Roubiliana Posted April 18, 2023 Share Posted April 18, 2023 (edited) Συγγραφέας Κανάρη Βιβή Σεξ υπονοείται Βία ναι (κακοποίηση γυναικών) λέξεις : περίπου 1600 Σχόλια: Για τον 58ο Διαγωνισμό Σύντομης Ιστορίας με θέμα "Εκδίκηση" Τι θυμάσαι από την Τροία.docx Edited April 18, 2023 by Ghost Προστέθηκε link που παραπέμπει στο Event του διαγωνισμού. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted May 10, 2023 Share Posted May 10, 2023 (edited) Γεια σου Βιβή! Spoiler Χαρακτήρες: Ναι, μια χαρά. Σε πείθουν και για την εποχή, όπως άλλωστε και οι διάλογοι και η γλώσσα. Πλοκή: Εδώ βρίσκονται οι όποιες ενστάσεις που ήδη έχω μισοπεί: Πρώτον, διαισθάνεται κανείς πως φταίει ο λυράρης/ βάρδος για την όλη ζημιά. Το πώς το μυρίστηκε ακριβώς ο Οδυσσέας ότι φταίει αυτός θέλει περισσότερη δουλειά. Δεύτερον, προσωπικά θα ήθελα περισσότερη δουλειά στο κομμάτι της εκδίκησης. Δηλαδή, έκανε μάγια, αλλά ίσως μπορούσες να περιγράψεις λίγο περισσότερο πώς ακριβώς τα έκανε και επίσης πώς ακριβώς τα έλυσε. Έδειξε λίγο διεκπεραιωτικό αυτό το κομμάτι. Τρίτον, πώς πείστηκε να λύσει τα μάγια; Προσωπικά δεν ένιωσα να έχει μετανιώσει, ή να μην έχει μετανιώσει (ο Οδυσσέας). Δεν ένιωσα καμία ουσιαστική μετάβαση στην ψυχολογία του ήρωά σου. Εκείνο που εννοώ είναι ότι ο Αινείας προφανώς έχει πολύ μένος με τον Οδυσσέα. Πολύ όμως και με το δίκιο του. Πρέπει κάπως πιο κλιμακωτά, ή κάπως πιο δύσκολα, ή κάπως πιο αργά να πειστεί ότι όντως ο γέρος είχε μετανιώσει. Δεν νομίζω να χτίστηκε τόσο επαρκώς από την αρχή αυτό. Είναι σαν να βιάστηκες να το τελειώσεις δηλαδή. Διεκπεραίωση: Ναι, όσα σου είπα. Βέβαια σαν ιστορία εκδίκησης στέκει και με το παραπάνω. Σχόλια: Η Βρυσηίδα δεν ήταν το μήλον της έριδος μεταξύ Αχιλλέα και Αγαμέμνονα; Όχι η Χρυσηίδα, νομίζω, αν και ανακατεύεται κάπου και αυτή. Καλά, πταίσμα, θα μου πεις. Η γενικότερη ιδέα σου όμως ήταν πολύ καλή. Καλή επιτυχία στο διαγωνισμό και ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου! Edited May 11, 2023 by Ιρμάντα 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick V. Posted May 12, 2023 Share Posted May 12, 2023 Spoiler Συνολικά, νομίζω ότι είναι ένα από τα πιο δυνατά σου κείμενα (από όσα δικά σου έχω διαβάσει). Ίσως να ήθελα τα λόγια της Πυθίας λίγο πιο διφορούμενα. Σε κάποια σημεία ήθελε ένα χτενισματάκι ακόμα (προσωπικά πάντως τα προσπέρασα γιατί γούσταρα αυτό που διάβαζα). Μπράβο Βιβή. Καλή επιτυχία! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gismofbi Posted May 22, 2023 Share Posted May 22, 2023 Καλή επιτυχία! Spoiler Η Οδύσσεια είναι η αγαπημένη μου ιστορία έβερ, οπότε με έπιασες από τα μαλλιά. Ήταν ωραία ιστορία, λυρική, όμορφη και καλογραμμένη. Αφήνεις μόνο κάποια κενά τα οποία ανέφερε η Ειρήνη όπως το πως και το γιατί ο Αινείας κάνει μάγια στον Οδυσσέα, πως αυτός τον κατάλαβε και γιατί τα έσπασε. