Jump to content

Η εκδίκηση των απελπισμένων

John Ernst

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Νίκος Φερεντίνος
Είδος: φαντασία
Βία; ναι
Σεξ; όχι
Αριθμός Λέξεων: 2214
Αυτοτελής; Ναι
Σχόλια: Για τον 58ο Διαγωνισμό Σύντομης Ιστορίας με θέμα "Εκδίκηση"

Αρχείο:
Η εκδίκηση των απελπισμένων.pdfΗ εκδίκηση των απελπισμένων.odt

Edited by Ghost
Προστέθηκε link που παραπέμπει στο Event του διαγωνισμού.
  • Like 4

• Φάντασμα locked this topic
  • Φάντασμα unlocked this topic

Γεια σου φίλε Νίκο

Spoiler

Δυο θέματα: πρώτον, δεν αγαπώ τα ζόμπι. Τα βρίσκω παράλογα σαν ύπαρξη. Δαγκώνεις έναν ζωντανό επειδή θέλεις να τραφείς και μετά γίνεται και εκείνος ζόμπι που θα δαγκώσει κάποιον άλλο για να τραφεί και θα γίνει και αυτός ο κάποιος άλλος ζόμπι και στο τέλος δεν θα υπάρχει ζωντανός για να δαγκωθεί. Νομίζω έτσι έχει η βασική ιδέα των ζόμπι. Δεν έχει τέρμα η λαγουδότρυπα, δηλαδή.

Εσύ όμως κατάφερες κάτι πολύ αξιόλογο εδώ: ενώ δεν μου αρέσουν τα ζόμπι, συμπάθησα τον ήρωά σου. Μου άρεσε που ενώ δείχνει άμυαλος ωστόσο διατηρεί μία υποτυπώδη λογική που μας επιτρέπει να παρακολουθήσουμε την ιστορία μέσα από τα μάτια του. Εκεί που με έχασες κάπως είναι στο θέμα της εκδίκησης. Δύο θέματα, έγραψα στην αρχή. Το δεύτερο είναι αυτό. Δεν μιλάμε για εκδίκηση, νομίζω είναι σχεδόν προσχηματική η χρήση της λέξης που κάνεις. Είναι άμυαλα ζόμπι ενώ η εκδίκηση πρέπει να είναι (στο μυαλό μου τουλάχιστον) κάτι πιο οργανωμένο. Εδώ έχουμε περισσότερο θέμα επιβίωσης. Πηγαίνουν να φάνε, αυτή την αίσθηση μου δημιουργούν. Όχι ακριβώς να εκδικηθούν. Ή πηγαίνουν να καταστέψουν τον εχθρό τους πάλι με γνώμονα την επιβίωσή τους, όχι κάποια τμωρία ή εκδίκηση. Αυτή την εντύπωση μου δημιουργεί το κείμενο δηλαδή.

Κατά τα άλλα είναι πολύ καλογραμμένο, με σωστούς χρόνους, σωστή οικονομία. Και περιέγραψες όμορφα ότι αυτός βρήκε την οικογένειά του αλλά ούτε το γνωρίζει ακριβώς, ούτε μπορεί να τους αφήσει. Ο ήρωας είναι οριακά συνειδητός. Είναι κτήνος με αναμνήσεις ανθρώπου. Αυτό μου φάνηκε πετυχημένο.

Καλή επιτυχία στον διαγωνισμό και ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου!

Edited by Ιρμάντα
  • Thanks 1

@John Ernst καλή επιτυχία

Spoiler

🤔 Πλοκή 🤔
☐ Μέτρια

👅 Γλώσσα 👅
☐ Πολύ καλή

👥 Χαρακτήρες 👥

☑ Εξαιρετικοί

Τι είναι αυτό που σας άρεσε στην ιστορία;

• - Εξαιρετικά πρωτότυπο το πως δομείς τον ήρωά σου και αν και ζόμπι είναι πολύ ολοκληρωμένος και μπορεί κανείς να ταυτιστεί.
  • - Καλή χρήση  της γλώσσας

Τι είναι αυτό που δεν σας άρεσε στην ιστορία;

• - Θεωρώ πως είναι εκτός θέματος.
  • - Η πλοκή είναι ένα ατέλειωτο μακελειό  σαν να βλέπεις βιτεοπαιχνίδι. Θα την ήθελα πιο σύνθετη, πιο ολοκληρωμένη.

• Thanks 1

Spoiler

Πολύ ωραία γραφή και ενδιαφέρουσα ιδέα. Να πω ότι εμένα μου αρέσουν (και) οι ιστορίες με ζόμπι. Βγάζουν μια αλληγορικά διαστροφική αλήθεια (του τρόπου που λειτουργεί η ανθρώπινη φύση) που τη γουστάρω πολύ. Ο τρόπος που επέλεξες να στήσεις τον κεντρικό σου χαρακτήρα, πάνω σ' αυτό, μου άρεσε ιδιαίτερα (το γεγονός δηλαδή ότι κάπου βαθιά μέσα του αντιστέκεται σ' αυτή τη διαστροφική αλήθεια και έχει ένα υγιές κίνητρο για να προσπαθήσει -έστω και διαισθητικά- να παραμείνει άνθρωπος, παρ' όλα τα "κουλά" που συμβαίνουν γύρω του). Το θέμα υπονοείται περισσότερο, ίσως να το ήθελα λίγο πιο ξεκάθαρο αλλά δεν με ενόχλησε ιδιαίτερα. Χάρηκα περισσότερο που επανήλθες με ένα ωραίο κείμενο και ιστορία (γιατί με είχες αγχώσει αρκετά με το κείμενο που κατέβασες στο write off.)

Καλή επιτυχία!

• Haha 1

Καλή επιτυχία Νίκο!

Spoiler

Δεν έχω λόγια, ήταν φανταστικό. Πραγματικα μία δυνατή επιστροφή. Μία αρρωστημένη ιστορία αγάπης, με την καλή έννοια το λέω. Λάτρεψα τη στιγμή που μπήκαν μέσα στο κτίριο .Το μόνο αρνητικό που το βρήκα ηταν ο τιτλος.  Βαρετός και κλισε για ένα τόσο δυνατό διήγημα. 

• Thanks 1

• 2 weeks later...

Καλή επιτυχία!

Spoiler

Πολύ καλή ιδέα και άψογη εκτέλεση η αφήγηση με οπτική ενός ζόμπι. Εξαιρετικά καλογραμμένο διήγημα που ο συνδυασμός σκέψεων και περιγραφών βγάζει μια νοσταλγική αρρωστίλα. Γενικά βρήκα πετυχημένη τη διεκπεραίωση της ιστορίας και μάλιστα με την τελευταία παράγραφο να αποτελεί ένα καλοδεχούμενο σοκ για μένα.

Καλλη επιτυχία

Spoiler

Λοιπόν και εγώ δεν είμαι φαν το zombies, ως θεματική, αλλά η ιστορία σου μου άρεσε πολύ. Δεν ξέρω την άκιρβη σύνδεση των ηρώων (και αυτό με ιντριγκάρει), αλλά το γεγονός ότι παρά την καταστασή του, ο κεντρικός ήρωας, συνέχιζε στο μυαλό του να έχει έντονη θύμηση ένος πρότερο δεσμού με την γυναίκα, το βρήκα εξαιρετικό ώς ιδέα (εώς συγκινητικό). Το μοτίβο "εκδίκηση" υπάρχει αλλά ίσως δεν ειναι τόσο έντονο ώς κεντρική θεματική του κειμένου. Σκέψου το και μεγαλύτερη φόρμα, νομίζω ενδείκνυται.