Jump to content
Η περίοδος σχολιασμού και ψηφοφορίας για τον 63ο γενικό διαγωνισμό σύντομης ιστορίας λήγει την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ. ×

Λυπημένος Μπόμπι

Αρίστος

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Αρίστος Κουλούρης
Είδος: Τρόμου
Βία; Ναι
Σεξ; Όχι
Αριθμός Λέξεων: 1.869
Αυτοτελής; Ναι
Σχόλια: Συμμετοχή για το Write - Off #97

Λυπημένος Μπόμπι pdf.pdf Λυπημένος Μπόμπι.docx

• Like 4
  • Thanks 2

• 2 weeks later...

Άξιος κλοουν ο θλιμμένος μπόμπι. Τον φαντάζομαι σαν το Αυτό του Κινγκ, αλλά σε ανθρώπινη εκδοχή. Αυτό που μου άρεσε είναι που με έκανες να φανταστώ ολόκληρο περίπλοκο ψυχικο κόσμο με ορισμένες λέξεις. Όταν για παράδειγμα αφηγείται το πως βασάνισε και σκότωσε τη γυναίκα και το παιδί του, μιλάει για εκείνους τρυφερά κι οχι αυτη η σκυλα κ το μουλικο, όπως θα περίμενε κάνεις. Τον ένιωθα να θρηνεί μετά για το χαμό τους. Ενώ ταυτόχρονα να μην μπορεί να αντισταθεί στην αρρωστια του και στους θαυμαστές του. Αυτή η εσωτερική πάλη  με κέρδισε.

• Thanks 1

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που με σοκάρει ιστορία σου.

Εκεί, στην αρχή της τρίτης σελίδας, ο Κλόουν σου μού πέταξε ένα πιάνο με ουρά, πες, από τον πέμπτο όροφο, και με βρήκε κατακέφαλα, την ώρα που έστεκα αμέριμνος στο ισόγειο (και, να ξέρεις, ακόμα βουίζει το κεφάλι μου).

Από συγγραφικής απόψεως, δεν μπορώ να πω, η ιστορία σου μου άρεσε. Είναι καλογραμμένη, προκαλεί και σοκάρει (εμένα τουλάχιστον). Άρα σίγουρα κινήθηκες σωστά όταν την έγραφες.

Όμως, σαν αναγνώστης έχω κάποιες επιφυλάξεις. Κάτι δεν μου κολλάει. Έχω την αίσθηση πως κάτι λείπει για να δέσει το γλυκό.

• Thanks 1

Πολύ δυνατές εικόνες. Η όλη η κατάσταση που δημιούργησες είναι αρρωστημένη. Μπράβο!

Και σαν πλοκή μου άρεσε. Ότι τώρα επέστρεφε για λύτρωση για αυτό που είχε κάνει στο παρελθόν.

Κάτι που με κλώτσησε σε αυτό, ακριβώς επειδή το σκηνικό είναι τόσο αρρωστημένο, δεν με έπεισε για το κίνητρο να τα κάνει όλα αυτά. Το κομμάτι για "το ταξίδι προς την τελειότητα" κλπ προσπαθούν να το αιτιολογήσουν, αλλά δε μπορώ να πιστέψω ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο, μόνο για αυτό. Το κείμενο χρειάζεται κάτι παραπάνω, θαρρώ. Πχ ότι το είχε κάνει πολλές φορές πριν και ήθελε όλο και περισσότερο και για αυτό έφτασε στη γυναίκα και στο αγέννητο παιδί τους.

• Like 1
  • Thanks 1

Λοιπόν, η ιστορία σου ήταν η πρώτη που διάβασα, και πρέπει να πω ότι ο κλόουν σου μου θύμισε κάπως τον κλόουν του Nick.V. Σατανικοί και οι δύο ή απελπισμένοι ή κάτι ενδιάμεσο. Επίσης έχεις ενσωματώσει στοιχεία Κθούλου αρκετά έξυπνα. Αρρωστημένος φυσικά ο Μπόμπι σου, και όλη αυτή η ιστορία με την κάθαρση δεν ξέρω γιατί μου έφερε στο νου κάποιο είδος "άρρωστης" μάζωξης από αυτές που υποτίθεται ότι οργανώνουν οι ελίτ για να συγκλονιστούν -σαν να έβλεπα το hostel ίσως. Ή κάτι τέτοιο, μάλλον κατάλαβες. Δεν μασάς τα λόγια σου εσύ.

Θα μπορούσες να την απλώσεις αυτή την ιστορία. Θα μπορούσες να μας δώσεις κάτι περισσότερο πριν την απόφαση που πήρε ο ήρωάς σου στο τέλος. Μου άρεσε ο τρόπος που περιγράφεις την κατάθλιψή του, σαν κάτι που τον καθιστά ανίκανο να αισθανθεί -γιατί αυτό είναι η κατάθλιψη, μία άδεια αδιαφορία. Οι περισσότεροι νομίζουν πως είναι θλίψη, αλλά είναι αδιαφορία.

Καλογραμμένη, της έλειπε κάτι στη μέση, ή πριν την κορύφωση. Αυτή την αίσθηση μου άφησε. Πήρε ψήφο γιατί θεώρησα ότι χρησιμοποίησες αρκετά καλά τα στοιχεία της εισαγωγής. Γενικά το έχεις εσύ με τον ωμό τρόμο. Δεν φοβάσαι να τα πεις, να τα γράψεις, να τα περιγράψεις, να σοκάρεις...αυτό.

Συγχαρητήρια!

• Thanks 1