Roubiliana Posted September 26, 2023 Share Posted September 26, 2023 (edited) Συγγραφέας Κανάρη Βιβή Λέξεις : 3500 Σεξ δεν έχει, αλλά ίσως έχει πολύ ελαφριά βία. Για τον #59 διαγωνισμό διηγήματος με θέμα "Ο Προδότης" που διοργάνωσε ο @gismofbi. ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ.docx Edited September 26, 2023 by Roubiliana 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αρίστος Posted October 11, 2023 Share Posted October 11, 2023 (edited) Καλησπέρα Βιβή Spoiler Αυτό το οποίο βρήκα συναρπαστικό στο διήγημά σου ήταν το πόσο ζωντανοί ήταν οι χαρακτήρες σου. Ακόμα και οι δευτερεύοντες είχαν φωνή και λεπτομέρεια και μπράβο σου γι' αυτό. Ευφάνταστο set up και ωραία δοσμένη η σκηνή της τελικής μάχης. Λίγο απότομο σε ορισμένα σημεία, αλλά είμαι βέβαιος ότι οφείλεται στο όριο λέξεων και το edit για να είσαι εντός αυτού. Θα ήθελα να διαβάσω την ιστορία αυτή κάποια στιγμή, όπως την συνέθεσες στην αρχή. Edited October 11, 2023 by Αρίστος 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick V. Posted October 12, 2023 Share Posted October 12, 2023 Spoiler Από τη μέση περίπου και μετά, νομίζω πως έχασες λίγο σε ποιότητα και έγινες προβλέψιμη. Ίσως να ήθελα να αναδείξεις λίγο περισσότερο το θέμα. Καλή επιτυχία. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
soukelef Posted October 13, 2023 Share Posted October 13, 2023 Ενδιαφέρουσα, όπως και όλες οι ιστορίες σου. Τη διάβασα αρκετά εύκολα. Αλλά κάπου, κάπως εκεί προς το τέλος λίγο χάθηκα. Μου φάνηκε σαν να βαρέθηκες και να ήθελες να τελειώνεις; Σαν να έπρεπε να συνδεθούν όλα σώνει και ντε; Ίσως να φταίει όντως το editing. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ypogeio Posted October 17, 2023 Share Posted October 17, 2023 (edited) Καλησπέρα! Spoiler Μπορώ να πω ότι δεν περίμενα το fantasy, αλλά με αιφνιδίασε αρκετά ευχάριστα. Μου άρεσε το πάντρεμά του με την ''πραγματικότητά'' μας. Γέλασα σε αρκετά σημεία, συναισθάνθηκα σε άλλα. Πόνεσα στο γρήγορο διάβασμα. Ένιωσα τη σχέση του πρωταγωνιστή με τη μητέρα του. Πείστηκα με τους θαμώνες της καφετέριας(της λέσχης) ότι πράγματι εκπροσωπούν κάτι μυστικιστικό. Δεν κατάλαβα τον ρόλο των παρενθέσεων, εφόσον το περιεχόμενό τους θα μπορούσε ν' αποτυπωθεί χωρίς αυτές. Βρήκα το ρομάτζο Νίκου και Μπάμπη πολύ τέλειο κι εύκολο, και τις επαφές τους κάπως επαναλαμβανόμενες. Περίμενα κι άλλους τρόπους εξωτερίκευσης του συναισθήματος πέρα από χάιδεμα χεριού και φιλί. Καλή επιτυχία! Edited October 17, 2023 by Ypogeio 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιώργος77 Posted October 19, 2023 Share Posted October 19, 2023 Καλησπέρα, Spoiler πολύ ωραία ιστορία. Στρωτή ροή και πειστικοί χαρακτήρες. Πετυχημένη σύνδεση της φαντασίας (πλοκή του διηγήματος), της φανταστικής πραγματικότητας (τα βιβλία φαντασίας που υπάρχουν στον πραγματικό κόσμο (Gaiman, Sanderson) ) και της “κανονικής” πραγματικότητας (γκρίζες πολυκατοικίες της Αθήνας, καφέ αράμπικα κλπ.). Κατόρθωσες να μου κεντρίσεις το ενδιαφέρον και να συνεχίσω να διαβάζω για να μάθω τι ήταν η λέσχη· στην αρχή, νόμισα ότι ήταν φαντάσματα. Μοναδικό “μείον” το ότι, λόγω έκτασης της ιστορίας, δεν μαθαίνουμε περισσότερα πράγματα για τη λέσχη ανάγνωσης – ιδίως τα κίνητρά της - και τις συνάξεις, και το πως εμφανίστηκαν όλα αυτά τα καταπληκτικά στο κέντρο της Αθήνας. Αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα μέσα σε 3.500 λέξεις. Καλή επιτυχία! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gismofbi Posted November 5, 2023 Share Posted November 5, 2023 Καλησπέρα Βιβή, Spoiler Μου άρεσε το πως χειρίστηκες το θέμα. Μακάρι να υπήρχε τέτοια λέσχη μπας κι αναγκαζόμουν να τελειώσω τη λίστα με τα αδιάβαστα. Ο πρωταγωνιστής σου είχε φωνή και χαρακτήρα που ξεχώριζε, έκανες καλή δουλειά. Μου άρεσε επίσης που έβαζες αληθινά μέρη σχολιάζοντας κιόλας μερικά. Δηλαδή δεν είπες απλά πήγε Αθήνα αλλά ανέφερες δρόμους, πλατείες, περιοχές. Τέτοιες μικρές λεπτομέρειες δίνουν αληθοφάνεια στο γραπτό. Το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν που χάλασε γρήγορα η ατμόσφαιρα μυστηρίου που έχτισες. Θα ήθελα λίγη παραπάνω μυστικοπάθεια, υπονοούμενα, παράξενα σχετικά με τη λέσχη ώστε να με κάνεις να σκάσω που δεν ξέρω πράγματα γι' αυτήν. Επίσης η μάχη, αν και καλογραμμένη, μου έκανε λίγο κάπως για κέντρο της Αθήνας. Ίσως να προτιμούσα -μιας και μιλάμε για βιβλία- μια πιο διανοητική μάχη κι όχι τόσο σωματική. Κατά τα άλλα ευκολοδιάβαστο κείμενο, με βάθος, γρήγορη ροή και ζωντανούς χαρακτήρες. Καλή επιτυχία! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Starbuck Posted November 8, 2023 Share Posted November 8, 2023 Καλησπέρα! Spoiler Η ιστορία μου κέντρισε το ενδιαφέρον και την διάβασα ευχάριστα μέχρι το τέλος. Θα ήθελα να ξέρω περισσότερα πράγματα για τις συνάξεις και το αρχαίο αίμα. Η σχέση του Μπάμπη με τη μητέρα του αλλά και με τη σύναξη μου φάνηκε κάπως περίεργη, όπως και το γεγονός ότι ο Μπάμπης δεν είχε περισσότερες πληροφορίες για τους «κινδύνους» στο κέντρο της Αθήνας. Δεν ξέρω σε ποιον βαθμό ο Μπάμπης ήταν όντως προδότης ή απλώς υπερέβαλλε η μάνα του. Την ίδια στιγμή αυτό επαναλαμβάνει το μοτίβο συνύπαρξης πραγματικότητας και μαγείας - υπερπροστατευτικής, παρεμβατικής μάνας και αρχιμάγισσας. Σε γενικές γραμμές, πολύ ζωντανό και σε ρουφάει, όπως τα βιβλία ρουφούσαν τα μέλη της λέσχης! 😛 Το αγαπημένο μου σημείο είναι εκεί που η Μάνια έπρεπε να διαβάσει και τον τελευταίο τόμο του Μάρτιν ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ ΑΚΟΜΑ! Μέχρι και μέιλ του έστειλε! Καλή επιτυχία! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted November 8, 2023 Share Posted November 8, 2023 (edited) Καλησπέρα Βιβή! Spoiler Τι όμορφο που ήταν αυτό! Τίτλος: Νταξ, αυτό που λέει αυτό γράφεις. Διεκπεραιωτικός αλλά δεν πειράζει γιατί η ιστορία μου άρεσε πολύ. Πλοκή: Σωστοί ρυθμοί, αποκαλύπτεις τόσο όσο χρειάζεται κάθε φορά και το κάνεις με φυσικότητα. Το ότι είναι γκέι, το ότι είναι μάγος, όλα τα διαχειρίζεσαι πολύ φυσικά, πολύ ζωντανά, πολύ απλά. Η ιστορία κυλούσε νεράκι, αβίαστα, όπως, υποθέτω, πρέπει και να γράφτηκε. Κοσμοπλασία: Μία Αθήνα που είναι όπως την ξέρουμε και παράλληλα όχι. Επιτυχία σε αυτό. Θα μπορούσες να κάνεις ένα χτένισμα στην ιστορία της λέσχης ίσως, αλλά και όπως είναι στέκει. Στην ιστορία της αρχαίας Αθήνας, των αρχαίων μάγων της ίσως. Θα μπορούσες επίσης να σκεφτείς αν σηκώνει η ιστορία (που νομίζω σηκώνει) μια κάπως εκτενέστερη κλιμάκωση. Διεκπεραίωση: Δεν έχω κάτι να πω, προδοσία τσεκ, χιούμορ τσεκ, Βιβή τσεκ. Από μένα είναι ναι. Καλή επιτυχία στον διαγωνισμό! Edited November 8, 2023 by Ιρμάντα 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roubiliana Posted November 11, 2023 Author Share Posted November 11, 2023 (edited) Ευχαριστώ όλους για τα σχόλιά σας. Ναι λοιπόν το παραδέχομαι δεν μου έφταναν οι λέξεις. Υπόσχομαι ωστόσο να το ξαναγράψω χωρίς περιορισμό λέξεων αυτή τη φορά, να του δώσω το χώρο που χρειάζεται. Spoiler Στη νέα εκδοχή θα κρατήσει πιο πολύ το φλερτ μεταξύ Μπάμπη και Νίκου και θα αποκαλύπτεται πιο αργά και σταδιακά το επικίνδυνο της λέσχης. Edited November 11, 2023 by Roubiliana 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick V. Posted November 11, 2023 Share Posted November 11, 2023 @Roubiliana Spoiler 1 minute ago, Roubiliana said: Στη νέα εκδοχή θα κρατήσει πιο πολύ το φλερτ μεταξύ Μπάμπη και Νίκου και θα αποκαλύπτεται πιο αργά και σταδιακά το επικίνδυνο της λέσχης. Σεξ θα έχει; Ή μόνο φλερτ; 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roubiliana Posted November 11, 2023 Author Share Posted November 11, 2023 Δεν ξέρω αν ταιριάζει με το ύφος του διηγήματος. Αλλά μπορώ να το έχω στα υπόψην 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts