Φάντασμα Posted June 28, 2023 Share Posted June 28, 2023 Όνομα Συγγραφέα: Ghost Είδος ποιήματος: Δραματικό Αριθμός Στίχων: 31 Σχόλια: Πρώτη πειραματική προσπάθεια συγγραφής ποιήματος με ελεύθερο στίχο. Γράφτηκε στην στιγμή και έγιναν ελάχιστες αλλαγές σε αυτό. Αφού είχα επιλέξει τον τίτλο του ποιήματος, τότε, μου ήρθε στο νου το τραγούδι: Simon And Garfunkel - The Sound of Silence το οποίο ταιριάζει κάπως στο ύφος του ποιήματος. Η Μελωδία της Σιωπής.docx Η Μελωδία της Σιωπής.pdf 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αρίστος Posted June 28, 2023 Share Posted June 28, 2023 Δυνατό. Πρώτη φορά διαβάζω δημιούργημά σου. Εικόνες που δίνουν δουλειά στο νου. Μπράβο σου 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DreamEscape Posted August 14, 2023 Share Posted August 14, 2023 Το ποίημά σας αντλεί βαθιές σκέψεις για τη φύση της ζωής, του χρόνου και της ανθρώπινης ύπαρξης. Οι συγκρίσεις και οι μεταφορές που χρησιμοποιείτε είναι πολύ περιγραφικές και ενδυναμώνουν την αίσθηση της περαστικότητας και της αφήγησης που κρύβεται στο ποίημά σας. Η πρώτη στροφή περιγράφει τη σταθερή πορεία της ζωής μέσα από μια συγκρίσιμη εικόνα. Η δεύτερη στροφή αντιπροσωπεύει τη φθορά των αναμνήσεων με την πάροδο του χρόνου και τονίζει την προσωρινότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. Η τρίτη στροφή συνεχίζει τη συζήτηση για τον χρόνο, αποδίδοντας την ανεπάρκεια της ανθρώπινης προσπάθειας να αντισταθεί στην πάροδο του. Τέλος, η τελευταία στροφή αφήνει τον αναγνώστη με μια αίσθηση αναρίθμητων ερωτημάτων και μια εικόνα του αφηρημένου τέλους. Ο τρόπος που αποτυπώνετε το τέλος του γαλαξία ως μια μεταφορά της ανθρώπινης τελικότητας είναι εντυπωσιακός και συμβάλλει στην δημιουργία μιας εντυπωσιακής εικόνας. Συνολικά, το ποίημά σας αναδεικνύει τις σκέψεις περί χρόνου, ζωής και προορισμού με ποιητικό και συναισθηματικό τρόπο. Ευάγγελος Ηλιόπουλος Κριτικός λογοτεχνίας https://www.evhl.gr 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 26 Share Posted March 26 Πραγματικά, μου άρεσε τόσο πολύ!! Είναι όντως 31 στίχους και όμως, έχω την αίσθηση ότι διάβασα πολύ περισσότερους, είχε κάτι το διαχρονικό η ροή σου, κάτι παρόμοιο με την αφηρημένη τέχνη, δεν ήθελα να τελειώσει. Και το τραγούδι των Simon & Garfunkel ταιριάζει τόσο πολύ, δεν θα μπορούσα να σκεφτώ άλλο τραγούδι που να "δένει" καλύτερα! Μπράβο και πάλι μπράβο! Από τα ελάχιστα (3 ή 4, πλην των δικών μου που έτσι και αλλιώς το κάνω για λόγους back up) που κατέβασα και δεν θα διαγράψω, θα το διαβάζω που και που όταν νιώθω πεσμένος ψυχολογικά, να με ταξιδεύει μακριά απ' όλους και όλα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts