Balidor Posted June 10, 2005 Share Posted June 10, 2005 (edited) ~~o~~ Μητέρα γνώση… ~~o~~ Σε είχα αφήσει, ξεχασμένη Κάπου στο χάος της αθωότητας Πνιγμένος στα δίχτυα της απλότητας Κάπου εκεί αποπλανημένη. Σε έχουμε πολλοί ξεχάσει Και την δύναμη που δίνει, Σαν αυτή του φωτός τη λευκή Που κάθε πληγή μπορεί κ’ απαλύνει. Γνώση, Θεά, Μούσα και Μητέρα Που σε παράτησα πίσω Καταριέμαι κάθε μέρα Π’ αποφάσισα να σ’ αφήσω. … Στης ζωής το μονοπάτι. Σαν ένα δίχως καβαλάρη, άτι. === === === -|- === === === Κάποτε διαβάζαμε βιβλία Μαθαίναμε την αλήθεια Τώρα προσπαθούμε να ξεχωρίσουμε Την Ιστορία απ’τα Παραμύθια. === === === -|- === === === ~~o~~ ~~o~~ ~~o~~ ## ~~o~~ ~~o~~ ~~o~~ Επηρεασμένος από: Την αγάπη για γνώση που μου έχει λείψει, Ένα φιλαράκι μου και μέντορα… Την ποιότητα που μου χαρίζει ο Ορφέας και τα χρόνια που αναπολεί ο Throgos !!! ~~o~~ ~~o~~ ~~o~~ ## ~~o~~ ~~o~~~~o~~ Edited June 10, 2005 by Balidor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted June 12, 2005 Share Posted June 12, 2005 Οχι δεν είναι τόσο χάλια, αλλά νομίζω είναι πολύ ακατέργαστο. Σαν ιδέα είναι όμορφη, αλλά θα μπορούσες να το δουλέψεις περισσότερο για καλύτερο αποτέλεσμα στους στίχους, που θα μπορούσαν να εκφράζουν κατα την γνώμη μου πυκνότερο το νόημα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted June 13, 2005 Share Posted June 13, 2005 Όταν δεν γράφεις εντελως ελεύθερα πρέπει να προσέχεις πολύ τη μουσικότητα του ποιήματος. Έχεις αρκετές ωραίες φράσεις και ιδέες μέσα απλά κάποια πράγματα δεν κολλάνε μεταξύ τους. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted June 13, 2005 Share Posted June 13, 2005 *Τεχνικόν*: Το κ'αφήνει είναι λάθος - γιατί διαβάζεται 'καφήνει', όπως 'καφάσι'. Με τα α, ο/ω, ου, βάζουμε πάντα κι. (εννοείς "και τη δύναμη που δίνεις", ε; επίσης, μπορείς να κόψεις το κόμμα πριν το άτι, νομίζω) Ευχαριστώ για το credit. Δεν μπορώ να διαφωνήσω με τη Nienna. Το 'επιμύθιον' μου φαίνεται ολίγον τι... strange(!), δεν ξέρω δεν μου κάθεται τόσο καλά όσο θα ήθελα, μιας και είναι έτσι επιλογικό. Πάντως διακρίνει κανείς όμορφες εικόνες πίσω απ'τις γραμμές σου. Οι Μούσες μαζί σου, -Ορφέας Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted June 13, 2005 Author Share Posted June 13, 2005 Αχ βρε παιδια και ειχα ξενερωσει Εχετε ενα δικιο, δεν ξερω το θεμα με αγγιζει πολυ, εχω δεν καταφερα να το αγγιξω.. Επειδη ειναι κατι που ΘΕΛΩ να το εκφρασω, ισως το ξαναγραψω η κανω αλλη προσπαθεια !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts