τις δικές μου αντοχές-, οπότε, σ' αυτό το πλαίσιο, δεκτή κι αυτή. Ο τίτλος σου, στην αρχή, πριν διαβάσω το κείμενο, μου φάνηκε κάπως ξερός και απόμακρος, αλλά ο,τι εναλλακτική κι αν σκέφτηκα δεν μου ταίριαξε με την τελευταία σου ατάκα, οπότε σωστά νομίζω κινήθηκες και εδώ. Οι τίτλοι των κεφαλαίων σου, όλοι καλοί. Τέλος, σε ο,τι αφορά το θέμα σου (ελεύθερη βούληση, μοίρα, τύχη), δεν με ενθουσίασε όσο τα υπόλοιπα μιας και προσωπικά τα θεωρώ και τα τρία ανύπαρκτα ή -πώς να το πω- πλάνες (στη λογική: τίποτα δεν είναι τυχαίο, δεν υπάρχει μοίρα, η ελεύθερη βούληση είναι ένα κακόγουστο αστείο), αλλά αυτά είναι δικά μου θέματα ή παραξενιά (ή ηλιθιότητα) οπότε cool και smooth life και σε αυτό το σημείο. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αρίστος Posted February 28, 2023 Share Posted February 28, 2023 Νίκο καλή επιτυχία Spoiler Είναι πραγματικά απολαυστικό, ότι σε κάθε κείμενό σου σε βλέπω να εξελίσσεσαι. Κι αυτό για εμένα δείχνει έναν άνθρωπο, που πέρα από την αγάπη για το γράψιμο, έχει και τη θέληση να αναπτύξει το ταλέντο του. Περιττό να πω εγώ, ότι αυτό το είδος σου ταιριάζει γάντι. Για το συγκεκριμένο κείμενο, καταρχάς συγχαρητήρια για τη δουλειά που έριξες και επιπλέον μου άρεσε πολύ. Δεν με κούρασε καθόλου, πολύ ωραία κοσμοπλασία και ευδιάκριτοι χαρακτήρες με φωνή. Μπράβο σου. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gismofbi Posted February 28, 2023 Share Posted February 28, 2023 Πλούσιο και χορταστικό το κείμενο σου. Απέφυγες την παγίδα της βαριάς γραφής που είχες στις πρώτες σου ιστορίες και σου γκρινιάζαμε γι' αυτό. Φαίνεται ότι ακούς τις κριτικές, εξελίσσεσαι και βελτιώνεσαι. Εγώ χάθηκα στον κόσμο που έπλασες και παρασύρθηκα στον καταιγισμό δράσης που δεν σε αφήνει να ανασάνεις. Γενικά μου άρεσε πολύ. Πάρα πολύ όπως καθετί δικό σου! Είμαι λίγο διχασμένος σε κάτι. Στο μέγεθος της ιστορίας. Νομίζω ότι δεν της ταιριάζει. Θεωρώ ότι θα μπορούσε να αναπτυχθεί κι άλλο και να γίνει ένα ωραίο sword & sorcery μυθιστόρημα ή να κοπούν κάποια περιττά στοιχεία και να γίνει ένα στιβαρό διήγημα. Όχι ότι με χάλασε, βέβαια, κάθε άλλο. Λίγο παραπάνω προσοχή στους διαλόγους θα ήθελα επίσης ώστε να αποκτήσουν παραπάνω ρεαλισμό. Κατά τα άλλα ήταν σούπερ. Καλή επιτυχία! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Φάντασμα Posted February 28, 2023 Share Posted February 28, 2023 EmberRoar, καλή επιτυχία! Spoiler Ωραία ιστορία με χιουμοριστικούς φυσικούς διαλόγους και καλογραμμένες περιγραφές. Εύηχα ονόματα. Με κόκκινο χρώμα και bold, σημείωσα κάποια ορθογραφικά λάθη που εντόπισα. Με μωβ έγραψα το σωστό: Spoiler Πίσω στον πατρίδα μου οι δράκοι έχουν τεράστια φτερά σαν νυχτερίδες!” (στην) Η ορμή από το ωστικό κύμα είχε τραντάξει το κόκκαλά του. (τα) Έκλεισε τα μάτια του και έβαλε μπροστά τα χέρια για να φυλαχτεί. Η ιδέα της σύγκρουσης ήτ- (Γιατί σε αυτό το σημείο διακόπηκε απότομα η αφήγηση; Μήπως επειδή ο ίδιος ο πρωταγωνιστής είναι και ο αφηγητής;) Το φεγγάρι δάνειζε το φως του τα στενά της πόλης. (στα) Μια μορφή φάνηκε στον προθάλαμου του ναού, λουσμένη στο κόκκινο φως. (προθάλαμο) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roubiliana Posted March 1, 2023 Share Posted March 1, 2023 Καλη επιτυχια! Spoiler Ενω νυσταζα η ιστορία σου καταφέρε να με ξενυχτήσει κι αυτό λέει πολλά. Έξυπνο και διασκεδαστικό, με απιστευτους διαλόγους και κοσμοπλασία. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted March 3, 2023 Share Posted March 3, 2023 Spoiler Λοιπόν, έχω μόνο δύο ενστάσεις στο κείμενο αυτό. Α. Πώς είναι δυνατόν να μην του δώσει από την αρχή την πυξίδα, από τη στιγμή μάλιστα που ήξερε πολύ καλά ο μάγος σε τι αφορούσε το συγκεκριμένο βιβλίο και είχε ο ΙΔΙΟΣ επινοήσει το ξόρκι της διπλοτυπίας. Και αναφερόταν και ο ΙΔΙΟΣ στις σελίδες του. Έπρεπε να το προβλέψει και να τον είχε εξοπλίσει με την πυξίδα από μιας αρχής. Β. Δεν με ικανοποίησε ο τίτλος. Πράγματι, καθόλου. Κατά τα λοιπά: Πλοκή. Πολύ ωραία, πολύ δυνατή, η ιστορία διαβαζόταν απνευστί. Θύμισε Χάρι Πότερ αλλά σε καμία περίπτωση σαν κακή αντιγραφή ή σαν οποιουδήποτε είδους αντιγραφή εδώ που τα λέμε. Πήρες την ιδέα της σχολής μαγείας και την έκανες εντελώς δική σου. Πολύ ωραία και η ιδέα της προφητείας μέσα στο βιβλίο που αρκούσε να καταστραφούν οι σελίδες για να καταρρεύσει σαν πιθανό μέλλον. Μπράβο. Γλώσσα, Διάλογοι. Άμεση γλώσσα, εξαιρετικοί διάλογοι. Η δρακοΤζαμ μιλούσε υπέροχα, τέκνον. Έχεις δώσει πολλή ζωή, πολλή φωνή σε όλα τα πλάσματά σου. Χαρακτήρες. Αν εξαιρέσουμε το φάουλ που ανέφερα παραπάνω οι χαρακτήρες άψογοι. Ή τουλάχιστον, όπως έπρεπε να είναι, τόσο όσο. Φέρονται σαν τον εαυτό τους και αυτό είναι καλό. Την Τζαμ την απόλαυσα λιγουλάκι δα παραπάνω. Διεκπεραίωση. Όπως κατάλαβες θεωρώ πως λειτούργησε πολύ σωστά η ιστορία και σε αυτό το κομμάτι. Βασικά ένα τέτοιου είδους μυθιστόρημα θα μπορούσε να συναγωνιστεί επάξια, νομίζω, πολλά ανάλογα του εξωτερικού. Και χαίρομαι που το μοιράστηκες μαζί μας σε αυτό το παιχνίδι. Ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σου και καλή επιτυχία! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts