Jump to content

Φρεγκολιτού συνδρομοτό

Ypogeio
Φάντασμα
Message added by Φάντασμα,

Νικήτρια ιστορία στον 59ο Διαγωνισμό Σύντομης Ιστορίας.

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Nikolas
Είδος: Θα έλεγα θρίλερ
Βία; Όχι
Σεξ; Όχι
Αριθμός Λέξεων: 3837
Αυτοτελής; Ναι
Σχόλια: Για τον 59ος Διαγωνισμός Σύντομης Ιστορίας - Γενικός
Αρχείο

Πρωτότυπο αρχείο με μαύρο φόντο σελίδας:

Φρεγκολιτού συνδρομοτό.docx

--------------------------------------------

Νέο αρχείο, χωρίς φόντο σελίδας:

Χωρίς φόντο σελίδας - Φρεγκολιτού συνδρομοτό.docx

--------------------------------------------

Αρχείο pdf

Φρεγκολιτού συνδρομοτό.pdf

Edited by Ghost
Προστέθηκε ένα νέο αρχείο docx με την ιστορία (μέγεθος σελίδας A4 χωρίς το μαύρο φόντο σελίδας). Επίσης, προστέθηκε ένα pdf με μέγεθος γραμματοσειράς 30.
  • Like 6

• Roubiliana locked this topic
  • Αρίστος unlocked this topic

Καλή επιτυχία, Νικόλα!

Spoiler

Τίτλος : παιχνιδιάρικος. ίσως ο αγαπημένος μου. 

Χαρακτήρες : πολύ ενδιαφέροντες και ζωντανοί. Απόλαυσα το διήγημα και μόνο για το ζευγάρι. Λυπήθηκα βέβαια τον καημένο τον άντρα. Κάνει όλες τις δουλειές, η γυναίκα του προτιμάει να γίνει παρένθετη παρά να του κάνει παιδί και την ακούει και από πάνω. Τσιγκουνεύονται τη φέτα και εκείνη ξοδεύει μια περιουσία σε ντελικατέσεν και σε τζόγο. Και θα πήγαινε και στη Γεωργία να δώσει το παιδί στα τυφλά, για υιοθεσία, η παλαβή. Αλλά, ευτυχώς, το εντομοζευγάρι αποδείχτηκε ικανό και σοβαρό και επενέβησαν εγκαίρως.

Κοσμοπλασία : Εκτυλίσσεται στον αληθινό κόσμο, τον οποίο αποδίδεις με ζωντανό τρόπο. Μου άρεσε η λεπτομέρεια με τη φέτα που έκανε 17 ευρώ και ο διαδικτυακός τζόγος, το παστίτσιο της πεθεράς. Όλα μικροαστική μιζέρια, πολύ καλά δοσμένη. Το μόνο που με προβλημάτισε είναι που το ζευγάρι άφησε ζωντανή την παλαβή, να μαρτυρήσει παντού την ύπαρξή τους. Αν και, βέβαια, για τρελή την είχαν ούτως ή άλλως, ποιος θα την πίστευε;

Πλοκή : είχε καλή εξέλιξη και κλιμάκωση, ειδικά τη στιγμή που βρίσκεται μόνη στην ερημιά και ετοιμάζεται να γεννήσει.

Σεξ : ναι, μου άρεσε. Έδινε και έναν έξτρα τόνο στη σχέση του ζευγαριού.

Τώρα για τη θεματική, φαντάζομαι εκείνη είναι ο προδότης γιατί πήγε να προδώσει το ζευγάρι;

• Thanks 1

Καλησπέρα,

Spoiler

Ένα καλογραμμένο κείμενο, που πολύ ευχαριστήθηκα την ανάγνωσή του. Πήρες ένα παλιό μοτίβο της επιστημονικής φαντασίας και το εμπλούτισες, φέρνοντάς το στο σήμερα. Μοντέρνοι χαρακτήρες, μοντέρνες καταστάσεις, κριτική στην καθημερινότητα. Και μια πολύ ωραία έμφαση σε συνταγές και φαγητά.

Θα ήθελα, όμως, να δω και την αντίδραση της δόλιας Εύης, μετά την δραματική αποκάλυψη του τέλους. Μια μικρή αναφορά, έστω, στα συναισθήματα και στις σκέψεις της.

Για μένα, μεγάλο ατού του διηγήματος είναι η συνάντηση της Επιστημονικής Φαντασίας της δεκαετίας του 1930 με την καθημερινή ζωή στην Ελλάδα του σήμερα. Μοναδικό μειονέκτημα ότι δεν βρίσκω πώς συνδέεται με το θέμα του διαγωνισμού.

Καλή επιτυχία!

• Like 3

Καλησπέρα Νικόλα

Spoiler

Η γραφή σου είναι δομημένη και δείχνει πείρα, με αποτέλεσμα η ιστορία σου να είναι πολύ ευχάριστη στην ανάγνωση. Με κέρδισαν τα γλωσσικά "παιχνίδια" και θεωρώ ότι ένα πολύ δυνατό σου σημείο είναι οι διάλογοι. Δυστυχώς όμως κατά την ταπεινή μου άποψη δεν ανέδειξες το θέμα.

• Like 1

2 hours ago, Αρίστος said:

Καλησπέρα Νικόλα

Hide contents

Η γραφή σου είναι δομημένη και δείχνει πείρα, με αποτέλεσμα η ιστορία σου να είναι πολύ ευχάριστη στην ανάγνωση. Με κέρδισαν τα γλωσσικά "παιχνίδια" και θεωρώ ότι ένα πολύ δυνατό σου σημείο είναι οι διάλογοι. Δυστυχώς όμως κατά την ταπεινή μου άποψη δεν ανέδειξες το θέμα.

Σ ευχαριστώ πολύ Αρίστο. Η αλήθεια είναι πως σχετικά με το θέμα είχα και εγώ αμφιβολίες. Θεώρησα ότι η παρένθετη που κλέβει το παιδί είναι μια μορφή προδοσίας απέναντι στους γονείς - δότες. 

• Like 1

Ευγενική υπενθύμιση. Σχολιάζουμε τις δικές μας ιστορίες μετάτο πέρας της ψηφοφορίας 🙂

• Like 1

18 minutes ago, Αρίστος said:

Ευγενική υπενθύμιση. Σχολιάζουμε τις δικές μας ιστορίες μετάτο πέρας της ψηφοφορίας 🙂

Σόρρυ. Είμαι σχετικά καινούργιος και δεν το ήξερα. (τελευταίο σχόλιο)

• Like 1

Spoiler

Φοβερά καλογραμμένο, με κράτησε μέχρι το τέλος. Αν δεν ήξερα το θέμα του διαγωνισμού δεν θα πήγαινε το μυαλό μου στην προδοσία. Καλή επιτυχία!

• Like 1

Μόλις είδα τις πολλές σελίδες είπα ωχ αμάν αλλά τελικά ήθελα κι άλλο. Με κράτησε από την αρχή μέχρι το τέλος και κατάλαβα τους χαρακτήρες παρόλο που (φαινομενικά) δεν μπορώ να ταυτιστώ ούτε με μια έγκυο παρένθετη μητέρα ούτε με κάποιον που θέλει να γίνει πατέρας (αυτό σημαίνει ότι γράφεις καλά). Εκεί που με κέρδισες φυσικά, ήταν με την άρρωστη πίτσα γύρο χοιρινό.

Στα συν η "ιδιαίτερη" γραφή σου ("το ουρλιαχτό τέλειωσε τη βόλτα του").

Στα πλην ότι όντως η προδοσία δεν είναι άμεσα διακριτή. Παρόλα αυτά, πολύ δυνατή ιστορία!

• Like 1

• 4 weeks later...

Καλησπέρα.

Spoiler

Μια μοντέρνα εκδοχή του μωρού της Ρόζμαρι ντυμένη με επιστημονική φαντασία σε ελληνικό φόντο. Μούρλια. Καταευχαριστήθηκα την ιστορία σου. Πολύ καλογραμμένη και λάτρεψα το αφηγηματικό στυλ με τον κυνισμό, το χιούμορ και τις μικρές λεπτομέρειες (η γουλιά των 10 ευρώ με αποτελείωσε). Οι χαρακτήρες ολοζώντανοι, οι διάλογοι αληθοφανείς, η πλοκή στιβαρή χωρίς κενά, καλή ροή που έκανε την ανάγνωση εύκολη και γρήγορη, μυστηριακή ατμόσφαιρα και γενικά άψογη δομή. Στα αρνητικά ότι περνάς το θέμα του διαγωνισμού λίγο επιφανειακά μεν αλλά νομίζω ότι γενικά πατάς εντός θέματος. Επίσης θα ήθελα λιγουλάκι μια-δυο σειρές εξήγηση σχετικά με το τραύλισμα. Ωραίο στοιχείο αλλά νομίζω ότι χρειαζόταν μια μικρή ανάλυση. Καλή επιτυχία.

• Like 1

Καλησπέρα!

Spoiler

Η ιστορία είναι πολύ καλογραμμένη! Παρόλα αυτά, είχα μια υπόνοια σε όλη τη διάρκεια του κειμένου στο πού περίπου μπορεί να καταλήξει αυτό, οπότε ήταν κάπως προβλέψιμο και η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για το ζευγάρι των εξωγήινων και λιγότερες για το ανθρώπινο ζευγάρι. Ή περισσότερες περιγραφές σε σχέση με την αλληλεπίδραση των δύο. Στο διά ταύτα, περίμενα σε όλο το κείμενο κάτι που όταν εν τέλει ήρθε κράτησε ελάχιστα. 

Καλή επιτυχία!

• Thanks 1

Καλησπέρα Νικόλα!

Spoiler

Τι έγραψες βρε κει κάτω στο υπόγειο. Υπόγειοστοκάτωκειβρεέγραψεςτι.

Τίτλος. Ο αγαπημένος μου. Άργησα να πάρω χαμπάρι τι σημαίνει. Still, ο αγαπημένος μου.

Πλοκή: Ναι, θα συμφωνήσω με κάποια από τα παραπάνω σχόλια ότι το τέλος το βλέπεις να έρχεται αλλά είναι πολύ ωραία δοσμένη η ιστορία. Εγώ περίμενα τα πάντα από τους Γλίτσογλου. Από εξωγήινους μέχρι δαίμονες μέχρι σατανιστές που θέλουν να θυσιάσουν μωρό, μέχρι....τα πάντα. Και θα ήθελα και περισσότερο "πράμα" στην κορύφωση. Περισσότερη διάρκεια στις τελευταίες σκηνές. Στο μεταξύ όμως είναι όλα χτισμένα πολύ καλά. Από το παστίτσιο και τον Κοέν ώς την ψυχίατρο και τον Μάνο που του έπεσε όταν κλώτσησε ο μπέμπης.

Χαρακτήρες: Καλοφτιαγμένοι. Θα ήθελα περισσότερους Γλίτσογλου. Από την άλλη, ίσως έπρεπε να ξέρουμε λίγα για αυτούς, όπως λίγα, ελάχιστα, ξέρει και η Εύη.

Διεκπεραίωση: Προδοσία προσπαθεί υποθέτω η Εύη να διαπράξει, αρπάζοντας το μωρό; Οκ, ίσως εδώ να ήθελα περισσότερες διευκρινίσεις. Να πω επίσης ότι δείχνεις και πολύ διαβασμένος, σε σχέση με το αντικείμενο που γράφεις δηλαδή. Φαίνεται να έχεις κάνει το ψάξιμό σου σε σχέση με τα ψυχολογικά της Εύης, επιλόχεια ή μη.

Καλή επιτυχία στον διαγωνισμό!

• Like 1

• Φάντασμα featured and pinned this topic

Εξαιρετικό...παραγματικά εξαιρετικό @Ypogeio

(Μόνο που το Σαρντονέ είναι αποκλειστικώς λευκό - χίκ. Υπογραφή: ένας αλκοολικός φίλος σου)

• Like 1

• Φάντασμα unpinned this topic