Nick V. Posted October 4, 2023 Share Posted October 4, 2023 Όνομα Συγγραφέα: Nick V. Είδος: μάλλον κάτι μεταξύ horror, urban fantasy και dark humor Βία; Ναι. Σεξ; μάλλον όχι. Αριθμός Λέξεων: 1.540 Αυτοτελής; Ναι Σχόλια: Για τον 59ο γενικό διαγωνισμό διηγήματος με θέμα: Ο προδότης Τα πέδιλα του νεκρού.pdf 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roubiliana Posted October 11, 2023 Share Posted October 11, 2023 Καλή επιτυχία, Νίκο! Spoiler Τίτλος : ταιριαστός Πλοκή : μαύρο χιούμορ στο μεγαλείο του. Απλά σκότωνε όποιον συναντούσε με έναν σταυρό. Οκ, γιατί όχι; Για να βρει τα πέδιλα που του έδωσαν οι Ναζί ως δώρο για την προδοσία του; Χαχαχα! Χαρακτήρες : οκ, θα δυσκολευόμασταν λίγο (πολύ) να ταυτιστούμε με έναν προδότη-δολοφόνο-νεκροζώντανο. Το στοιχείο που τον κάνει (έστω και λίγο) συμπαθή είναι η σχέση που έχει με τον σκύλο (τον οποίο και δεν σκοτώνει, κι ας του πήρε τα πέδιλα). Οπότε, ναι, ενδιαφέρον έχει ο χαρακτήρας σου. Κοσμοπλασία : κατοχική Ελλάδα. Μου άρεσε το σκηνικό να πηγαίνει από χωριό σε χωριό, μέχρι να φτάσει στην πόλη. Ήταν ένα ιδιαίτερο road trip. Μου φάνηκε λίγο απότομο το τέλος. Αλλά ήταν πολύ ξεκάθαρα εντός θέματος. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αρίστος Posted October 11, 2023 Share Posted October 11, 2023 Καλησπέρα Nick Spoiler Μου άρεσε πολύ το στυλ γραφής. Με έβαλε κατευθείαν στο folklore κλίμα που ήθελες να πετύχεις. Άκρως ανατριχιαστική πλοκή και εικόνες. Θεωρώ όμως ότι θα μπορούσες να την επεκτείνεις λίγο την ιστορία, ώστε να μην αφήνει την αίσθηση μιας "βιασύνης" από τη μέση περίπου και μετά, εφόσον είχες ακόμα περιθώριο λέξεων 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
soukelef Posted October 13, 2023 Share Posted October 13, 2023 Μου άρεσε τρομερά η γλώσσα γραφής, το ύφος και το setting. Θα ήθελα κι άλλη ανάπτυξη στην ιστορία γιατί νομίζω πως έχει μπόλικο ψωμί. Spoiler Μπερδεύτηκα στο τέλος με τον αξιωματικό και τον εξαφανισμένο νεκρό. Ίσως μια δεύτερη ανάγνωση με ξεμπερδέψει...! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιώργος77 Posted November 2, 2023 Share Posted November 2, 2023 Καλησπέρα, Spoiler Πολύ καλή χρήση της γλώσσας και του μαύρου χιούμορ. Είναι μια βίαιη ιστορία με αποτρόπαιους χαρακτήρες, τα κίνητρα και οι προϊστορίες των οποίων θα διακρίνονταν καλύτερα, αν το διήγημα είχε μεγαλύτερο μέγεθος. Ο πρωταγωνιστής είναι μεν προδότης, αλλά ένιωσα να τονίζεται ο ανθρώπινος σαδισμός, η κτηνωδία και το μίσος για το κοινωνικό περιβάλλον. Καλή επιτυχία! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kriton Posted November 3, 2023 Share Posted November 3, 2023 (edited) Spoiler Μου άρεσε πολύ ο σουρεαλισμός και το στεγνό χιούμορ - συνυφασμένα με τη γραφή σου. Είναι ωραίος ο λόγος, κοφτός και μεστός και το κείμενο ρέει. Υπάρχει ένα μικρό μπέρδεμα ως προς το κίνητρο και το είδος της προδοσίας - όχι ότι παίζει ιδιαίτερο ρόλο στην πλοκή. Επίσης μου δίνει την εντύπωση πως η προδοσία ή ο προδότης δεν είναι το κεντρικό σημείο της υπόθεσης, απλά βρίσκονται εκεί για να υπηρετήσουν την εξέλιξη. Δεν κρύβω ότι το απόλαυσα, όπως απολαμβάνω πάντα τα κείμενα που γράφεις. Μπράβο Νικ Edited November 3, 2023 by Kriton 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ypogeio Posted November 4, 2023 Share Posted November 4, 2023 Γεια σου Νικ, Το διάβασα απνευστί. Η γραφή σου έχει μια μελωδικότητα που δεν την έχω ξανασυναντήσει και τη βρήκα υπέροχη. Χάθηκα λίγο στον σημείο με τον αξιωματικό, αλλά με μια δεύτερη ανάγνωση καθάρισε! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gismofbi Posted November 5, 2023 Share Posted November 5, 2023 Καλησπέρα Νικ, Spoiler Τα διηγήματά σου έχω παρατηρήσει ότι έχουν ένα δικό σου ξεχωριστό στυλ. Το συγκεκριμένο έχει μια λυρικότητα που παντρεύεται με το φολκλορ στοιχείο. Πολύ ιδιαίτερη ιστορία, λίγο σουρεάλ για τα γούστα μου αλλά δεν χαλάστηκα ιδιαίτερα. Προς το τέλος λίγο χάθηκα αλλά τη γενική εικόνα του θέματος την πήρα. Καλή επιτυχία! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Starbuck Posted November 8, 2023 Share Posted November 8, 2023 Καλησπέρα! Spoiler Σ' αυτή την ιστορία καταευχαριστήθηκα τη γραφή! Μου θύμισε το «Και οι νεκροί ας θάψουν τους νεκρούς τους» του Αλμπάτη. Εξαιρετική πραγματικά και με κέντρισε κατευθείαν! Σε άλλα νέα, την ίδια την ιστορία δεν την πολυκατάλαβα. Τι απέγινε ο προδότης-προδότης και όχι ο σκύλος-προδότης; Ή το φάντασμά του τέλος πάντων; Γιατί σκότωσε όλους τους χωριανούς; Ο αξιωματικός σαδιστής ναι, αλλά πού καταλήγει όλο αυτό; Δυστυχώς, χάθηκα αλλά παρόλα αυτά δεν την απόλαυσα λιγότερο. Απλά θα μπορούσα να την απολαύσω περισσότερο! Καλή επιτυχία! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted November 8, 2023 Share Posted November 8, 2023 Καλησπέρα Νίκο! Spoiler Τίτλος: Μου άρεσε, ταιριαστός πολύ και με έκανε να σκεφτώ πως θα διάβαζα κάτι σε θρύλο τοπικό. Έτσι είναι; Υπάρχει καμιά τέτοια δοξασία πουθενά; (Νομίζω folk horror λέγονται αυτές οι ιστορίες.) Πλοκή: Μια χαρά. Γράφεις στην περιγραφή του είδους μαύρο χιούμορ οπότε εντάξει, δεν περίμενα να βγάλω ακριβώς άκρη. Ο τύπος παίρνει σβάρνα τα σπίτια και ανοίγει αβέρτα τα κεφάλια του κόσμου. Έχει μεγάλη δόση σαρκασμού, σαν να τρολάρεις τον αναγνώστη ή να τρολάρεσαι, ωστόσο ήταν πολύ ευχάριστο ανάγνωσμα. Και ο αξιωματικός στο τέλος- Χαρακτήρες: -μες στην αρρώστια και ο αξιωματικός. Αναρωτιέμαι αν θα τον επισκεφτεί ο νεκρός να του χτενίσει λίγο τα μαλλιά με τον σταυρό το βράδυ ή αν θα καούν όλα, νεκροί, νεκροζώντανοι, σκυλιά και όλων τα πέδιλα. Εκείνο που θα παρατηρούσα ως αδυναμία στο κείμενό σου είναι η αίσθηση ότι δεν έχει ακριβώς κανονική υπόθεση, μοιάζει, όπως είπα, με τοπικό θρύλο. Μοιάζει με περιπλάνηση που δεν βγάζει κάπου. Από την άλλη δεν είναι και κάτι που με χάλασε, είναι απολύτως ταιριαστό με το στυλ που επέλεξες για αυτή την ιστορία. Διεκπεραίωση: Προδοσία, τσεκ. Χιούμορ, τσεκ. Κλιμάκωση, όχι εντελώς τσεκ. Μα μου άρεσε. Καλή επιτυχία στον διαγωνισμό! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts