Jump to content

ΠΩΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΑΙΜΑ ΠΑΡΘΕΝΑΣ

Roubiliana
Φάντασμα
Message added by Φάντασμα,

Νικήτρια ιστορία στο Εικόνα κι επί τόπου #19

Recommended Posts

Συγγραφέας Κανάρη Βιβή

Λέξεις : 1350

Σεξ ; εξαίρεται η αρετή της παρθενίας 

Βία : ναι

Για το συγγραφικό παιχνίδι Εικόνα κι επί τόπου #19 με θεματική της @sandy1dritsakou

ΠΩΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ.docx

Edited by Roubiliana
άλλαξα λέξη
  • Like 6
  • Thanks 1

• 3 weeks later...
1 hour ago, Ιρμάντα said:

😁😁😁😁😁😁😁😊

Το σχόλιο σου για το διήγημα να υποθέσω;

• Like 1

Καλά θα γίνω και αναλυτικότερη αλλά όπως το διάβαζα, ένα χαμόγελο άνθισε...

• Haha 1

Ευχαριστήθηκα τη χιουμοριστική γραφή, που δεν γίνεται σαχλή, νερόβραστη ή χοντροκομμένη, αλλά είναι λεπτεπίλεπτη και δίνει έναν χαρακτήρα στο κείμενο. Επίσης αυτό που με κέρδισε είναι η ευδιάκριτη και στέρεα δομή του κειμένου, που είναι πολύ δύσκολο να το επιτύχει κανείς, όταν μειώνεται το μέγεθος του γραπτού. Αν θα μπορούσα να παραπονεθώ για κάτι είναι, ότι ναι μεν πρωτοτύπησες και έδωσες μία διαφορετική προσέγγιση στην εικόνα του παιχνιδιού, αλλά προσωπικά με έβγαλες εκτός κλίματος, σε σύγκριση με το τι συναισθήματα μου έβγαλε η εν λόγω εικόνα. 

• Thanks 1

Spoiler

Η καταξιωμένη mixologist Βιβή σερβίρει ένα ακόμη σφηνάκι. Το απόλαυσα και το παρήγγειλα άλλες δυο φορές, γιατί μια ανάγνωση δε μου έφτανε. Μου άρεσε το έξυπνο χιούμορ που έκανες - και οι τρεις διακριτές εποχές από τις οποίες πέρασες. Η οπτική γωνία του χαρακτήρα, μέσα από το εκάστοτε κρανίο, ήταν και αυτή απολαυστική και διαφορετική. Μονοδιάστατος, μεν, αλλά ικανοποιητικός για τη λειτουργία του στο διήγημα. Το παράπονό μου είναι ότι θα ήθελα και άλλη δόση από το κοκτέιλ σεροτονίνης που παρασκευάζεις. Λέγεται εθισμός, αυτό;

Μπράβο σου, Βιβή

• Thanks 1

Για άλλη μια φορά, ενώ στην αρχή της ανάγνωσης νομίζω πώς δεν μπορεί να ταιριάξει όλο αυτό, στο τέλος δένει και μάλιστα καλά. Πώς το καταφέρνεις κάθε φορά;! Πιστεύω ότι σε κάθε διήγημά σου υπάρχει το character building, το world building και η κεντρική ιδέα. Γι' αυτό μάλλον μένω με την αίσθηση να θέλω περισσότερο. Ίσως θα 'πρεπε να βγάλεις μια ανθολογία extended διηγημάτων στημένα στο ίδιο universe. 

• Thanks 1

Spoiler

Μου άρεσε πολύ.
Έχω την αίσθηση όμως ότι στα συγγραφικά παιχνίδια ψιλοτεμπελιάζεις. Δηλαδή, φαίνεται πως ξέρεις ότι όποτε και να κάτσεις να γράψεις θα γράψεις κάτι καλό και έτσι σαν να επαναπαύεσαι κάπως. 
Βασικά, γράφε για ό,τι γουστάρεις και όπως γουστάρεις, αλλά, βρε παιδί μου, προσπάθησε λίγο περισσότερο σ' αυτά τα παιχνίδια, μην βιάζεσαι τόσο πολύ να παραδώσεις το γραπτό σου, θα βγάλεις σίγουρα πολύ καλύτερα κείμενα αν στύψεις λιγουλάκι παραπάνω το μυαλό σου.

• Like 2
  • Thanks 1

Καλησπέρα,

Μου αρέσει το μαύρο χιούμορ, που εδώ έχει επιπλέον και (αυτο)ερωτική απόχρωση. Θα ήθελα, όμως, η ιστορία να ήταν μεγαλύτερη, περισσότερη εμβάθυνση στον χαρακτήρα του “ήρωα”, αλλά και στους ηλίθιους. Έξυπνο και καλογραμμένο διήγημα, που σου φτιάχνει τη διάθεση.

• Thanks 1

Spoiler

Τώρα βέβαια εγώ ως "δασκάλα που δίδασκε και νόμο δεν εκράτει" δεν θα τηρήσω το σχολιαστικό πρωτόκολλο. Θα το πάω αυθόρμητα.

Η ιστορία μου άρεσε πάρα πολύ. Ευθύμησα, γέλασα, την ευχαριστήθηκα. Δεν θα σου προσάψω ότι τεμπελιάζεις γιατί σε ξέρω και από τα μαθήματα, μόνο τεμπέλα δεν είσαι (αν και γράφεις ωραίες ιστορίες για τεμπέλες). Το κείμενό σου είναι φρέσκο, σπιρτόζικο, μοιάζει σφηνάκι σερβιρισμένο με πάγο και γραμμένο σε λίγη ώρα, πολύ λίγη, ίσα μια ανάγνωση τα συμμαζέματα ένα πράγμα. Αυτό δείχνει πόσο πολύ έχεις βελτιωθεί και τι μπορούμε να περιμένουμε από σένα όταν δεν σε κυνηγάει το ρολόι ή οι λέξεις. Εκμεταλλεύτηκες όλα τα στοιχεία της εικόνας στο έπακρο και έφτιαξες κάτι γρήγορο και σκαμπρόζικο και αν ήθελα να γίνω γκρινιάρα που θα γίνω, σιγά μη δεν, θα σου έλεγα ότι στο τέλος το βιάστηκες λιγάκι. Λες και είναι γραμμένο σε διαλείμματα από κάτι άλλο, και άντε, τώρα την τελευταία παράγραφο και ξαναμπαίνω μέσα κάπως.

Χαρακτήρες; Το λάτρεψα το κρανίο δαιμόνιο Πουλουδιά Θοδωράκη που δεν είναι ούτε Πουλουδιά ούτε Θοδωράκης. Ρε φίλη Πουλουδιά; Που το θυμήθηκες; Μα, Πουλουδιά;!;!

Γλώσσα; Όπως έπρεπε. Ηλίθιος Άινς και Ηλίθιος Τσβάι όλα τα λεφτά.

Κοσμοπλασία; Στην πρώτη φάση τον πάτησε το λεωφορείο ξερωγώ;

Καλά, έπιασες το νόημα νομίζω. Λίγο λιγότερο βιαστικό φινάλε, και είσαι μία χαρά. Και από τώρα είσαι, αλλά πρέπει να γκρινιάξω.

Καλή επιτυχία στο παιχνίδι!

Edited by Ιρμάντα
  • Like 1
  • Thanks 1

• Φάντασμα featured this topic