Orpheus Posted June 9, 2005 Share Posted June 9, 2005 Τραγουδώ τα άνθη τα εαρινά θυμάμαι τις μυγδαλιές που ανθίζαν με τον έρωτά μου ερωτευμένες θυμάμαι όλ'αυτά που όλο ξεχνάω και προ πάντων αυτά τα σπάνια, ειλικρινή χαμόγελά σου σπάνια τόσο που κάθε φορά ξεχνώ το πρόσωπό σου τόσο γλυκά πραγματικά τόσο πλασμένα απ'την ουσία των ονείρων της ψυχής σου που μόνο λυπούμαι που κι εγώ δεν είμαι εκεί να κοιμάμαι αγκαλιά με τα όνειρά σου... ~ Συνειρμικό, και με μια διακοπή στο συνειρμό, δεν ξέρω... Οι Μούσες μαζί σας, -Ορφέας Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted June 9, 2005 Share Posted June 9, 2005 Είναι πολύ γλυκό και ειλικρινές. Η αλήθεια είναι πως όταν κάποιος που γράφει ωραία ποιήματα γενικώς, γράφει ακόμα ομορφότερα όταν ερωτεύεται - είτε είναι απτό το αντικείμενο του έρωτά του είτε όχι. 'θυμάμαι όλ'αυτά που όλο ξεχνάω' Στον παραπάνω στίχο μόνο παρατηρώ πως με προβληματίζει η επανάληψη του 'όλα - όλο', σαν ήχος με ενοχλεί κάπως... Αλλά τώρα που το ξανασκέφτομαι δεν είναι άσχημο... Χμμμ... Μετα από μερικές ακόμα αναγνώσεις θα είμαι σίγουρη, κάνε και συ μερικές και πες μου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted June 9, 2005 Share Posted June 9, 2005 Είναι πολύ ωραίο έτσι ειλικρινές και ευαίσθητο που είναι. Ειδικά στο σημείο τα σπάνια, ειλικρινή χαμόγελά σουσπάνια τόσο που κάθε φορά ξεχνώ το πρόσωπό σου οι μούσες σου σε ευλόγησαν με απίστευτη έμπνευση. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gothicbutterfly Posted June 9, 2005 Share Posted June 9, 2005 Ωωω...τι γλυκο...μελαγχολικο & ωραιο.... Αληθεια,με ταξιδευει σε αναμνησεις και γεμιζει τις εικονες με χρωμα... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Illidan Posted June 9, 2005 Share Posted June 9, 2005 (edited) Δίνει την εντύπωση ότι είναι ειλικρινές και ανεπιτήδευτο, γι' αυτό το θεωρώ πολύ καλό. Συγχαρητήρια! edit: Φυσικά, δε λέω ότι δεν είναι ειλικρινές και ανεπιτήδευτο, αλλά οφείλω να παραδεχτώ ότι τέτοια ποιήματα σπανίζουν. Edited June 9, 2005 by Illidan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted June 9, 2005 Author Share Posted June 9, 2005 Ευχαριστώ...! Αταλάντη, δεν είμαι σίγουρος αν είναι ενοχλητικό, αλλά ήθελα να δώσω μια υπερβολή. Το σκέφτηκα κι εγώ, πιθανόν να έχεις δίκιο... Μιχάλη, η αλήθεια και οι συγκυρίες που την διαμόρφωσαν γέννησαν αυτούς τους στίχους, αυτούς τους δύο ειδικά - οι Μούσες απλώς με βοήθησαν να τους πλάσω (το νόημα είναι απλή αλήθεια...) Πεταλούδα και Ιλλιδανέ, ευχαριστώ! (ειλικρινές, ναι, ανεπιτήδευτο δεν είμαι σίγουρος... έχει κάποια στοιχεία που το κάνουν σίγουρα λιγότερο από 'απόλυτα προσωπικό' ή 'τέλειο'... όπως όλα, θα μου πεις - ίσως...) Και πάλι ευχαριστώ- οι Μούσες μαζί σας, -Ορφέας Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elsanor Posted June 9, 2005 Share Posted June 9, 2005 (edited) Μπράβο ρε Ορφέα! Τραγουδώ τα άνθη τα εαρινά θυμάμαι τις μυγδαλιές που ανθίζαν με τον έρωτά μου ερωτευμένες Υπέροχη αίσθηση, αυτή της αναγγελίας από το βάρδο του σκοπού για τον οποίο τραγουδά... Το κομμάτι που ξεχώρησε ο Nihilio ήταν όντως πολύ καλά δωσμένο. Τι να πω, δεν έχω κάτι παραπάνω. Συνέχισε! Edited June 9, 2005 by Elsanor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted June 10, 2005 Share Posted June 10, 2005 "Τραγουδώ τα άνθη τα εαρινά θυμάμαι τις μυγδαλιές που ανθίζαν με τον έρωτά μου ερωτευμένες" Μου αρέσει που συμμετέχει και η φύση στον έρωτά σου, Βγάζει μία 'ερωτική' αύρα που μπαίνει σε κάθε πλάσμα ζωντανό. "θυμάμαι όλ'αυτά που όλο ξεχνάω" Αντίθετα το βρίσκω ρωμαντικό, στον έρωτα δεν υπάρχει ίσως μόνο η σιγουριά, το 'για πάντα' και το απόλυτο, το όλο η το τίποτα, οπότε και δείχνει το οτι ΕΙΝΑΙ ερωτευμένος (Σίγα θα γλυστρήσουμε ... ) Ειναι ρομαντικό τελεία και παυλα... Ορφέας σπίκινγκ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted June 11, 2005 Author Share Posted June 11, 2005 (πρέπει απαραιτήτως να καταπιαστώ με ένα νυκτό - αναγεννησιακό λαγούτο, π.χ. - !) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted June 11, 2005 Share Posted June 11, 2005 Μια μελωδική νότα απαστράπτουσας καλοκαιρινής νύχτας στην οποία συμβαίνει ένα mediares ενός ερωτικού ανοιξιάτικου πρωινού! Ο χρόνος και τα αισθήματα παίζουν με τις λέξεις κι ο έρωτας δημιουργεί στα χέρια της πένας σου... Υπέροχα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts