Jump to content

Ειμαρμένη

Αρίστος

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Αρίστος Κουλούρης
Είδος: Dark Fantasy
Βία; Ελάχιστη
Σεξ; Όχι
Αριθμός Λέξεων: 2.571
Αυτοτελής; Ναι2
Σχόλια: Συμμετοχή για το Write Off #96

Ειμαρμένη.pdf

• Like 3
  • Thanks 1

Από παραδρομη σε κάποια σημεία το όνομα ενός χαρακτήρα το έχω γράψει λάθος. Το σωστό είναι "Ζαράλ". Ευχαριστώ για την κατανόηση :) :)

• Like 2

Καλή επιτυχία, Αρίστο. 

Spoiler

Μου άρεσε που έκανες τον Μάγο κεντρικό πρόσωπο και όχι τον νεαρό, που σκέφτηκαν οι περισσότεροι, μαζί κι εγώ. Μου άρεσε επίσης η κεντρική ιδέα πίσω από την ιστορία. Ωραία η ενσάρκωση του όντος σε κορίτσι. Ανατριχιαστικό. Με ενόχληση που δεν είχες παραγράφους, το βρήκα πολύ κουραστικό. Επίσης, στον τελευταίο διάλοδο, το γεγονός πως είχες παύλες αντί για εισαγωγικά, με ξένισε κάπως γιατί πια δεν συνηθίζονται οι παύλες. 

• Like 1

Γεια σου Αρίστο,

Spoiler

Μου αρέσει όταν τα κείμενα θέτουν και κανένα φιλοσοφικό ερώτημα. Εδώ συγκεκριμένα είναι αν αξίζει η απόλυτη δύναμη και η αθανασία με κόστος την απομόνωση και τη μοναξιά. Ο κεντρικός χαρακτήρας έκρινε πως ναι, είναι προτιμότερο. Καλά να πάθει.

Η περιγραφή που κάνεις για το παλαιότερο σθένος του μάγου και την τρέχουσα του κατάσταση μου άρεσε υπερβολικά. Αυτή η αντίθεση είναι κάτι που ωθεί τον μάγο στη θεοσύνη ενώ ταυτόχρονα προδιαγράφει και το τέλος του. Διότι αυτό θέλει να κάνει: να ξεφύγει από την ειμαρμένη, ενώ η τελική του μοίρα είναι χειρότερη από τον θάνατο που ήθελε να αποφύγει.

Θα συμφωνήσω 100% με την Βιβή - δεν χρειαζόταν να γράψεις την ιστορία μονο-μπλοκ. Το μόνο που κάνει είναι να την μειώνει αντί να την ανεβάζει. Δεν χαλάει το περιεχόμενο, εννοείται, αλλά την άνεση ανάγνωσης. Είναι μια καλλιτεχνική επιλογή, απλά όχι η καλύτερη δυνατή.

Η ιστορία σου μου άρεσε και ο τρόπος γραφής σου είναι πυκνός και γεμάτος, πράγμα που εκτιμώ. Επίσης, γουστάρω τα θέματα με τα οποία καταπιάνεσαι. Μπράβο σου γι' αυτό.

Εύχομαι επιτυχία σε κάθε κείμενο που γράφεις!

• Thanks 1

Spoiler

Νομίζω δεν έχω κάτι ουσιαστικό να πω για αυτή την ιστορία. Φοβερά καλογραμμένο, μου άρεσε πολύ (χμ, το μόνο θέμα μου -τώρα που το σκέφτομαι πάλι- είναι, ίσως, η αφέλεια που επιδεικνύει ο μάγος στα θέλω του, αλλά θα μου πεις αν σκεφτόταν πιο κατασταλαγμένα  δεν θα είχες ιστορία. Δεκτό, λοιπόν.)

• Thanks 1

Έχεις ένα πολύ ιδιαίτερο προσωπικό στυλ γραψίματος που κάνει τις ιστορίες σου να ξεχωρίζουν ότι είναι δικές σου.  Έτσι κι εδώ υπάρχει η υπογραφή σου. Καλογραμμένο διήγημα που σε βάζει να σκεφτείς. Μου άρεσε. Θα συμφωνήσω με τα άλλα παιδιά όσον αφορά τη μικρή δυσκολία ανάγνωσης λόγω της μονοκόμματης μορφής. Καλή επιτυχία Αρίστο!

Edited by gismofbi
  • Thanks 1

Spoiler

Αρίστο, μπράβο σου. Καταφέρνεις και φτιάχνεις μια άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία φαντασίας, με εξαιρετική γραφή - σε έχω επαινέσει ξανά για το πόσο μου αρέσει. Και κάνεις ένα βήμα παρά πάνω ότι πλέκεις αριστοτεχνικά μέσα σε αυτή ουσιαστικά φιλοσοφικά ερωτήματα και αυτό δεν είναι απλό, είναι συγγραφική μαγκιά.

Σε αυτό που λέει  ο @Nick V., δεν ξέρω αν μπορείς να το πεις αφέλεια του μάγου ή αλαζονεία του ή ίσως και απόγνωση (μπορεί να έχει διάφορες αναγνώσεις η στάση του).

• Thanks 1

Αρίστος, καλή επιτυχία!

Spoiler

Καλοί αληθοφανείς διάλογοι και ωραίες περιγραφές. Αρκετά ενδιαφέρον βρήκα τον διάλογο του μάγου με τον δαίμονα στο τέλος.

Ίσως, χρειάζονταν χώρισμα οι παράγραφοι για να μην φαίνεται το κείμενο πυκνό (μονοκόμματο).

• Thanks 1

Spoiler

Πλοκή. Επίσης μια δυνατή ιστορία. Ή, σωστότερα, επίσης μια δυνατή ιστορία σου. Θα ήθελα ίσως μερικές σειρές, μισή παράγραφο ακόμη στο τέλος όπου θα περιγράφεται η μοναχική κατάληξη του μάγου. Μου άρεσαν οι περιγραφές των τεχνουργημάτων που έχεις. Αν θέλω να γκρινιάξω θα παρατηρήσω ότι δεν άφηνες παραγράφους με συνέπεια να δείχνει το σώμα του κειμένου κάπως φορτωμένο. Αλλά πταίσμα ήταν αυτό, (πταισματάκι). Η ιστορία ήταν πολύ δυνατή.

Γλώσσα. Το δυνατό σου σημείο, κυρίως οι άμεσοι διάλογοι.

Χαρακτήρες. Όλα τα λεφτά το δαιμονάκι με το κέρατο στο μέτωπο. Αναρωτήθηκα αν το βάσανό της θα περάσει στον γέρο μάγο με αποτέλεσμα να ελευθερωθεί εκείνη από τη δαιμονική της μοίρα. Επειδή του λέει κάπου, το φορτίο μου είναι δικό σου, ή κάπως έτσι.

Διεκπεραίωση. Άριστη τεχνική και άριστη χρήση της εισαγωγής, Αρίστο μου. Σου πάει το fantasy. Και ο τρόμος. Και όταν τα συνδυάζεις, όπως έκανες εδώ, σου πάει ακόμη πιο πολύ.

Ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σου και καλή επιτυχία!

• Thanks 1