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kriton Posted May 23, 2023 Share Posted May 23, 2023 @Roubiliana καλή σου επιτυχία. Spoiler Μου άρεσε η ιδέα και η υλοποίηση. Γράφεις όμορφα, όμως για κάποιο λόγο μου αρέσει πιο πολύ το γράψιμό σου όταν έχει αυτό το ακραιφνές χιουμοριστικό - νομίζω ότι είναι το στιλ που σου πηγαίνει περισσότερο (δεν το λέω για να υποβαθμίσω ετούτο - αλίμονο, άσε που είναι θέμα προσωπικού γούστου). Θα συμφωνήσω σχετικά με τα κενά(-κια) στην πλοκή. Μεγαλύτερο μείον είναι κατά τη γνώμη μου ότι εύκολα προβλέπει κανείς την πηγή των δεινών του Οδυσσέα - δηλαδή κάπου θα ήθελα πιο έντονο το στοιχείο της έκπληξης. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CountJorge Posted May 28, 2023 Share Posted May 28, 2023 Καλή επιτυχία Βιβή! Spoiler Λοιπόν, ωραίο το κείμενο, καλογραμμένο και με πολύ ζωντανή σκηνοθεσία (ήταν λες και άκουγα τα κύμματα και αισθανόμουν τον θαλασσινό αέρα). Ο τρόπος που το δομείς με την επανάληψη της ερώτησης του τίτλου και τις αλλεπάλληλες απαντήσεις του Οδυσσέα είναι πολύ έξυπνος. Απο εκεί και πέρα θα πω και εγώ ότι κατάλαβα ίσως ήδη απο την δεύτερη ερώτηση και μετά ότι ο λυράρης έχει κάνει τα μάγια. Δεν ξέρω αν με "χάλασε" ακριβώς αλλά στέρησε λίγο απο την έκπλήξη. Θα ήθελα στο τέλος ο ίδιος να δώσει μια εξήγηση του πώς κατάφερε να βρεθεί στην Ιθάκη και πως έκανε τα μάγια. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WILLIAM Posted June 6, 2023 Share Posted June 6, 2023 Ωραία ιστοριούλα αλλά έχεις κάνει λίγο μαντάρα τη μυθολογία. Όταν οι Αχαιοί αναγκάστηκαν να δώσουν πίσω τη Χρησιίδα για να μην είναι ριγμένος ο Αγαμέμνωνας απαίτησε την Βρησιίδα και έτσι μάλωσε με τον Αχιλλέα. Η Κίρκη δεν κόστισε συντρόφους στον Οδυσσέα ένας σκοτώνεται μόνο πέφτοντας από το δώμα πριν φύγουν για τον κάτω κόσμο και μάλιστα δεν το έχουν αντιληφθεί ως που συναντούν το πνεύμα του. Μπέρδεψες την Ναυσικά με την Καλυψώ. Η Κλυταιμνήστρα δολοφόνησε τον Αγαμέμνονα για την Ιφιγένεια και δευτέρως για να μείνει με τον γκόμενό της αλλά αυτό μιας και είναι φήμες δε στο χρεώνουμε. Ο Αινείας δεν πρέπει να είχε μένος για τους Αχαιούς, αν μη τι άλλο τον σεβάστηκαν επειδή κουβαλούσε τον Αγχίση και τον άφησαν να βγει από την πόλη. Ένας γιος του Πριάμου θα ήταν μια πιο καλή επιλογή. Με ένα μικρό ρεκτιφιέ για αυτά τα θεματάκια θα είναι μια χαρά θριλεράκι η ιστορία. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts