Jump to content

Ποιος είναι ο γιος μου;

Recommended Posts

Η δεύτερη μου ιστορία είναι εδώ! Αυτήν την φορά είναι περισσότερο μια μελέτη, μια εισαγωγή, ίσως το πρώτο κεφάλαιο από μια ιδέα που έχω.

Θα χαρώ να ακούσω τα σχόλια σας.

Όνομα Συγγραφέα: Yiannis Miliatis
Βία; Όχι
Σεξ; Όχι
Αριθμός Λέξεων: 1800
Αυτοτελής; Ναι

Ποιοςείναιογιοςμου.pdf

Edited by Yiannis
  • Like 2
  • Thanks 1

Spoiler

Διαβάζεται ευχάριστα.

Ο χαρακτήρας της μητέρας ίσως να ήθελε λίγο περισσότερη ανάπτυξη (π.χ. αν δεν υπήρχε καθόλου στο κείμενο ίσως να μην άλλαζαν και πολλά στην ιστορία.)

"...δεν θα μπορούσα να ηγηθώ και να επικρατήσουμε."

Δεν ξέρω αν θες πράγματι να αναπτύξεις την ιδέα σου σε κάτι μεγαλύτερο, αλλά αυτή η φράση πετάει κάπως τον αναγνώστη εκτός (εμένα δηλαδή με πέταξε) αφού του λες τι περίπου θα γίνει (το ίδιο πάνω-κάτω κανείς και με τον χαρακτήρα του Αλέξανδρου όπου φαίνεται να έχει πολλά θετικά μαζεμένα.)

Τίτλος: γιατί όχι "ποιός είναι ο γιός μας;"

• Like 1

9 hours ago, Nick V. said:
  Hide contents

Διαβάζεται ευχάριστα.

Ο χαρακτήρας της μητέρας ίσως να ήθελε λίγο περισσότερη ανάπτυξη (π.χ. αν δεν υπήρχε καθόλου στο κείμενο ίσως να μην άλλαζαν και πολλά στην ιστορία.)

"...δεν θα μπορούσα να ηγηθώ και να επικρατήσουμε."

Δεν ξέρω αν θες πράγματι να αναπτύξεις την ιδέα σου σε κάτι μεγαλύτερο, αλλά αυτή η φράση πετάει κάπως τον αναγνώστη εκτός (εμένα δηλαδή με πέταξε) αφού του λες τι περίπου θα γίνει (το ίδιο πάνω-κάτω κανείς και με τον χαρακτήρα του Αλέξανδρου όπου φαίνεται να έχει πολλά θετικά μαζεμένα.)

Τίτλος: γιατί όχι "ποιός είναι ο γιός μας;"

Ευχαριστώ πολύ! Πολύ εύστοχες παρατηρήσεις, θα τις δουλέψω στο κείμενο! 

• Like 1

@Yiannis θεωρώ πολύ ενδιαφέρουσα και ευφάνταστη την ιστορία σου. Σίγουρα μοιάζει για κάτι εισαγωγικό, παρά για κάτι αυτοτελές. Αλλιώς θεωρώ το τέλος κάπως "βεβιασμένο", κάπως πρόχειρο. Επίσης θα μπορούσε να βελτιωθεί λίγο εκφραστικά (πχ. να έχει πιο πολύ  showing από telling" (εκφράσεις, αισθήσεις, αισθήματα, πιο πολύ από περιγραφές) για να ξεφύγει από το κοινότοπο

(έτσι, χάρη λόγου: "οι πατάτες που τους έκαναν τα σάλια να τρέχουν" "τα γουρλωμένα μάτια, των γονιών, το πιρούνι που έμεινε να αιωρείται  στην τάδε ατάκα του γιου")

• Like 1

On 3/30/2023 at 9:40 PM, Kriton said:

@Yiannis θεωρώ πολύ ενδιαφέρουσα και ευφάνταστη την ιστορία σου. Σίγουρα μοιάζει για κάτι εισαγωγικό, παρά για κάτι αυτοτελές. Αλλιώς θεωρώ το τέλος κάπως "βεβιασμένο", κάπως πρόχειρο. Επίσης θα μπορούσε να βελτιωθεί λίγο εκφραστικά (πχ. να έχει πιο πολύ  showing από telling" (εκφράσεις, αισθήσεις, αισθήματα, πιο πολύ από περιγραφές) για να ξεφύγει από το κοινότοπο

(έτσι, χάρη λόγου: "οι πατάτες που τους έκαναν τα σάλια να τρέχουν" "τα γουρλωμένα μάτια, των γονιών, το πιρούνι που έμεινε να αιωρείται  στην τάδε ατάκα του γιου")

Σωστά, είναι λίγο βεβιασμένο. Δεν έκανα παρά ελάχιστες διορφθώσεις. Έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και το showing don't tell είναι κάτι που σίγουρα μπορώ να το βελτιώσω. Ευχαριστώ πολύ!