Jump to content

Μάθιου Κουίρκ (Matthew Quirk)


BladeRunner
 Share

Recommended Posts

1927951917_MATTHEWQUIRK.jpg.3aee7bbd5ed2e49fd799f0784d121b85.jpg

Ο Μάθιου Κουίρκ σπούδασε Ιστορία και Λογοτεχνία στο Harvard και στη συνέχεια εργάστηκε επί πέντε χρόνια στο περιοδικό The Atlantic, όπου έγραψε για μια σειρά από θέματα, όπως το λαθρεμπόριο του οπίου, οι διεθνείς συμμορίες κ.λπ. Έγινε γνωστός με το πρώτο του μυθιστόρημα The 500, με το οποίο ήταν υποψήφιος για το βραβείο Edgar και τιμήθηκε με τα βραβεία International Thriller Writers, Strand Critics και Black Ribbon για καλύτερο πρώτο μυθιστόρημα. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες. Το "Νυχτερινός πράκτορας", το πρώτο του βιβλίο που μεταφράστηκε στα ελληνικά, διασκευάστηκε σε σειρά που προβάλλεται από το Netflix.

Δείτε τα βιβλία και διαβάστε κριτικές γι' αυτά, στο Goodreads.

Βιβλία του συγγραφέα που κυκλοφορούν στα ελληνικά:

1. The Night Agent - Νυχτερινός πράκτορας (Μεταίχμιο, 2020)
2. Hour of the Assassin - Η ώρα του εκτελεστή (Μεταίχμιο, 2023)

Link to comment
Share on other sites

2129378886_.jpg.22322560d400910b108bce035c2de0a4.jpg

Η ώρα του εκτελεστή

Αν και εδώ και δυόμιση χρόνια έχω στη συλλογή μου το "Νυχτερινός πράκτορας", το πρώτο βιβλίο του συγγραφέα που μεταφράστηκε στα ελληνικά και που αποτελεί τη βάση για την ομότιτλη σειρά του Netflix, η πρώτη μου επαφή με το έργο του έμελλε να είναι το "Η ώρα του εκτελεστή", που κυκλοφόρησε στη χώρα μας πριν καμιά δεκαριά μέρες. Λοιπόν, αν μη τι άλλο μιλάμε για ένα άκρως εθιστικό, ψυχαγωγικό και ευκολοδιάβαστο περιπετειώδες θρίλερ, η δράση του οποίου διαδραματίζεται μέσα σε λίγες μέρες και δεν σταματάει σχεδόν καθόλου, με την ατμόσφαιρα να είναι ωραία και τεταμένη. Βέβαια η πλοκή δεν μου φάνηκε ιδιαίτερα σύνθετη, μάλλον απλή θα την έλεγα, δυστυχώς χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις ή ανατροπές, ενώ και οι χαρακτήρες μου φάνηκαν αρκετά μονοδιάστατοι. Γενικά, ενώ πέρασα καλά και ο συγγραφέας κατάφερε να με κρατήσει μέχρι το τέλος και να με κάνει να διαβάσω το βιβλίο σχεδόν μονορούφι (βοηθάνε και τα κάτι παραπάνω από εκατό μικρά κεφάλαια, που είναι σαν να σου λένε διάβασε ακόμα ένα, κι άλλο ένα, κι άλλο ένα...), δεν μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα, ούτε ότι θα θυμάμαι το βιβλίο για πολύ καιρό. Σίγουρα υπάρχουν πιο σύνθετα, πιο πολυδιάστατα και πιο συναρπαστικά θρίλερ εκεί έξω. Καλό, λοιπόν, αλλά μέχρι εκεί. Το τέταρτο αστεράκι το παίρνει την τελευταία στιγμή, μιας και είμαι στις καλές μου.

7.5/10

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..