oimoderatorseinai Posted October 2, 2023 Share Posted October 2, 2023 (edited) Ένιωθε πίεση από παντού. Πίεση από την γυναίκα του που δεν ενδιαφερόταν για αυτήν. Πίεση από τα παιδιά του που δεν είχε χρόνο για αυτά. Πίεση από το αφεντικό του που δεν απέδιδε στη δουλειά του. Πίεση από τον γείτονα από τον πάνω όροφο που ήθελε να φτιάξει το μπαλκόνι του και επειδή υπήρχε σφηκοφωλιά στο ταβάνι του μπαλκονιού του έπρεπε να μοιραστούν τα έξοδα. Πίεση από τον γείτονα από κάτω του που έβαζε δυνατά τη μουσική του όταν αυτός γυρνούσε απογεύματα από τη δουλειά του. Πίεση από τον μηχανικό του να δώσει το αμάξι για service αλλιώς θα παρουσιάσει προβλήματα. Πίεση από την εξωσυζυγική του σχέση για να χωρίσει με τη γυναίκα του. Πίεση από την μητέρα του που δεν την επισκεπτόταν τόσο συχνά στο γηροκομείο. Πίεση από τους γκαζομαλάκες που μεσημεριάτικα, εν ώρα κοινής ησυχίας, δεν του επέτρεπαν να χαρεί τον ύπνο του τα Σαββατοκύριακα. Πίεση από τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές να ψηφίσει. Πίεση από τον προσωπικό του γιατρό να κόψει το τσιγάρο και το ποτό αλλιώς θα χρειαστεί νοσοκομείο. Πίεση από τις διαφημίσεις στη τηλεόραση που του φώναζαν ΑΓΟΡΑΣΕ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕ, ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΟΥ. Πίεση από τον προσωπικό του γυμναστή να ανέβει στις επιδόσεις του και να αρχίσει τρέξικο 10 χιλιομέτρων αντί για 8. Πίεση από το σχολείο των παιδιών του για να μην αμελεί να διαβάζει μαζί τους. Πίεση από την πεθερά του που δεν τους είχε επισκεφτεί πριν 2 μήνες που είχε άδεια. Πίεση από την Ελευθεροτεκτονική Στοά στην οποία ήταν μέλος, να καταβάλλει την ετήσια συνδρομή. Πίεση από τον αδερφό του που δεν τον έπαιρνε τηλέφωνο να κανονίσουν να βγουν. Πίεση από τον κολλητό του που δεν ήταν όλα όπως παλιά και του έλειπε η παρέα του. Πίεση από τους παλιούς του συμμαθητές να πάει στην επέτειο των 20 ετών από την αποφοίτησή τους από το λύκειο. Πίεση από την τράπεζα να ρυθμίσει τις οφειλές των δανείων του. Πίεση από τον Πακιστανό καθαριστή τζαμιών στα φανάρια να τον αφήσει να του καθαρίσει το παρμπρίζ. Πίεση από τον Αφρικανό πλανόδιο πωλητή να αγοράσει βραχιόλια από την Τζαμάικα. Πίεση από την υπάλληλο στο σούπερ μάρκετ να θυμηθεί να της πει την κάρτα του. Πίεση από τον υπάλληλο της βιβλιοθήκης να επιστρέψει σύντομα τα προηγούμενα βιβλία. Πίεση να περιγράψει αναλυτικά την παιδική του ηλικία στην ψυχολόγο του. Πίεση από τον ραδιοφωνικό σταθμό να μην αλλάξει σταθμό και να περιμένει για τις διαφημίσεις. Πίεση να κάνει μπάνιο, ξυριστεί, χέσει, φάει πρωινό, πιει καφέ, ντυθεί, ξεπαρκάρει και ξεκινήσει για την δουλειά του μέσα σε 20' στις 5:30 το πρωί. Πίεση να είναι με όλους καθωσπρέπει. Πίεση να χαμογελάει. Πίεση να λέει ευγενικά "ευχαριστώ" , "παρακαλώ", "καλημέρα" , "καλησπέρα". Πίεση να είναι διαθέσιμος. Πίεση να είναι πρόθυμος. Πίεση να είναι αυτό που ο κάθε ένας θέλει να είναι. Πίεση να πληρεί τις προσδοκίες όλων. Πίεση να είναι υπεύθυνος. Πίεση να είναι συνεπής. Πίεση να είναι υπομονετικός. Πίεση να είναι υπάκουος. Πίεση να είναι σοβαρός. Πίεση να είναι δυναμικός. Πίεση να είναι ευαίσθητος. Πίεση να είναι ρομαντικός. Πίεση να είναι cool. Πίεση να είναι γοητευτικός. Μία μύγα ήρθε και έκατσε πάνω στην άκρη της μύτης του. Ένιωσε το αίμα στους κροτάφους του να είναι έτοιμο να εκραγεί σαν πίδακας νερού. Πάρκαρε το αμάξι του στο πρώτο πάρκινγκ που βρήκε. Πλησίασε έναν άστεγο που ήταν ξαπλωμένος σε ένα παγκάκι πάνω σε κάτι ανοιγμένα χαρτόκουτα και έχοντας παλιές κιτρινισμένες εφημερίδες για σκέπασμα. "Καλησπέρα. Θα ήθελες να βγάλεις 100€;" Ο άστεγος έφερε το χέρι του μπροστά στα μάτια του καθώς τον τύφλωνε ο μεσημεριανός ήλιος για να δει το πρόσωπο του καλού Σαμαρείτη: ένας άντρας στα 40, φρεσκοξυρισμένος, κοστουμαρισμένος, χτενισμένος, με ένα καλοσυνάτο χαμόγελο και γνήσια ανιδιοτελείς προθέσεις. "Φυσικά... αλλά για τι πρόκειται;" Εκείνος χαμογέλασε. "Ω τίποτα το σπουδαίο...απλά να με βοηθήσεις σε κάτι... θέλω να σου πω τι περνάω και μετά να μου απαντήσεις με απόλυτη ειλικρίνεια σε μία ερώτηση που θα σου κάνω. Αυτό είναι όλο..Υπολογίζω πως θα μου πάρει περίπου μιάμιση ώρα να στα διηγηθώ όλα.." Ο άστεγος συμφώνησε μετά χαράς. Με 100€ θα μπορούσε να αγοράσει καινούρια ρούχα και να μπορέσει επιτέλους να κουρευτεί και να κάνει ένα ωραίο μπάνιο σε κάποιο φτηνό ξενοδοχείο. Του είπε την ιστορία της ζωής του, τα πιο σημαντικά κεφάλαια: χωρισμός των γονιών του όταν αυτός ήταν ακόμα παιδί, αποξένωση από φίλους λόγω αφοσίωσης στο διάβασμα ώστε να περάσει στο πανεπιστήμιο, μηδέν κοινωνική ζωή ώστε να μπορέσει όχι απλά να αποφοιτήσει αλλά και να πάρει τους αντίστοιχους επαίνους ώστε να βρει αργοτερα μία καλή εργασία στο αντικείμενο των σπουδών του, η γνωριμία με την μέλλουσα σύζυγό του την οποία ποτέ δεν αγάπησε, ούτε και του προκάλεσε το παραμικρό ερωτικό πόθο, αλλά παντρεύτηκε επειδή ο πατέρας ήταν ιδιοκτήτης σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες πάνω στο αντικείμενό του οπότε ήταν εγγυημένη η πρόσληψή του, τα παιδιά του που τον έβλεπαν σαν χαρτζιλίκι, η εξωσυζυγική του σχέση που κάλυπτε όσα δεν μπορούσε η σύζυγός του στο ερωτικό κομμάτι αλλά έβλεπε και άλλους και μόνο αν χώριζε τη γυναίκα του θα αφοσιωνόταν σε αυτόν, το πρόβλημα του αδερφού του με τον τζόγο που ήθελε βοήθεια οικονομικής μορφής.... "Προβλήματα, προβλήματα, προβλήματα... πίεση, πίεση, πίεση... ξέρεις πόσες φορές σκέφτηκα να τα παρατήσω όλα και να πάω στα βουνά; Αυτό που λένε σαν γνωμικό, εγώ το σκέφτομαι πολύ σοβαρά φίλε μου: εκεί θα ξυπνάω ό,τι ώρα γουστάρω, δε θα έχω ανάγκη κανέναν και τίποτα, αφεντικό του εαυτού μου, θα κλάνω όποτε θέλω και όσο δυνατά θέλω, θα κάνω μπάνιο όποτε νιώθω πως άμα δε κάνω θα λιποθυμήσω από την ίδια μου τη δυσωδία, θα βλέπω το φεγγάρι και θα ουρλιάζω σαν λύκος, ελεύθερος και ωραίος..αλλά...στα βουνά κανείς κινδυνεύει να πεθάνει της πείνας..εσύ ως άστεγος είσαι η ενσάρκωση του ελευθερίας που μου λείπει από τη ζωή μου.. και τώρα η ερώτησή μου: ποιανού η ζωή πιστεύεις πως είναι καλύτερη; η δικιά σου που δεν έχεις τίποτα απολύτως αλλά κάνεις ό,τι θέλεις χωρίς να πρέπει να υποκρίνεσαι το οτιδήποτε ή η δικιά μου που έχω τα πάντα αλλά δεν είμαι ο εαυτός μου;" Ο άστεγος χαμογέλασε ενώ έβλεπε στο χέρι του άντρα απέναντί του το καταπράσινο χαρτονόμισμα των 100€. "Κοίτα τι κρατάς φίλε.. είσαι έτοιμος να δώσεις 100€ σε κάποιον απλά επειδή σε άκουσε.. πιστεύω είναι αυτονόητο πως αν και έχεις 100 άτομα νιώθεις μοναξιά, έλλειψη κατανόησης και πως όλα σε βαραίνουν.. εγώ πάλι" , έδειξε με μία κίνηση το παγκάκι και τα ρούχα του, "είμαι σαν το φύλλο στον άνεμο, αν αύριο πεθάνω από πείνα ή το κρύο ή με σκοτώσει κανένα πρεζόνι για τα ελάχιστα ψιλά που μου δίνουν από λύπηση και οίκτο οι περαστικοί, κανείς δε θα με κλάψει... είμαι ένα τίποτα...εσύ έχεις κάτι που ποτέ δε θα έχω εγώ, εγώ έχω κάτι που ποτέ δεν θα έχεις εσύ. Θα έλεγα κανενός η ζωή δεν είναι καλύτερη. Τι λες; Σε ικανοποιεί αυτή η απάντηση;". Χαμογέλασε και άδραξε το χέρι να πάρει το χαρτονόμισμα. Ο άντρας πήγε να του το δώσει και λίγο πριν το πιάσουν οι άκρες των δαχτύλων του άστεγου, εκείνος έπιασε με το δεξί του χέρι πολύ σφιχτά τον καρπό του χεριού του αστέγου και με το αριστερό του χέρι έβγαλε έναν πτυσσόμενο σουγιά από την τσέπη του παντελονιού του και του τράβηξε μία βαθιά χαρακιά κατά μήκος όλου του χεριού του, από τον καρπό μέχρι την εσωτερική κλείδωση του αγκώνα του. Ο άστεγος άσπρισε κατευθείαν αλλά ο άντρας δεν τον άφησε να φωνάξει, του έχωσε το χαρτονόμισμα στο στόμα. Σε λίγο τα πόδια του άστεγου άρχισαν να τρεκλίζουν και ο άντρας τον ξάπλωσε στο παγκάκι του και τον σκέπασε με τις ίδιες παλιές εφημερίδες με τις οποίες τον είχε βρει, στην αρχή της συνάντησής τους. Σε ευχαριστώ.. μου άρεσε η απάντησή σου αλλά ό,τι και αν έλεγες, δεν θα βοηθούσε εμένα να νιώσω καλύτερα, δε θα άλλαζε την όλη κατάσταση...καλώς ή κακώς, και οι δύο είμαστε καταδικασμένοι σε αυτή τη ζωή φίλε μου...εγώ σε έναν γάμο που δεν με ικανοποιεί, σε μία δουλειά που απεχθάνομαι, με δύο μαλακισμένα κωλόπαιδα που δε με σέβονται και δεν με βλέπουν σαν πατέρα αλλά σαν χορηγό, με μία γκόμενα που με βάζει να διαλέξω ανάμεσα σε αυτήν και την άλλη, με συγγενείς που με γράφουν στα αρχίδια τους όταν τους χρειαστώ αλλά που με πρήζουν το συκώτι όταν εγώ αδιαφορήσω, με έναν ανεύθυνο αδερφό που με τα καμώματά του θα με παρασύρει και εμένα στη χρεωκοπία... και εσύ, στο τριγυρίζεις στους δρόμους σαν την άδικη κατάρα φορώντας αυτά τα κουρέλια και τρώγοντας ό,τι αποφάγια βρεις στα σκουπίδια ή τις νερόβραστες άνοστες μαλακίες που δίνουν στα συσσίτια και να κοιμάσαι όπου βρεις... με αυτό που έκανα μας βοήθησα και τους δύο.. εσύ πλέον δε θα υποφέρεις άλλο αλλά και εγώ απέβαλα την πίεση που είχε μαζευτεί μέσα στη ψυχή μου όπως το πύον στην πληγή...τουλάχιστον, για σήμερα, επειδή δε ξέρω αν θα χρειαστεί ξανά να το επαναλάβω με άλλη δύστυχη ύπαρξη σαν εσένα ώστε να νιώσω όσο υπέροχα, γαλήνια και αναζωογονημένα νιώθω αυτή τη στιγμή...σε ευχαριστώ φίλε μου.. αντίο. Μπήκε στο αμάξι του και έβαλε ραδιόφωνο. Ένιωθε τόσο ευτυχισμένος που ούτε κατάλαβε πως σε όλη τη διαδρομή μέχρι το σπίτι του, άκουγε διαφημίσεις. Όταν μπήκε σπίτι έδωσε από 50€ σε κάθε παιδί του και τους είπε να πάνε σινεμά. Έκανε υπέροχο πολυοργασμικό σεξ με τη γυναίκα του και δε χρειάστηκε καν να σκεφτεί ότι είχε και γκόμενα. Ένιωθε υπερπλήρης. Έκανε μπάνιο, και όταν βγήκε, έβαλε τη πυτζάμα του, πήρε το τηλεκοντρόλ και απλά άνοιξε τη τηλεόραση, δεν του καιγόταν καρφί το τι θα έβλεπε. Η γυναίκα του, έφερε ένα μπουκάλι πανάκριβο κόκκινο κρασί από την προσωπική συλλογή του πατέρα της από το οποίο έπινε μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, και γέμισε μέχρι την μέση δύο κρυστάλλινα ποτήρια του κρασιού. Έδωσε στον άντρα της το ένα, κάθισε δίπλα του σε στάση αγκαλιάς και ενώ άρχισε να του χαϊδεύει τα μαλλιά του ψιθύρισε κοντά στο αυτί με υπέροχα αισθησιακή και λάγνα φωνή "καιρό έχεις να με γαμήσεις τόσο καλά και για τόση πολύ ώρα...δε ξέρω πως τα κατάφερες και τι έκανες...σήμερα είσαι άλλος άνθρωπος...έτσι σε θέλω, κάθε μέρα..να είσαι έτσι και εγώ θα κάνω ό,τι θέλεις, θα εκπληρώσω κάθε σου επιθυμία, αρκεί να το ζητήσεις... σύμφωνοι;" Εκείνος την πήρε στην αγκαλιά του, την φίλησε στοργικά στο μέτωπο, χάϊδεψε το χέρι της και πίνοντας μία γουλιά από το κρασί του, σκέφτηκε τον άστεγο. "Σύμφωνοι". Edited October 2, 2023 by Aggelos95 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts