Jump to content

Νυχτερινή Άφιξη

Nienna

Recommended Posts

Νυχτερινή Άφιξη

Ήρθες·

μετά τα μεσάνυχτα

- κάπως έτσι δεν διατηρούν

τη φήμη τους τα φαντάσματα;

Ήρθες να δώσεις στις φλόγες υπόσταση

κι ελευθερία στα δάκρυα...

Δικαίωσες

κείνο το παράθυρο τ’ ανοιχτό

που έμπαζε κρύο αέρα κάθε χάραμα,

δικαίωσες και μένα που δεν τ’ αγγιζα

- εμένα που έκλεινα τ’ αυτιά

στης λογικής τις κραυγές.

------

Ιούνιος 2005

Edited by Nienna

Μια υπέροχη ωδή στην καρτερία και μια δικαίωση της υπομονής!

Αλλά και ένδειξη δύναμης και πίστη στην προσωπική δικαίωση χωρίς ίχνος ντροπής:

γιατί τελικά νικητής είναι εκείνος που έχει τη μεγαλοψυχία να συγχωρήσει και να μη θυμάται παρά την ομορφιά της συντροφικότητας! Κι αν ακόμη χάσει ξανά αυτό το οποίο καρτερούσε νιώθει την ολοκλήρωση της δυνατότητας επιλογής και την πλήρη απουσία του απωθημένου!

Εξαιρετικά όμορφο, όμορφα εξαιρετικό!

:thmbup:

Dream Theater - Wait For Sleep

Standing by the window

Eyes upon the moon

Hoping that the memory will leave her spirit soon

She shuts the doors and lights

And lays her body on the bed

Where images and words are running deep

She has too much pride to pull the sheets above her head

So quietly she lays and waits for sleep

She stares at the ceiling

And tries not to think

And pictures the chain

She's been trying to link again

But the feeling is gone

And water can't cover her memory

And ashes can't answer her pain

God give me the power to take breath from a breeze

And call life from a cold metal frame

In with the ashes

Or up with the smoke from the fire

With wings up in heaven

Or here, lying in bed

Palm of her hand to my head

Now and forever curled in my heart

And the heart of the world

Μόλις το διάβασα μου ήρθε στο νου αυτό το εξαίσιο τραγούδι*...

Επίσης η δεύτερη στροφή μου θύμισε πολύ τον εαυτό μου, γιατί μου αρέσει το βράδυ να κοιμάμαι με ανοιχτό το παράθυρο ακόμη και αν κρυώνω και η λογική μου ουρλιάζει μέσα στο κεφάλι μου να το κλείσω...

:) :blush:

Πολύ ωραίο!

[*αν δεν το έχεις ακούσει, φρόντισε να το βρεις κάπου! είναι πραγματικά ωραίο και ήρεμο τραγούδι με καταπληκτική μουσική. εκτός και να δεν σου αρέσουν καθόλου οι dream theater.]

Συμπαθητικό... Δίνει την αίσθηση ότι μέσα σε 10-12 στίχους περικλείει κάτι μεγάλο. Αλήθεια, αυτό που ήρθε φάντασμα είναι; Γενικά δεν είμαι άνθρωπος της υπομονής και δεν κάθισα να καταλάβω που κολλάει στο ποίημα η υπομονή, όπως λέει η Ίσιδα.

Σας ευχαριστώ παιδιά. Ίσιδα το έπιασες το νόημα ως συνήθως, βρε μήπως γράφω γυναικεία τελικά; :p King Volsung σ' ευχαριστώ πολύ, το ξέρω το τραγούδι, βέβαια, απλά δεν μου το θυμίζει, ο καθένας κάνει τους δικούς του συνειρμους. Illidan, είναι όντως συμπυκνωμένο. Δεν πίστευα πως θα έλεγα αυτό που ήθελα σε δύο στροφές, αλλά όταν τις κοίταξα διαπίστωσα πως θα ήταν περιττό να είναι μεγαλύτερο, πως άλλες χροιές συναισθημάτων που θέλω να βγάλω αυτές τις μέρες δεν χωρούν σε αυτό, χρειάζονται άλλα ποιήματα,.

Όμορφο γενικά και με νόημα.

Δυστηχώς, δεν μπορώ να πιάσω αμέσως τα νοήματα (για αυτό και αρέσκομαι σε πιο αυθόρμητα και άμεσα ποιήματα βλ. Μινιατούρες) και ίσως για αυτό με δυσκολεύουν αυτά τα ποιήματα, που πρέπει να γεμίσεις το κεφάλι σου με την κάθε λέξη, ώστε να αποκαλυφθεί το νόημά της και το νόημα μέσα στο ποιήμα.

Γενικά μ'αρέσει ως ποίημα, αν και κάτι δεν μου κάθεται καλά, όσον αφορά την δομή και την ροή του (μην πέσετε να με φάτε, δεσπηνήδες της Β.Π. (=Βιβλιοθίκη Ποίησης) που μήλησα έτσι για ένα ποίημα της Νιέννας! :D ).

Τώρα για τα νοήματα κλπ... για να πω γνώμη πρέπει να κάτσω να σκεφτώ πολύ, και χίλια συγγνώμη, αλλά με το βιβλίο Χημείας Κατεύθηνσης ανα χείρας, μου είναι δύσκολο... Ίσως κάποια άλλη μέρα να πω και για τα νοήματα, αν και γενικά δεν πιστεύω ότι αξίζει να περιμένεις πολύ για κάτι. (κάτι τέτοιο δεν λέει;....)

Αυτά....

Όμορφο γενικά και με νόημα.

Δυστηχώς, δεν μπορώ να πιάσω αμέσως τα νοήματα (για αυτό και αρέσκομαι σε πιο αυθόρμητα και άμεσα ποιήματα βλ. Μινιατούρες) και ίσως για αυτό με δυσκολεύουν αυτά τα ποιήματα, που πρέπει να γεμίσεις το κεφάλι σου με την κάθε λέξη, ώστε να αποκαλυφθεί το νόημά της και το νόημα μέσα στο ποιήμα.

Γενικά μ'αρέσει ως ποίημα, αν και κάτι δεν μου κάθεται καλά, όσον αφορά την δομή και την ροή του (μην πέσετε να με φάτε, δεσπηνήδες της Β.Π. (=Βιβλιοθίκη Ποίησης) που μήλησα έτσι για ένα ποίημα της Νιέννας!  :D ).

Τώρα για τα νοήματα κλπ... για να πω γνώμη πρέπει να κάτσω να σκεφτώ πολύ, και χίλια συγγνώμη, αλλά με το βιβλίο Χημείας Κατεύθηνσης ανα χείρας, μου είναι δύσκολο... Ίσως κάποια άλλη μέρα να πω και για τα νοήματα, αν και γενικά δεν πιστεύω ότι αξίζει να περιμένεις πολύ για κάτι. (κάτι τέτοιο δεν λέει;....)

Αυτά....

Στην πυρά! Στην πυρά!

:p :p :p

Κάτσε διάβασε βρε για τις πανελλήνιες και χ@#ε τα νοήματα τώρα! Γρήγορα!

Αυθόρμητο είναι κι αυτό, όλα τα δικά μου ανεξαρτήτως... μήκους, δεν το έμαθες ακόμα; :bangin: Δεν ξοδεύω πάνω από πέντε λεπτά, αυτό πήρε λιγότερο από τόσο.

• 1 month later...

As the ship that for a long time was travelling alone in the dark ocean misses its lighthouses beam of hope. As promise that was kept untold in the vastness of infinite painful time. Thus the ghosts appear back into existance materializing your hopes, dreams, desires and fears from within ther perfect veil of bright darkness under a moon that bleeds of desire.

Με μια λέξη ΥΠΕΡΟΧΟ!!!! Τόσο ερωτικό. Τόσο ποιητικό...Ο ερωτευμένος κι ο ποιητής έχουν κάτι κοινό: περιμένουν.Κι όταν έρχεται αυτό που περιμένουν μνημονεύουν τον κόπο και τα νυχτέρια που ξόδεψαν, ενεργοποιώντας του μυαλου και της καρδιάς τους κρατήρες....:worshippy:

Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια... Χαίρομαι που αυτά που γράφω αγγίζουν και άλλους που και αυτοί γράφουν και που αυτά που γράφουν με αγγίζουν!:)

Μου αρεσε! Well done!! Μου αφησε μια bittersweet γευση (αυτο για μενα σημαινει κατι καλο,ωραιο.Το σχετο sweet θα ηταν μελο),μια μελαγχολια μεσα απο την οποια αναδυεται η χαρα της δικαιωσης,της ικανοποιησης.

:thmbup:

• 1 month later...

Ορφέα... ευχαριστώ τόσο, τόσο πολύ!

Γοτθική πεταλουδίτσα ξέρω τι εννοείς με το γλυκόπικρο... και μένα αυτό με αγγίζει.

:)

Οντως .. να πραγματικα μια ομορφια που ολοι εχουμε ζησει λιγο πολυ...

Αναρωτιεμαι ομως... ποσο μπορει να περημενει κανεις;

ποσο μπορει να διαρκεσει ο ποθος για καποιον;

και ποσο θα πολλαπλασιαστει ο ποθος του μολις τελικα ξαναειναι μαζι ;;;

(μαλλον το τελευταιο αφηστετο..)

Τεσπα...

για μια φορα ακομα ... συγχαρητηρια !!!

Χίλια ευχαριστώ και πάλι.

Όσο για το πόσο μπορεί κανείς να περιμένει... Δεν ξέρω. Ξέρω όμως πως δεν μπορεί να περιμένει για πάντα, όχι αν είναι άνθρωπος... Όχι αν έχω καταλάβει καλά το για πάντα...

Το θέμα είναι από τα λεπτότερα και από τα πολυπλοκότερα.

Χίλια ευχαριστώ και πάλι.

Όσο για το πόσο μπορεί κανείς να περιμένει... Δεν ξέρω. Ξέρω όμως πως δεν μπορεί να περιμένει για πάντα, όχι αν είναι άνθρωπος... Όχι αν έχω καταλάβει καλά το για πάντα...

Το θέμα είναι από τα λεπτότερα και από τα πολυπλοκότερα.

Το για πάντα είναι πολύ λιγότερο από το ποτέ.Η προσμονή για κάποιον είναι πολύ πιο οδυνηρή από τη μοναξιά.Όμως αξία δεν έχει ο χρόνος ή η οδύνη,αλλά το όνειρο της συνάντησης μετατρεπόμενο σε μια οπτασία τόσο ονειρική όσο ένα φάντασμα που εισχωρεί στον κόσμο των συναισθημάτων σου μέσα από ένα ανοικτό παράθηρο του μυαλού και της καρδιάς σου.Μήπως τελικά η αγάπη είναι τόσο άυλη όσο το κάθε όνειρο;Μήπως στο σκοτάδι της νύκτας τα φαντάσματα που συναντάμε δεν είναι τίποτα άλλο από σακατεμένους έρωτες;Τέλος μήπως η προσμονή για κάποιον σε κρατάει ζωντανό για πάντα; :bag:

Edited by KUBRICK

Η προσμονή για κάποιον, για κάτι, για τις απαντήσεις...

-----

Σ'ευχαριστώ για το σχόλιό σου.

Η αλήθεια είναι ότι ψιλοβαριόμουν να απαντήσω. Αλλά βρήκα το παρακάτω post και,επίσης, αυτό είναι το 200ο μου (ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΙΑ Ο ΛΕΤΣΟΣ RANGER!)

;Τέλος μήπως η προσμονή για κάποιον σε κρατάει ζωντανό  για πάντα; :bag:

Όσο και να βγάζει αυτή η πρόταση σε undead και άλλα χιουμοριστικά, έχει μια μεγάλη αλήθεια: μήπως το να κρατάς μέσα σου αυτό το "παραμύθι" (προσέξτε τα εισαγωγικά) σε πείθει ότι είσαι ένας "φυσιολογικός άνθρωπος" καμιά φορά; Ότι έχεις συναισθήματα όπως κι οι άλλοι; Μήπως το έχουμε ανάγκη για να νιώσουμε ότι έχει κάποιο νόημα η ζωή μας; Φυσικά δεν υποστηρίζω μια απλή απάντηση "Ναι", αλλά και ένα σκέτο "Όχι" κρύβει την αλήθεια.

"I want my blood to burn, to understand the wrath

but I can hate no one, to rage there is no path

I’d like my heart to beat, to understand the love

willing to live again, what me to madness drove"

τέλος πάντων