Jump to content

Αμάλγαμα

Αρίστος

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Αρίστος Κουλούρης
Είδος: Contest
Βία; Όχι
Σεξ; Όχι
Αριθμός Λέξεων: 400
Αυτοτελής; Ναι
Σχόλια: Εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία των αδερφών Ronnie και Donnie Galyon (1951 - 2020). Συμμετοχή μου στον διαγωνισμό διηγήματος του ΙΑΝΟΥ με θέμα "Δύο" (όριο λέξεων 400)

Αμάλγαμα contest.pdf

• Like 2

Καταρχάς να σου ευχηθώ καλή επιτυχία.
Θα αφήσω ένα σχόλιο, καλοπροαίρετο πάντα, με κάποιες σκέψεις που μου ήρθαν ενώ διάβαζα το κείμενο σου.

Spoiler

Στη δική μου ανάγνωση εντόπισα τρία προβλήματα (που μπορεί να μην είναι καθόλου προβλήματα, βέβαια, και απλά να είναι κάτι που δεν κατάλαβα εγώ.):

Η αρχή σου, οι 4-5 πρώτες προτάσεις, μού φάνηκαν λίγο μπερδεμένες (σε βαθμό που έκανα copy-paste για να τις διορθώσω.)

Το δεύτερο είναι τα πολλά ονόματα. Όποιος δεν γνωρίζει την ιστορία (έστω τα βασικά πρόσωπα) θα αρχίσει να ψάχνεται (ο μέσος και προς τα κάτω αναγνώστης, δηλαδή. Όπως ο υποφαινόμενος. Το αποτέλεσμα ήταν ότι χρειάστηκα δεύτερη ανάγνωση. Αυτό δεν είναι και πολύ καλό να συμβαίνει, ειδικά σε ένα κείμενο 400ων λέξεων. Σε κάτι πολύ δύσκολο, δηλαδή, για έναν συγγραφέα, αλλά πολύ εύκολο για έναν αναγνώστη.)

Το τρίτο πρόβλημα είναι ότι στην πρώτη παράγραφο δεν ήξερα πού να εστιάσω. Σ’ αυτόν που αφηγείται (και που άργησα να τον καταλάβω); Στον πατέρα; (παρεμπιπτόντως,  γράφεις: “όταν τον παράτησε η γυναίκα του”, εννοείς τη μητέρα τους; Αν ναι, τότε νομίζω ότι έπρεπε να το γράψεις κάπως διαφορετικά.)

Γενικότερα, νομίζω ότι έδωσες πολύ πληροφορία που μου φάνηκε κάπως αχρείαστη για 400 λέξεις. Αν είχες κινηθεί λίγο πιο απλά στο ενδιάμεσο, ίσως το τέλος που έδωσες να ήταν πολύ πιο δυνατό.

Ο τίτλος καλός, αλλά δεν εντυπωσιάζει. 

Σου εύχομαι και πάλι καλή επιτυχία!

Edited by Nick V.
  • Like 1
  • Thanks 1