Nick V. Posted April 19, 2023 Share Posted April 19, 2023 Όνομα Συγγραφέα: Nick V. Είδος: λίγο από gothic, noir και magic realism Βία; μπόλικη Σεξ; μάλλον όχι Αριθμός Λέξεων: 1.940 Αυτοτελής; Ναι Σχόλια: Για τον 58ο Διαγωνισμό Σύντομης Ιστορίας με θέμα "Εκδίκηση" Ανέκφραστη Ομορφιά.pdf 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted May 10, 2023 Share Posted May 10, 2023 (edited) Καλησπέρα (καλημέρα ίσως, αναλόγως πότε το δεις...) Spoiler Πάρα πολύ καλογραμμένο, πάρα πολύ ποιητικό. Μεγάλη ένσταση, μοναδική κιόλας αλλά μεγάλη, το ελαφρώς μονοδιάστατο του πράγματος. Πώς και γιατί κατέληξε όπως κατέληξε η κοπέλα; Αν ήταν πιο αναμενόμενο να καεί στον ήλιο, πέτρωσε απλώς και μόνο επειδή είχε πονέσει πολύ, επειδή δεν ήθελε να τον αφήσει; Ή για κάποιον άλλο λόγο; Ουσιαστικά παρακολουθούμε την ιστορία μέσα από τα μάτια της διαρκώς τόσο έντονα που είναι δύσκολο να τη δούμε μετά να πετρώνει. Αλλάζει και η ΟΓ αρκετά απότομα κατά τη γνώμη μου. Η ιστορία σου μοιάζει με μια στιγμή, απλωμένη υπερβολικά πολύ στο χρόνο. Είναι πολύ όμορφα γραμμένη αλλά δείχνει μονοδιάστατος ο τρόπος αφήγησης. Πολλές λεπτομέρειες, πολλή ποίηση, ήθελε κάτι για να μεστώσει και νομίζω πως το κάτι αυτό θα ήταν ίσως περισσότερα συμβάντα. Περισσότερες διαβαθμίσεις στα γεγονότα. Είναι αυτό που λέγαμε παλιότερα, ήθελα να γίνονται περισσότερα πράγματα. Α, και λίγο καλύτερη μετάβαση στην τελική σκηνή του πετρώματος. Αλήθεια, πώς θα μπορούσε να είναι αν δεν άλλαζες ΟΓ; Αν δηλαδή με κάποιον τρόπο μας περιέγραφε το ίδιο το άγαλμα τον εαυτό του. Στέκεις βέβαια άριστα μέσα στο θέμα του διαγωνισμού. Και ακριβώς επειδή παρακολουθείς τόσο ακατάπαυστα την ηρωίδα σου, αυτήν τουλάχιστον την έχεις φτιάξει πολύ άρτια. Μα είναι σαν να μην υπάρχει και κανείς άλλος στη σκηνή. Όλα τα υπόλοιπα "παίζουν" μέσα από τα μάτια της. Μοιάζει μονόλογος, οπότε δείχνει ακόμη πιο περίεργη η αλλαγή ΟΓ στο τέλος. Καλή επιτυχία στο διαγωνισμό και ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου! Edited May 10, 2023 by Ιρμάντα 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kriton Posted May 11, 2023 Share Posted May 11, 2023 @Nick V. καλή σου επιτυχία Spoiler 🤔 Πλοκή 🤔 ☐ Μέτρια 👅 Γλώσσα 👅 ☑ Εξαιρετική 👥 Χαρακτήρες 👥 ☐ Πολύ καλοί 💬 Διάλογοι 💬 ☐ Πολύ καλοί Τι είναι αυτό που σας άρεσε στην ιστορία; - Θεωρώ εξαιρετική την ποιητική γλώσσα την οποία τη χειρίζεσαι με υπέροχο τρόπο - Ταύτιση με την ηρωίδα, πολύ καλή ανάπτυξή της Τι είναι αυτό που δεν σας άρεσε στην ιστορία; - Σε κάποια σημεία μοιάζει σαν να μην τσουλάει, σαν να μην έχει εξέλιξη η ιστορία. Επίσης κάπου έχανα τον ειρμό και το τι συνέβαινε / συνέβη. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roubiliana Posted May 13, 2023 Share Posted May 13, 2023 Καλή επιτυχία Νίκο! Spoiler Ενα ποίημα, από τον τίτλο ως τη τελευταία γραμμή. Πολύ ατμοσφαιρικό με μια ονειρική αύρα. Ηθικό δίδαγμα, πριν σκοτώσεις, προσεξε ποι@ ειναι ο/η γκόμενος/α του θύματος. Αν ψαξω πολυ να βρω αρνητικο, πριν καταλαβω πως η γυναικα ηταν υπερφυσικο ον, ειχα μπερδευτει καπως. Ισως καποια νυξη νωριτερα. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
John Ernst Posted May 16, 2023 Share Posted May 16, 2023 (edited) η ανάγνωση κύλησε σαν ρυάκι, δεν κούρασε πουθενά, δε σκόνταψε ούτε σε ένα σημείο και ταυτόχρονα είχε τόση λυρικότητα μαζί με ένταση. Εικόνες βγήκαν έντονες, προσεγμένη κάθε λεπτομέρεια. Θεωρώ ότι αν μου έλεγαν ποιο το ζητούμενο της συγκεκριμένης άσκησης, θα έλεγα αυτό το κείμενο. καλή επιτυχία! Edited May 16, 2023 by John Ernst 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gismofbi Posted May 22, 2023 Share Posted May 22, 2023 Καλή επιτυχία! Spoiler Όντως έμοιαζε με μεγάλο ποίημα το κείμενό σου. Είχε ωραίες εικόνες και έβγαζε συναίσθημα. Ήταν σαν ονειρικό παραλήρημα, δεν ξέρω πως αλλιώς να το εκφράσω. Συμφωνώ με τη Βιβή ότι το φάντασυ στοιχείο ήταν προτιμότερο να δοθεί με κάποιον τρόπο νωρίτερα στο κείμενο. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CountJorge Posted May 23, 2023 Share Posted May 23, 2023 Καλή επιτυχία! Spoiler Πολύ δυνατές εικόνες και άψογος χειρισμός του λόγου. Μου άρεσε πολύ η έναρξη και το πως το κείμενο σε "παίρνει απο τα μούτρα". Άρχικα μου "ξίνισε" κάπως η πολύ λυρικότητα στον λόγο της πρωταγωνίστριας αλλά όταν κατάλαβα εν συνέχεια, την φύση της, μου κούμπωσε ωραία. Εξαιρετικό, μπράβο! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts