oimoderatorseinai Posted September 9, 2023 Share Posted September 9, 2023 Όνομα Συγγραφέα: Aggelos95 Είδος: Μυστηρίου και θρίλερ με δόση μεταφυσικού τρόμου Βία; Όχι Σεξ; Ναι ως αναφορά αλλά χωρίς περιγραφικές σκηνές Αριθμός Λέξεων: 6,321 Αυτοτελής; Ναι αλλά σκέφτομαι να γράψω και συνέχεια. Σχόλια: Είναι μία ιστορία που την βασική της ιδέα ήθελα να γράψω εδώ και πολύ καιρό. Πρόσφατα διάβασα την συλλογή διηγημάτων "Η νουβέλα της μαύρης σφραγίδας" του Άρθουρ Μάχεν και η ιστορία "Οι Λευκοί Άνθρωποι" (The White People στο πρωτότυπο) με ενέπνευσε να την γράψω. Ελπίζω να σας αρέσει. to_tilefono_tis_giagias2023.docx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αρίστος Posted September 11, 2023 Share Posted September 11, 2023 Το κείμενό σου σε βάζει στην ατμόσφαιρα που θεωρώ ότι ήθελες να δημιουργήσεις πράγμα πολύ θετικό. Προσωπικά θεωρώ ότι ή πρέπει να γράψεις κάποια συνέχεια ή να γίνει ένα μεγαλύτερης έκτασης κείμενο, καθώς αρκετά πράγματα μου έμειναν αναπάντητα ή χωρίς σύνδεση. Τεχνικά υπάρχουν κάποια ζητήματα, καθώς θα ήθελα περισσότερο "show" και λιγότερο "tell" και επίσης ορισμένες φορές ο αναγνώστης βομβαρδίζεται με αναφορές που ίσως είναι κάπως εξειδικευμένες. Overall θεωρώ ότι είσαι στο σωστό δρόμο γι' αυτό που θες να επιτύχεις με αυτή την ιστορία και επαναλαμβάνω ότι θέλει οπωσδήποτε και συνέχεια, κατά την ταπεινή μου γνώμη. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oimoderatorseinai Posted September 11, 2023 Author Share Posted September 11, 2023 (edited) 4 hours ago, Αρίστος said: Το κείμενό σου σε βάζει στην ατμόσφαιρα που θεωρώ ότι ήθελες να δημιουργήσεις πράγμα πολύ θετικό. Προσωπικά θεωρώ ότι ή πρέπει να γράψεις κάποια συνέχεια ή να γίνει ένα μεγαλύτερης έκτασης κείμενο, καθώς αρκετά πράγματα μου έμειναν αναπάντητα ή χωρίς σύνδεση. Τεχνικά υπάρχουν κάποια ζητήματα, καθώς θα ήθελα περισσότερο "show" και λιγότερο "tell" και επίσης ορισμένες φορές ο αναγνώστης βομβαρδίζεται με αναφορές που ίσως είναι κάπως εξειδικευμένες. Overall θεωρώ ότι είσαι στο σωστό δρόμο γι' αυτό που θες να επιτύχεις με αυτή την ιστορία και επαναλαμβάνω ότι θέλει οπωσδήποτε και συνέχεια, κατά την ταπεινή μου γνώμη. Σκέφτομαι να το χωρίσω σε συνέχειες / volume που θα έχουν τη μορφή prequel / sequel. Θα κάνω ένα reference το οποίο λειτουργεί σαν spoiler , μόνο για σένα. Spoiler Η Luna στη πραγματικότητα ήταν ένα "υποχείριο" και όχι άνθρωπος. Υποχείρια είναι οτιδήποτε ζωντανό ελέγχεται δια της μαγείας και προς όφελος των μάγων και μαγισσών, όπως οι μαύρες γάτες, τα βατράχια, τα σκουπόξυλα, και οποιοδήποτε μαγικό αντικείμενο ή βοηθός έχει καθιερωθεί στη παράδοση του μύθου των μαγισσών Εμπνεύστηκα την Luna από την κοπέλα στη ταινία The Ninth Gate του 1999 με τον Τζόνι Ντεπ, την οποία την συνιστώ σε όλους και όλες καθώς αποτελεί μία εξαιρετική occult ταινία και το κλίμα / η ατμόσφαιρά της ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ αυτή που προσπάθησα -ίσως μάταια- να περάσω στην ιστορία μου. To be continued... ΥΣ - Spoiler θεώρησα αυτό με τη Luna ότι ήταν υποχείριο της Υψηλότατης προφανές επειδή φεύγοντας από το Στοουνχεντζ την συναντάει με τελείως διαφορετική ενδυμασία και χρώμα μαλλιών και ματιών. Μία εναλλακτική σκηνή διαλόγου την οποία δεν έγραψα στο αρχικό κείμενο, είναι η μετάφραση της ερώτησης που του κάνει η Luna και της απάντησης που της δίνει εκείνος, στα κελτικα: "Γεια σου Αφέντη, σε περιμέναμε. Θα πάμε τώρα να σε συστήσω στην φυλή, ανυπομονούν να σε καλωσορίσουν. Έτοιμος;" "Πανέτοιμος! Φύγαμε!" Edited September 11, 2023 by Aggelos95 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oimoderatorseinai Posted September 11, 2023 Author Share Posted September 11, 2023 4 hours ago, Αρίστος said: καθώς αρκετά πράγματα μου έμειναν αναπάντητα ή χωρίς σύνδεση. Αν υπάρχει κάτι εκτός από αυτό που έγραψα μέσα σε hidden comment, θα χαρώ να το απαντήσω Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts