Αρίστος Posted October 3, 2023 Share Posted October 3, 2023 (edited) Όνομα Συγγραφέα: Αρίστος Κουλούρης Είδος: ψυχολογικός τρόμος Βία; Ναι Σεξ; Υπονοείται. Αριθμός Λέξεων: 3.850 Αυτοτελής; Ναι Σχόλια: Συμμετοχή για τον 59ο Διαγωνισμό Σύντομης Ιστορίας Στόμα γεμάτο στάχτη.docx Στόμα γεμάτο στάχτη.pdf Edited October 4, 2023 by Αρίστος 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roubiliana Posted October 11, 2023 Share Posted October 11, 2023 Καλή επιτυχία, Αρίστο! Spoiler Τίτλος ; ταιριαστός. Πολύ δυνατή ιστορία συζυγικής προδοσίας. Στην αρχή νόμιζα πως θα ήταν απιστία ή κάτι παρόμοιο, αλλά εσύ το απογείωσες. Πολύ δυνατή η σκηνή με το θάνατο του μικρού, κι αυτή με το τέλος του κόσμου. Να φανταστώ πως ο κόσμος δεν τελείωσε ποτέ, έτσι; Ήταν ο κολασμένος εφιάλτης της συζύγου, που θα επαναλαμβάνεται για πάντα. Πολύ καλογραμμένοι επίσης οι χαρακτήρες, πολύ ωραίες οι σκηνές οικογενειακής ζωής, έκαναν την ανατροπή πιο δυνατή. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick V. Posted October 12, 2023 Share Posted October 12, 2023 Spoiler Έχεις μια συνέπεια στον τρόπο που γράφεις και νομίζω πως σχεδόν σε όλες τις ιστορίες σου υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα, επαναλαμβανόμενα μοτίβα. Το αποτέλεσμα είναι ότι πάνω-κάτω ξέρω τι περίπου θα διαβάσω σε μια καινούρια ιστορία σου πριν καν ξεκινήσω την ανάγνωση. Γενικότερα, καλογραμμένο, όπως πάντα. Καλή επιτυχία. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
soukelef Posted October 13, 2023 Share Posted October 13, 2023 Μου άρεσε η ιδέα και η εκτέλεση του θέματος της προδοσίας με την ανατροπή στο τέλος. Η πλοκή χτίστηκε ωραία εξαρχής, η προδοσία διάχυτη. Θα μπορούσε να είναι και η αρχή για μια σειρά δυστοπίας με τον Μάρκο και την Κλειώ σαν άλλους Αδάμ κι Εύα. Κάτι που ίσως δε μου άρεσε ήταν κάποιες περιγραφές (πχ το στόμα που έφτανε από τον αφαλό μέχρι την κλείδα). Δεν τις βρήκα τόσο τρομακτικές όσο περιεργοαστείες. Γενικά, είναι μία δυνατή ιστορία για τον διαγωνισμό! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ypogeio Posted October 23, 2023 Share Posted October 23, 2023 Γεια σου Αρίστο, και καλή επιτυχία! Spoiler Μ' ακούμπησε ιδιαίτερα η ιστορία. Τόσο που στο τέλος, λαχταρούσα να είναι ένα όνειρο όλα αυτά ή κάπως να τ' αναιρούσε ο φίλος Εωσφόρος. Πράγμα που δεν έκανε, και είμαι ευγνώμων γιατί η πραγματικότητα όπως μας έδειξες είναι σκληρή – γιατί να είναι η μυθοπλασία ζαχαρένια; Μου άρεσε η Κλειώ. Ανθρώπινος χαρακτήρας με τα όλα της, τα κομπλεξιλίκια της, τις αγάπες της. Αν και θα ήθελα λίγη αλληλεπίδραση με Ισμήνη για να φανεί η σχέση τους. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gismofbi Posted November 5, 2023 Share Posted November 5, 2023 Καλησπέρα Αρίστο. Spoiler Σκληρή η ιστορία σου. Όταν διάβασα το ''μαμά... όχι'' ομολογώ πως ανατρίχιασα και μούδιασα. Πολύ καλό κείμενο και η Κλειώ φουλ αληθινή. Καλογραμμένη χαρακτήρας και πολύ ανθρώπινη. Ωραία και η ανατροπή στο τέλος. Γενικά είναι ένα διήγημα που πίσω από τη μάσκα του τρόμου σε βάζει λίγο σε σκέψεις για τον κόσμο. Καλή επιτυχία! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιώργος77 Posted November 8, 2023 Share Posted November 8, 2023 Καλησπέρα, Spoiler Η ιστορία σου ήταν καλογραμμένη και με σωστό ρυθμό (όπως και τα υπόλοιπα γραπτά σου). Το ερώτημά μου, όμως, είναι το εξής: γιατί η Κλειώ να επιβιώσει του Τέλους του Κόσμου; Τι το ξεχωριστό, τι το διαφορετικό έχει; Απλά για να δει ο Εξωαποδώ ποιος είναι ο πραγματικός της αγαπημένος; Ή για να την βασανίσει; Καταλήγω στο ότι η Συντέλεια δεν είναι παρά ένας ακόμα εφιάλτης της Κλειούς, αλλά το διήγημα δεν το δηλώνει ξεκάθαρα. Το συμπεραίνω αυθαίρετα. Νομίζω ότι το κίνητρο του Κακού που δεν ξεκαθαρίζεται είναι το μοναδικό ελάττωμα της ιστορίας. Καλή επιτυχία! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Starbuck Posted November 8, 2023 Share Posted November 8, 2023 Καλησπέρα! Spoiler Η ιστορία είναι πολύ καλογραμμένη και με φοβερή ανατροπή στο τέλος! Επίσης, φανερώνει και μεγάλη ενσυναίσθηση. Η Κλειώ είναι ένας πολύ πραγματικός χαρακτήρας, μία γυναίκα ανάμεσα στις τόσες που γίνονται μητέρες πριν να είναι έτοιμες και φαίνεται πολύ καλά στο κείμενο ο αντίκτυπος που έχει κάτι τέτοιο -αυτή η εφόρου ζωής δέσμευση πριν προλάβω να... Η εικόνα μιας ευτυχισμένης οικογένειας, παρά τα ζητήματα, δόθηκε τέλεια και έκανε ακόμα δυνατότερο το τέλος. Το μόνο, ίσως, που θεωρώ ότι θα μπορούσε να γίνει καλύτερα είναι οι περιγραφές του Εωσφόρου ή γενικά τα κομμάτια που τον αφορούσαν. Στο διά ταύτα, ευχαριστήθηκα πολύ την ανάγνωση και θα ήθελα κι άλλο! Καλή επιτυχία! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted November 8, 2023 Share Posted November 8, 2023 Καλησπέρα Αρίστο! Spoiler Τίτλος: Πολύ δυνατός. Πέτυχες να με κάνει να φανταστώ άλλα, ένα νεκρό που ξυπνάει μέσα στον τάφο του για παράδειγμα και το στόμα του είναι γεμάτο χώμα, σκόνες, στάχτη. Πλοκή: Πάρα πολύ δυνατή ιστορία. Σωστοί ρυθμοί, διαβάζεται απνευστί. Στο τέλος ωστόσο με μπέρδεψε, δεν κατάλαβα πότε ακριβώς έλαβε χώρα η συμφωνία με το Μάρκο. Μετά το θάνατο του Άγγελου; Μετά το θάνατο της Ισμήνης; Πώς στο μεταξύ έζησαν το ζευγάρι τη ζωή τους στον κατέστραμμένο κόσμο κατά τη συμφωνία της Κλειώς, αν ο Μάρκος είχε κλείσει άλλη συμφωνία; Σε ποιο χωροχρονικό συνεχές συμβαίνει η συμφωνία του Μάρκου; Χαρακτήρες: Καλοδουλεμένοι όλοι, κυρίως η Κλειώ. Δεν μπορώ να σου περιγράψω τον αντίκτυπο της ιστορίας σου καθώς ο γιος μου λέγεται επίσης Άγγελος. Τα κίνητρα του κακού ίσως δεν είναι τόσο ξεκάθαρα, αλλά θα το συνδέσω αυτό με το προηγούμενο σχόλιο: νομίζω κάπου έχασα το timeline. Ίσως με ξένισε η περιγραφή του στόματος στο αόρατο κεφάλι του Εωσφόρου. Από την άλλη βέβαια, γιατί όχι. Ό,τι στόμα και ό,τι κεφάλι γουστάρει μπορεί να έχει κοτζάμ Εωσφόρος. Γλώσσα: Ιδανική, ή πάντως πολύ σωστή. Διεκπεραίωση: Η ανατροπή λειτουργεί θαυμάσια αν και έχασα κάπως τη μπάλα για τους λόγους που προανέφερα. Κατά τα λοιπά είσαι άψογα στο θέμα του διαγωνισμού. Και μάλιστα χωρίς να αναφέρεις πουθενά τη λέξη προδότης, (και τη λέξη προδοσία τη βρήκα μόνο μια φορά στη σκηνή του πρωινού). Μπράβο σου. Καλή επιτυχία στον διαγωνισμό! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts